Hoe werkt een dakbetredingsopstand?

Een lichtkoepel in vaste vorm zorgt enkel voor daglichtinval in de ruimte. Echter kan het soms ook wenselijk zijn om het dak op te kunnen. Gelukkig heeft DaglichtDirect.nl hiervoor lichtkoepels met een dakbetredingsopstand. Deze kunnen toegepast worden wanneer er een situatie is waar dakbetreding mogelijk gewenst is. 

Bestel je lichtkoepel met dakbetreding direct bij DaglichtDirect.nl

Hoe werkt een dakbetredingsopstand?

Een dakbetredingsopstand met lichtkoepel bestaat uit verschillende elementen, die hieronder weergeven zullen worden. Daaronder zal toegelicht worden hoe het systeem precies werkt.

  1. Lichtkoepel
  2. Een opstand
  3. Een raamwerk
  4. Een klink
  5. Een set gasdrukveren 

 

De lichtkoepel spreekt voor zich, echter dient rekening gehouden te worden dat in combinatie met een dakbetredingsopstand altijd een polycarbonaat lichtkoepel geadviseerd wordt om te gebruiken. De koepel wordt bijna 90 graden geopend en de kans dat het ergens tegen aankomt is groter dan in vaste uitvoering. Kans op schade is zodoende met een acrylaat lichtkoepel groot.

Een dakbetredingsopstand bestaat allereerst uit een opstand. Op de opstand zit een raamwerk gemonteerd met aan het raamwerk een klink. Zodra de klink wordt opengedraaid treden de gasdrukveren in werking. Deze duwen het raamwerk met daarop de lichtkoepel naar boven.

DaglichtDirect.nl heeft standaard daktoetredingsopstanden op voorraad met een luchtgeïsoleerde AVP opstand. Op aanvraag zijn de opstanden te verkijgen met ook de extra geïsoleerde opstand of polyester opstand. Ook zijn de daktoetredingsopstanden in andere afmetingen verkrijgbaar. Hiervoor doet u een aanvraag op de mail of via de chatfunctie op de site.

 

Voor meer informatie en vragen over daktoetredingsopstanden neem je contact  op met de klantenservice van DaglichtDirect.nl

 

Pak je korting