Lichtkoepel 130x130

Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 15

Pagina:
Pagina:
Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 15

Pagina:
Pagina:

Lichtkoepel 130x130: Alle informatie die jij nodig hebt

Je hebt gezocht op een lichtkoepel 130x130. Bij Daglichtdirect bieden wij meerdere soorten lichtkoepels van deze maat. Maar aan alleen de lengte x breedte heb je niet genoeg. Je hebt meer informatie nodig als je een vierkante lichtkoepel gaat of laat installeren. En al die informatie vind je hier.

Waarom de lichtkoepel 130x130 helpt jouw ruimte te verlichten

Iedere ruimte vraagt om een ander soort koepel. In een kleine computerkamer heb je minder daglicht nodig dan in een woonkamer. Logischerwijs heeft dit ook invloed op het ideale formaat van jouw lichtkoepel. In het geval van de 130x130 lichtkoepel gaat het vaak om een grotere ruimte waar behoefte is aan extra daglicht. De kracht van daglicht is sterk en een belangrijk onderdeel van het welzijn van de mens. Daarbij zorgt natuurlijk licht er ook voor dat er gedurende de dag minder kunstlicht nodig is. Dit heeft dan weer invloed op de energierekening. Zo zie je maar weer dat er meerdere voordelen zijn die de lichtkoepel 130x130 met zich meebrengt.

Welke formaten zijn belangrijk bij een 130x130 dakkoepel?

Een lichtkoepel 130x130 is nog groter als je hem vanuit de buitenkant meet. De dagmaat wordt gemeten aan de binnenzijde van de bovenkant van de opstand. Bij DaglichtDirect hanteren we altijd de volgende formule om de buitenmaat van de koepel te berekenen: de dagmaat + 16 cm. Zo kom je erachter dat de buitenmaat van een 130x130 koepel dus 146x146 cm is. 

Dit is belangrijk om te weten omdat het vanuit binnen niet altijd goed te meten is hoe groot de koepel moet zijn. Dat kan meerdere redenen hebben. Zoals het plafond wat te hoog is of de binnenzijde van de opstand die afgetimmerd is. Vanaf buiten op het dak is het altijd mogelijk om de buitenmaat te meten, zodoende kan er worden teruggerekend dat de dagmaat van de lichtkoepel 130x130 cm is.

Ander formaat nodig? Wij hebben de meest populaire afmetingen voor je op een rijtje gezet:

De isolatiewaarde van een lichtkoepel 130x130

Des te groter de koepel is, des te belangrijker het is om de juiste isolatiewaarde te weten. In principe wordt een lichtkoepel boven een gat in het dak geplaatst. Wanneer isolatie niet per se nodig is (zoals in een schuur) is het zonde om een te dure koepel aan te schaffen. Als isolatie wél gewenst is en de lichtkoepel niet de juiste isolatiewaarde heeft, dan bestaat er het gevaar dat er veel te veel warmte verloren. Wat tegenwoordig zorgt voor onnodig hoge stookkosten.

Voor woonruimtes adviseert DaglichtDirect om naar driewandige lichtkoepels te kijken. Dan zou je uitkomen op een driewandig lichtkoepel 130x130 van acrylaat of naar een lichtkoepel 130x130 driewandig van polycarbonaat. Voor een carport of halve buitenruimte is een enkelwandige lichtkoepel voldoende. Toch zien wij dat de dubbelwandige lichtkoepel het meest wordt verkocht. 

Voordelig een lichtkoepel 130x130 kopen

Dakdekkersbedrijven, klusbedrijven en installatiebedrijven hebben altijd voordeel bij DaglichtDirect. Maar niet alleen de benoemde bedrijven krijgen voordeel, ook consumenten die vaker dan één keer een lichtkoepel nodig hebben vinden wij interessant. Daarom is het mogelijk om als zakelijke klant met een standaard voordeel bij te bestellen. Onze prijzen van alle lichtkoepels zijn scherp geprijsd. Daarbij dus ook de lichtkoepel 130x130. En om het af te maken komt daar dus nog extra korting bovenop. 

Profiteer direct vanaf de eerste bestelling door een account aan te maken.

Pak je korting