PVC golfplaten en damwandplaten

Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 26

Pagina:
Pagina:
Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 26

Pagina:
Pagina:

Damwandplaat en PVC golfplaat

Je wil meer weten over de damwandplaat en PVC golfplaat. Twee soort PVC platen die uitstekend geschikt zijn om een licht doorlatende overkapping te realiseren of toe te passen als lichtelement voor een dak.

Kenmerken van de PVC golfplaat

De PVC golfplaat is een PVC plaat met prachtige uiterlijke kenmerken. De plaat is herkenbaar door de doorzichtige tot lichtblauwe gloed die over de plaat heen zit. De lichtdoorlaat van een PVC golfplaat is enorm hoog, de plaat wordt toegepast in situaties waar veel lichtinval gewenst is. Hij is bij uitstek geschikt voor:

  • Overkappingen
  • Carports
  • Tuinhuizen


Ook is de plaat ammoniakbestendig en daardoor goed toe te passen in de agrarische sector.

Wat is een damwandplaat?

Een damwandplaat is een type plaat. De damwandplaat kenmerkt zich door hoekige vormen. Dit heeft echter geen effect op hoe goed hij het licht doorlaat.De damwandplaat is hoog transparant, je kunt er dus doorheen kijken en laat al het licht toe wat het tegen komt.

De plaat is heel breed toepasbaar. Zo kun je hem gebruiken naast particulier gebruik thuis ook toepassen op bijvoorbeeld veestallen. Doordat ook deze plaat, net als de golfplaat, ammoniakbestendig is, kun je hem heel goed in de agrarische sector gebruiken.

Golf- vs damwandplaat

Het grootste verschil tussen de twee soorten PVC platen is het profiel. Golfplaten hebben zoals het woord het al zegt een golfpatroon en dus ronde vormen. Damwandplaten hebben een hoekige vorm.

Daarbij verschillen de platen in hun stabiliteit. Damwandplaten zijn ietwat stabieler dan golfplaten. Dat is doordat de hoekige vorm van de damwandplaat voor een groter dal zorgt. Door dit grotere dal ligt hij beter op de onderconstructie, hierdoor heeft hij meer steunoppervlak. Desondanks hebben beide platen een hoge draagkracht.

Ten derde is de PVC golfplaat iets meer een blikvanger dan de damwandplaat. Door de ronde vormen ziet hij er volgens sommigen aantrekkelijker uit.

Bestel de platen bij DaglichtDirect!

De PVC golfplaat en damwandplaat zijn beschikbaar in verschillende types. Het type van deze doorzichtige platen kun je als volgt berekenen: het getal voor de schuine streep is het hart op hart afstand, ook wel hoogste punt golf tot hoogste punt golf in millimeters uitgedrukt. Het getal achter de schuine streep staat voor de golfhoogte, ook wel laagste punt golf tot hoogste punt golf in millimeter uitgedrukt.

Waarom de PVC golfplaat en damwandplaat van DaglichtDirect?

Het assortiment van DaglichtDirect is erg divers. Zo bieden wij damwandplaten en PVC golfplaten in meerdere types en lengtematen. We weten hierdoor zeker dat wij hebben wat jij zoekt. 

Niet op zoek naar een PVC golfplaat of damwandplaat? Bekijk dan onze  polyester golfplaten, polycarbonaat golfplaten en natuurlijk onze lichtkoepels.

Pak je korting