Lichtkoepel 140x140

Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 16

Pagina:
Pagina:
Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 16

Pagina:
Pagina:

Lichtkoepel 140x140

Een grote lichtkoepel 140x140 in vierkante vorm. Een uitvoering lichtkoepel die niet heel vaak verkocht wordt, maar wellicht exact de juiste uitvoering voor jouw situatie. Op zoek naar een kleinere vierkante lichtkoepel dan de lichtkoepel 140x140? Neem dan een kijkje bij andere populaire formaten losse lichtkoepels

Een lichtkoepel 140x140 voor optimale lichtinval

Een lichtkoepel 140x140 is een van de grootste uitvoeringen vierkante lichtkoepels. In combinatie met een vaste of ventilerende opstand is het gat in het dak zelfs 160x160cm. De dagmaat is de maat waarop een lichtkoepel en opstand wordt besteld. Bij de dagmaat moet rekening gehouden worden met 20cm extra voor de daksparing. Hoe de maten exact gemeten worden is te lezen in het artikel: hoe meet ik de dagmaat?

Een vaste of ventilerende opstand voor een lichtkoepel 140 x 140?

Een vaste opstand zorgt enkel voor lichtinval in de onderliggende ruimte. Bovenop de vaste opstand wordt een lichtkoepel 140x140 geplaatst. Bij een ventilerende uitvoering is het mogelijk om de lichtkoepel ongeveer 15 tot 20 centimeter open te draaien met behulp van een spindel. Door het formaat van een lichtkoepel 140x140 gebeurt dit met een dubbele spindel, ook wel een tandemspindel genoemd. 

Een tandemspindel bestaat uit twee spindels met daartussen een verbindingsstang. De bedieningsstok wordt in één van de twee spindels geplaatst. Door de verbindingsstang worden beide spindels tegelijk opengedraaid. Dit zorgt ervoor dat de grote lichtkoepel 140x140 gelijkmatig geopend wordt. Op deze manier kan de ruimte uitstekend geventileerd worden.

Een goed geïsoleerde lichtkoepel 140x140

Een lichtkoepel bij DaglichtDirect is er standaard van enkelwandig tot en met vierwandig mogelijk. Een enkelwandige lichtkoepel 140 x 140 is uitstekend voor een carport of overkapping. Waar een lichtkoepel met meer koepelschalen steeds beter gaat isoleren. De groeiende vraag naar isolatie zorgt ervoor dat dubbelwandige lichtkoepels steeds meer vervangen worden door een driewandige lichtkoepel of in sommige gevallen zelfs een vierwandige lichtkoepel

Welk materiaal lichtkoepel 140x140 is het beste?

De meest verkochte uitvoering lichtkoepel is een acrylaat lichtkoepel. Acrylaat is lager in prijs en verkrijgbaar in de kleuren helder en opaal. Een sterkere uitvoering is een polycarbonaat lichtkoepel. Polycarbonaat is slagvast en is ook verkrijgbaar in de kleuren helder en opaal.

Bij meerwandige lichtkoepels acrylaat zijn alle schalen uitgevoerd in het materiaal acrylaat. Bij meerwandige lichtkoepels polycarbonaat is de buitenschaal van polycarbonaat, de overige schalen zijn acrylaat. Dit is om een onnodig hoge prijs te voorkomen.

Pak je korting