Lichtkoepel met dakbetreding

Lichtkoepel met dakbetreding

Vanaf € 82,50

Een lichtkoepel met dakbetreding in de dagmaat, aantal koepellagen, het materiaal en kleur naar keuze. 

De daksparing van de AVP opstand is 20cm groter dan de dagmaat van de lichtkoepel. 

Levertijd 3 - 10 werkdagen. 

Mocht u een dakbetredingsunit met een extra geïsoleerde opstand of een andere afmeting willen dan neemt u contact op met de klantenservice voor een aanbieding op maat.

Lichtkoepel met dakbetreding

In deze categorie is het gemakkelijk om een lichtkoepel met dakbetredingsopstand samen te bestellen. Het betreft wel twee losse en unieke producten. Voor het gemak zijn ze samen in één categorie geplaatst. De producten die u besteld zijn de volgende producten:

1. De lichtkoepel
2. De AVP dakbetredingsunit. Bestaand uit een AVP opstand een raamwerk met klink en gasdrukveren.

Dagmaat lichtkoepel met dakbetreding

De eerste keuze die gemaakt kan worden is de dagmaat. Bij de afbeeldingen staat een schematische weergave om te helpen bij de keuze voor de juiste dagmaat. Houd er rekening mee dat de dagmaat iets anders is dan de daksparing. De daksparing is de dagmaat + 20 centimeter.

Desondanks hebben de lichtkoepel en de dakbetredingsunit dezelfde dagmaat. Bij een 100x100 lichtkoepel hoort een 100x100 dakbetreding. In deze blog zal er meer uitgelegd worden over de dagmaat van een lichtkoepel.

Isolatie van de lichtkoepel met dakbetreding

Het aantal koepellagen bepaalde de isolatiewaarde van de lichtkoepel. Hoe meer schalen er toegevoegd worden hoe hoger de isolatiewaarde. Tussen de koepelschalen bevind zich stilstaande lucht. Stilstaande lucht isoleert. Hoe meer ruimtes er gerealiseerd worden hoe hoger de isolatiewaarde. Lees hier meer over de isolatie van lichtkoepels. 

Materiaal van de lichtkoepel

Het meest verkochte materiaal lichtkoepel is acrylaat. In combinatie met een dakbetredingsunit wordt over het algemeen altijd een polycarbonaat lichtkoepel besteld en dit is ook het advies van DaglichtDirect.nl

Doordat de lichtkoepel open gaat en er vervolgens doorheen naar buiten wordt gegaan is er een grotere kans dat er iets tegen de lichtkoepel aan komt. Bij acrylaat zou er sneller schade kunnen optreden. Zodoende is het advies om voor een polycarbonaat lichtkoepel te gaan.

De kleur van de lichtkoepel

Als laatste is er de mogelijkheid om de kleur van de lichtkoepel te kiezen. Glasheldere lichtkoepels zijn volledig helder en hebben een hogere lichtdoorlaat. Het grootste verschil tussen de glasheldere en de opale lichtkoepel is echter niet de lichtdoorlaat. 

Opale lichtkoepels worden ook wel melkwitte lichtkoepels genoemd. Ook deze koepels hebben een zeer hoge lichtdoorlaat. Echter zijn deze in tegenstelling tot glasheldere lichtkoepels niet doorzichtig.

De dakbetredingsopstand

De dakbetredingsunit is in AVP uitgevoerd en is luchtgeïsoleerd. De daksparing is zoals eerder aangegeven 20cm groter dan de dagmaat. De lichtkoepel met dakbetreding werkt als volgt.

Door het openen van de klink worden de gasdrukveren geactiveerd en raamwerk naar buiten geduwd. Zodoende opent de lichtkoepel zich en is er de mogelijkheid door de opening het dak te betreden. In deze blog zal er verder in gegaan worden hoe een dakbetredingsopstand werkt.

 

Na het doorlopen van de stappen zijn de juiste producten klaar om in de winkelmand geplaatst te worden en kunnen deze besteld worden.

 

Het product met de langste levertijd is leidend voor de levertijd. Voor overige dagmaten neemt u contact met de klantenservice.

Levertijd 3 - 10 werkdagen.

* Overige dagmaten kunnen een langere levertijd hebben.