76 / 18

Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

8 producten

Pagina:
Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

8 producten

Pagina:

Polycarbonaat golfplaat 76/18

Polycarbonaat golfplaat 76/18 is bij DaglichtDirect.nl een van de meest verkochte transparante golfplaten. Dit komt door hun flexibiliteit en de kwaliteit van het materiaal. Naast deze voordelen is ook het golftype erg belangrijk bij het kiezen van de juiste golfplaten voor jouw klus. De kleine golf van deze polycarbonaat golfplaat wordt ook wel aangeduid met het golf type 76/18. 

Het golf type 76/18

Wat zegt een golftype exact? Het golftype bepaald hoe breed en hoe hoog een golf van een golfplaat is. Dit kan als volgt gelezen worden. Het getal voor de schuine streep, in dit geval 76, staat voor de hart-op-hart afstand. Dit is de afstand van het hoogste punt van een golf tot het hoogste punt in de volgende golf in millimeters uitgedrukt. Het getal na de schuine streep staat voor golfhoogte. De hoogte van dit golftype is 18mm, ofwel 1,8 cm. 

Veel golven op een polycarbonaat golfplaat 76/18

De golfplaat van polycarbonaat van het type 76/18 is standaard 106cm breed. Doordat de golven op de plaat slechts 76 mm of 7,6 cm breed zijn, zitten er 14 golven op één plaat. Doordat er veel golven op de polycarbonaat 76/18 golfplaat zitten, is deze veel flexibeler dan bij de grote golf van de polycarbonaat golfplaat 177/51. Als je op zoek bent naar een net iets bredere golfplaat dan verwijzen we je naar de polyester golfplaat 76/18 of PVC golfplaat 76/18, die 114 cm breed zijn en waar één golf extra op zit.

Polycarbonaat golfplaat 76/18 bijna onbreekbaar

Ondanks dat de golfplaat flexibel is, is de polycarbonaat golfplaat praktisch niet kapot te krijgen. Dit komt door de combinatie van de hoge impactsterkte van het materiaal en de flexibiliteit van de polycarbonaat golfplaat 76/18 waardoor het de neiging heeft om te buigen en vervormen in plaats van te breken. De hoge impactsterkte houdt in dat het materiaal bestand is tegen krachten die normaal gesproken een breuk veroorzaken. Dit maakt deze golfplaat ideaal als je een duurzaam, lichtdoorlatend en weerbestendige golfplaat nodig hebt.

Polycarbonaat golfplaat 76/18 monteren

Bij het monteren van de golfplaat is het belangrijk dat de onderconstructie voldoet. Doordat de plaat relatief flexibel is, is het belangrijk dat de balkafstand van de onderconstructie niet te groot is. Als dit te groot is kan dit ervoor zorgen dat bij sneeuwval en gewicht op de platen de platen uit de constructie worden geduwd. Ook kan plotselinge impact zorgen voor het doorzakken van de platen.

Houd bij het monteren ook altijd rekening met de overlapping. De polycarbonaat 76/18 golfplaten zijn 106cm breed, maar dit betekent niet dat als er 6 platen zijn dat de volledige breedte 636 cm zijn kan. Er wordt namelijk 5 keer een overlapping gedaan, waar dus centimeters van de totale lengte verloren gaan.

Standaard wordt de vuistregel gebruikt: Het aantal meters van de overkapping + 1 = het aantal golfplaten dat nodig is.

  • Overkapping 460cm breed? Dan zijn er 5 platen nodig.
  • Overkapping 533cm breed? Dan zijn er 6 platen nodig.

76/18 polycarbonaat golfplaat zagen en boren

De 76/18 polycarbonaat golfplaten zijn uitstekend te zagen met een decoupeerzaag of cirkelzaag. Aangezien geen enkele overkapping standaard is, is het vaak nodig om de golfplaten op maat te zagen. DaglichtDirect biedt geen maatwerk in golfplaten.

Voordat de golfplaten worden bevestigd, is het noodzakelijk om de platen voor te boren. Polycarbonaat reageert op temperatuurveranderingen, dus er moet voldoende ruimte zijn voor uitzetting. Als het bevestigingsmateriaal te strak zit, kan dit leiden tot scheurtjes in de plaat.

Bij het bevestigen van een 76/18 polycarbonaat plaat is het verstandig om de plaat niet te hard aan te drukken. Om dit te voorkomen, adviseren wij om afstandhouders te gebruiken. Daarnaast is het verstandig om ook bevestigingsmateriaal voor golfplaten te gebruiken. Daarnaast is het verstandig om ook bevestigingsmateriaal voor golfplaten van DaglichtDirect te gebruiken. Bij het voorboren van de golfplaat is het belangrijk om de waterdichtheid te waarborgen. Daarom worden bij de houtdraadbouten de dop en ring meegeleverd.

Het ringetje wordt boven de golf geplaatst, de houtdraadbout gaat door de ring en de golfplaat in de onderbalk. Vervolgens wordt het geheel waterdicht afgesloten met de dop.

76/18 polycarbonaat golfplaat kopen?

Alle golfplaten bij DaglichtDirect worden gemaakt in Nederland of andere Europese landen zodat wij zeker weten dat wij producten van hoge kwaliteit leveren. Voor grotere aantallen van deze topkwaliteit polycarbonaat golfplaten 76/18 kan je een offerte aanvragen. Met onze eigen bezorgservice bent je altijd verzekerd van een snelle levering en verzekeren wij dat onze producten goed aankomen, zonder schade of breuken. Als er haast geboden is, is afhalen bij ons afhaalpunt in Gorinchem ook mogelijk. Voor contact kan je ons bereiken op 013 204 4711 of mail naar info@daglichtdirect.nl. Wij helpen je graag!

Pak je korting