Hoe maak ik een vaste opstand ventilerend?

Zit er momenteel een vaste opstand in het dak die nog uitstekend is, maar is er toch de wens om deze te kunnen ventileren? Dat is zeer goed mogelijk.  

Hoe monteer ik een raamwerk op de opstand

DaglichtDirect heeft hier een gemakkelijke oplossing voor. Tussen de bestaande opstand en de bestaande lichtkoepel kan het raamwerk ook later nog geplaatst worden. U besteld bij DaglichtDirect.nl een los raamwerk in de categorie ventilatie toebehoren. Hier moet dan ook nog een bedieningsstok bij besteld worden. Het raamwerk wordt geleverd met aan de ene zijde voorgemonteerd een handspindel en aan de andere zijde 2 scharnieren. 

Het raamwerk monteert u op de volgende manier. De lichtkoepel haalt u van de bestaande opstand af. U plaatst het raamwerk over de rand van de bestaande opstand. De scharnieren en handspindel worden vastgezet aan de bestaande opstand. Als laatste word de lichtkoepel teruggeplaatst. In dit geval niet op de opstand, maar op het raamwerk.

Misvatting over ventilerende lichtkoepel

Een veel voorkomende misvatting is dat een lichtkoepel zelf kan ventileren. Dus dat de dakkoepel geopend wordt, maar dit is niet het geval. Zoals hierboven te lezen is zorgt het raamwerk ervoor dat de koepel geopend wordt. Het raamwerk komt los van de opstand, doordat de spindel het raamwerk omhoog duwt. De lichtkoepel zit gemonteerd op het raamwerk, zodoende opent de lichtkoepel ook. Het geheel kan ongeveer een centimeter of 15 open. 

Een lichtkoepel die open kan tot dakbetreding

Een ventilerende lichtkoepel kan echter niet gebruikt worden om het dak te kunnen betreden. Hiervoor hebben we dakbetredingsopstanden. Deze zijn te vinden in de categorie lichtkoepel met dakbetreding. Deze werken met een klink en gasdrukveren. Ook voor deze producten is een blogartikel geschreven.

Verder nog vragen over onze opstanden neem contact op met de klantenservice.

Pak je korting