De 10 redenen voor licht in het dak!

Er zijn verschillende manieren om een dak te bedekken. Met dakpannen, bitumen dakbedekking of met lichtdoorlatend plaatwerk. Ten opzichte van de eerst genoemde heeft lichtdoorlatende dakbedekking enorm veel voordelen.

Bekijk alle lichtdoorlatende producten op DaglichtDirect.nl

De top 10

  1. Door hoge lichtdoorlaat van de platen wordt optimale lichtinval gerealiseerd in onderliggende ruimte. Hierdoor wordt het gebruik van elektriciteit in deze ruimtes minimaal, kan er veiliger gewerkt worden en kan er genoten worden van het daglicht. 

  2. Een veranda of overkapping bedekken met kanaalplaten of golfplaten is eenvoudig. Voor optimale ondersteuning zijn montagefolders ontwikkeld, welke te vinden zijn op de Lichtplaten Informatie Pagina. 

  3. Driewandige polycarbonaat golfplaten en polycarbonaat kanaalplaten bereiken naast de hoge lichtinval een zeer goede isolatiewaarde, waardoor ook op het gebied van isolatie niets ingeleverd hoeft te worden.

  4. Door een transparante dakafwerking kan vaker en langer buiten gezeten worden. Het is droog en beschut. Met name in de warmere maanden kan hiervan genoten worden.

  5. Door de hoge kwaliteit van de producten kan jarenlang genoten worden van de lichtdoorlatende dakafwerking. Bij juiste plaatsing wordt ondanks de kunststof uitvoering een duurzaam dak gerealiseerd. 

  6. Bij plaatsing met de juiste hellingsgraad, van minimaal 10°, wordt een zelfreinigend effect gerealiseerd. Met behulp van het hemelwater, blijft de dakbedekking schoon en is er een blijvend hoge lichtopbrengst. Het onderhoud is hierdoor minimaal. 

  7. Een kunststof dakafwerking is een relatief goedkope variant van het bedekken van een dak.

  8. Polycarbonaat platen zijn naast de hoge lichtdoorlaat ook nog eens ijzersterk. Vrijwel onmogelijk dat deze platen kapot gaan.

  9. De materialen PVC en polyester zijn ammoniakbestendig, waardoor ze goed gebruikt kunnen worden in de agrarische sector.

  10. Lichtdoorlatende dakbedekking bevordert het welzijn van mens en dier. Licht doet leven. Voldoende daglicht bevordert je concentratie, algehele gezondheid en productie van mens en dier.

 

Zijn er na het lezen van dit artikel nog vragen? Neem dan contact op met de klantenservice via de telefoon, mail of chat.