Lichtplaten

Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 104

Pagina:
Pagina:
Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 104

Pagina:
Pagina:

Golfplaten

DaglichtDirect.nl een zeer groot assortiment golfplaten welke direct uit voorraad te leveren zijn. Het assortiment biedt een breed scala aan golfplaten. De golfplaten zijn in verschillende materialen en golftypen leverbaar.

Materialen

Polycarbonaat golfplaten zijn er in enkelwandige en driewandige uitvoering. Polycarbonaat is een materiaal dat bekend staat om de extreem hoge slagvastheid. Hierdoor zijn deze platen bestand tegen vrijwel alle inslag van buitenaf. De enkelwandige polycarbonaat golfplaten zijn volledig helder, waardoor de lichtinval optimaal is. De driewandige polycarbonaat golfplaten bieden enige isolatie en zijn stijver dan de enkelwandige golfplaten. De driewandige golfplaten zijn niet doorzichtig, maar laten desondanks veel licht door.

Polyester is een materiaal dat zeer temperatuur bestendig is. Polyester golfplaten kenmerken zich door de glasvezels die zichtbaar zijn in de plaat. Tijdens het productieproces wordt een glasmat in de hars gerold. Hierdoor zijn deze vezeldeeltjes zichtbaar. De polyester platen zijn niet doorzichtig, maar laten enorm veel licht door. Doordat de polyester platen een erg hoge bestendigheid hebben kan deze op grote oppervlakte gemaakt worden. Zodoende zijn er polyester golfrollen. Hiermee kunnen grote oppervlaktes in één keer belegd worden. Andere materialen kunnen op deze oppervlaktes hun energie niet kwijt en zullen scheuren. Polyester ondervindt hier dus geen last van.

PVC is een materiaal dat mooie uiterlijke kenmerken heeft. De PVC golfplaten kenmerken zich door de lichtblauwe gloed die over de platen heen zit. PVC is van alle materialen wel het kwetsbaarste materiaal. Dit doordat de platen relatief veel weekmakers bevatten.

Golftype

De twee meest voorkomende golftypes zijn de golftype 177/51, de grote golf en golftype 76/18, de kleine golf. Daarnaast is er nog het golftype 130/30 en het damwandtype 70/16. In het materiaal polyester zijn meerdere golftypen verkrijgbaar op aanvraag.

Een golftype is als volgt te lezen. Het cijfer voor de / ofwel de 177 staat voor 177mm hart op hart van de golfplaat. Het cijfer achter de / ofwel de 51 staat voor 51mm golfhoogte van de golfplaat.

Kanaalplaten

De vlakke platen die DaglichtDirect.nl in het assortiment heeft zijn polycarbonaat kanaalplaten. Deze zijn in verschillende diktes verkrijgbaar. Hoe meer kanalen worden toegepast hoe beter de isolatiewaarde van de platen. De kanaalplaten zijn zeer sterk door de polycarbonaat uitvoering. Vaak worden de kanaalplaten toegepast in combinatie met aluminium profielen zodat een volledige dakafwerking gerealiseerd kan worden. Hiervoor heeft DaglichtDirect.nl een aparte categorie Overkapping.

Vrijwel alle golfplaten zijn direct uit voorraad leverbaar. Voor vragen over de platen neemt u contact op met de klantenservice.

Pak je korting