Hoe maak ik een lichtkoepel schoon?

Dit is een vraag die we bij DaglichtDirect vaak horen. Het is uiteraard belangrijk om een lichtkoepel goed schoon te houden en dit op de juiste manier te doen om in beide gevallen de lichtdoorlaat optimaal te houden.

Het zelfreinigend effect van een bolvormige lichtkoepel

Een lichtkoepel is in tegenstelling tot een vlakke plaat of platdakraam niet vlak, maar bolvormig. Dit zorgt ervoor dat er geen vuiligheid en bijvoorbeeld takjes op de lichtkoepel blijven liggen. Met behulp van het regenwater wordt dit netjes van de lichtkoepel afgespoeld. Het is dus eigenlijk helemaal niet nodig om de lichtkoepel heel veel schoon te maken. Dit gebeurt eigenlijk al automatisch.

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat de dakkoepel toch vies wordt. Het is dan toch belangrijk dat de koepel schoongemaakt wordt. Veel mensen wassen de lichtkoepel ook periodiek, bijvoorbeeld één keer per half jaar.

Waar moet ik bij letten bij het schoonmaken van de lichtkoepel?

Er zijn verschillende zaken die ervoor zorgen dat er schade optreed bij het schoonmaken van de dakkoepel. Het is belangrijk dat het water waarmee de lichtkoepel wordt schoongemaakt niet te warm is. Te warm water kan voor onherroepelijke schade zorgen. Voorkom ook dat de lichtkoepel met te agressieve schoonmaakmiddelen behandeld wordt. Dit kan zorgen voor dofheid in de koepel wat ten kosten gaat van de lichtdoorlaat.

Ook de materialen waarmee schoongemaakt worden kunnen voor schade zorgen. Maak schoon met een zachte doek en zeker niet met harde borstels of een schuurspons. Dit zorgt voor krassen in de lichtkoepel die er niet meer uitgepoetst kunnen worden. Als laatste is het uiteraard belangrijk dat een lichtkoepel relatief kwetsbaar is. Een lichtkoepel kan kapot gaan wanneer bijvoorbeeld een emmer op het oppervlak valt of dat er tegen aan getikt wordt met een voet of hand.

Novoclear schoonmaakmiddel

DaglichtDirect heeft in het assortiment ook een eigen onderhoudsproduct. Dit novoclear schoonmaakmiddel is verkrijgbaar in 250ml of 1000ml. Het advies om dit schoonmaakmiddel te gebruiken met lauw water en een zachte doek.

De klantenservice staat voor u klaar

Is na het lezen van dit blogartikel nog niet helemaal duidelijk hoe het schoongemaakt dient te worden? Neem dan gerust contact op met de klantenservice die voor u klaar zal staan.

Pak je korting