Bolvormige, ronde of piramidevormige lichtkoepels?

Bij het kiezen van een lichtkoepel komen veel verschillende keuzes aan bod. Zo is er ook de keuze voor bolvormige vierkante, bolvormige rechthoekige, ronde en piramidevormige lichtkoepel. De vierkante en rechthoekige zijn de meest standaard verkochte en standaard koepels. Maar niet iedere situatie vraagt hierom. 

Bekijk het assortiment lichtkoepels van DaglichtDirect.nl

Bolvormige lichtkoepels

Bolvormige lichtkoepels zijn zoals hierboven beschreven de meest verkochte lichtkoepels. Dit zijn lichtkoepels met een vierkante of rechthoekige dagmaat. De vierkante koepel heeft vanzelfsprekend dezelfde breedte als lengte. Een 100x100cm lichtkoepel noemen we een vierkante (bolvormige) lichtkoepel. Een rechthoekige lichtkoepel heeft vanzelfsprekend een andere breedte als lengtemaat. Een 40x70cm lichtkoepel noemen we een rechthoekige (bolvormige) lichtkoepel.

Ondanks dat de bolvormige lichtkoepels het meest verkocht zijn vragen sommige toepassingen net even iets anders. Een ronde of piramide vormige lichtkoepel bieden dan uitkomst.

Ronde lichtkoepels

Ronde lichtkoepels hebben uiteraard geen lengte en breedte. Bij een ronde lichtkoepel spreken we van een diameter. De ronde lichtkoepels zijn te verkrijgen vanaf een diameter van 40cm tot 200cm. Toevallig is ook bij ronde lichtkoepels de ronde 100cm de meest verkochte uitvoering.

Bekijk het assortiment ronde lichtkoepels van DaglichtDirect.nl

Piramidevormige lichtkoepels

Piramidevormige lichtkoepels worden niet erg vaak verkocht. De piramidevormige lichtkoepels worden in dezelfde dagmaten als de bolvormige lichtkoepels aangeboden. Doordat de piramide koepels hoger opgeblazen dienen te worden, is er bij de productie meer acrylaat of polycarbonaat nodig. Hierdoor zijn piramide koepels duurder dan bolvormige koepels. 

 

Vragen over lichtkoepels of wil je een piramide koepel bestellen? Bel, chat of mail de klantenservice via de contactpagina