Lichtkoepel met dakbetreding

Lichtkoepel met dakbetreding.

Vanaf € 100,00 € 82,64

Een lichtkoepel met dakbetreding in de dagmaat, aantal koepellagen, het materiaal en kleur naar keuze. 

De daksparing van de AVP opstand is 20cm groter dan de dagmaat van de lichtkoepel. 

Levertijd 3 - 10 werkdagen. 

Mocht u een dakbetredingsunit met een extra geïsoleerde opstand of een andere afmeting willen dan neemt u contact op met de klantenservice voor een aanbieding op maat.

Lichtkoepel met dakbetreding

Je bent op zoek naar een lichtkoepel met dakbetreding. Maar voordat je jouw aankoop doet wil je wat meer informatie over het product. Bij DaglichtDirect kun je heel gemakkelijk een lichtkoepel met dakbetreding en opstand bestellen. Dit zijn twee losse producten die je in onze webshop samen kunt bestellen. De producten die je bestelt zijn:

  1. De lichtkoepel;
  2. De AVP dakbetreding unit. Deze bestaat uit een AVP-opstand en een raamwerk met klink en gasdrukveren.

De dagmaat van de lichtkoepel met dakbetreding verschilt, en dit is waarom

Bij het bestellen van een lichtkoepel met dakbetreding maak je verschillende keuzes. De eerste keuze die gemaakt wordt is de dagmaat van de lichtkoepel. De dagmaat is de opmeting van de lichtkoepel aan de binnenkant. Hierboven staat een schematische weergave die jou helpt bij de keuze voor de juiste dagmaat. Houd er rekening mee dat de dagmaat iets anders is dan de daksparing. De daksparing is het gat dat in het dak gemaakt moet worden om de lichtkoepel vervolgens in te plaatsen. De opmeting hiervan is de dagmaat + 20 centimeter.

Desondanks hebben de lichtkoepel en de dakbetreding unit dezelfde dagmaat. Bij een 100x100 cm lichtkoepel hoort een 100x100 cm dakbetreding. In dit blog gaan we dieper in op de dagmaat van een lichtkoepel.

Zo goed isoleert de lichtkoepel met dakbetreding

Kan een lichtkoepel met dakbetreding je huis wel goed isoleren? Dat antwoord is heel simpel. Het aantal koepellagen bepaalt de isolatiewaarde van de lichtkoepel met dakbetreding. Hoe meer schalen er toegevoegd worden, hoe hoger de isolatiewaarde. Tussen de koepelschalen bevindt zich stilstaande lucht. Stilstaande lucht isoleert. Hoe meer koepellagen de lichtkoepel dus bevat, hoe hoger de isolatiewaarde. Lees hier meer over de isolatie van lichtkoepels. 

Dit zijn de materialen voor de lichtkoepel met dakbetreding

De lichtkoepels van acrylaat worden het meest verkocht. DaglichtDirect adviseert echter om een lichtkoepel van polycarbonaat te bestellen wanneer hij besteld wordt in combinatie met een dakbetreding unit.

Dit komt doordat de lichtkoepel vaak open en dicht gaat en er hierdoor een grotere kans dat er iets tegen de lichtkoepel aan komt. Bij acrylaat zou er dan veel sneller schade kunnen optreden dan bij polycarbonaat. Acrylaat is namelijk veel minder schokbestendig dan polycarbonaat.

Deze kleuren heeft de lichtkoepel met dakbetreding

Je kunt zelf de kleur van de lichtkoepel kiezen. Glasheldere lichtkoepels zijn volledig helder, kleurloos en hebben een hogere lichtdoorlaat. Daarnaast heb je nog de lichtkoepel opaal. Het grootste verschil tussen de glasheldere lichtkoepel en de lichtkoepel opaal is ook al zou je dit wel verwachten, niet de lichtdoorlaat maar gewoonweg de kleur.

Lichtkoepels opaal worden ook wel melkwitte lichtkoepels genoemd. Net als de doorzichtige koepels heeft deze variant een zeer hoge lichtdoorlaat. Deze kleur koepel is in tegenstelling tot glasheldere lichtkoepels niet doorzichtig.

Hoe werkt de dakbetredingsopstand?

Hoe kan zo’n lichtkoepel dan open en dicht gaan? Hoe gaat dat in zijn werk? Dat gaat als volgt:

  • Door het openen van de klink worden de gasdrukveren geactiveerd en wordt het raamwerk naar buiten geduwd.
  • Zodoende opent de lichtkoepel met dakbetreding zich en is er de mogelijkheid door de opening het dak te betreden.

In dit blog gaan we hier dieper op in.

Waarom de lichtkoepel met dakbetreding van DaglichtDirect?

Bij DaglichtDirect bieden wij een extreem snelle levering in Nederland én België. Het duurt uiterlijk tien dagen voordat de bezorger voor jouw deur staat. Dit ligt aan wanneer je de lichtkoepel met dakbetreding bestelt en of we het product in voorraad hebben. Daarbij vinden wij het belangrijk dat je kwaliteit ontvangt. Daarom is hoge kwaliteit voor een scherpe prijs bij ons een garantie.

Heb je vragen over producten van DaglichtDirect, of heb je advies nodig? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Pak je korting