Lichtkoepel 50x50

Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 16

Pagina:
Pagina:
Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 16

Pagina:
Pagina:

Lichtkoepel 50x50

Op zoek naar een lichtkoepel 50x50? Deze afmeting lichtkoepel is een geschikt formaat voor iedereen die op zoek is naar een klein formaat vierkante lichtkoepel. In ons assortiment vind je verschillende uitvoeringen van de 50x50 lichtkoepel. Alle mogelijke uitvoeringen zijn te vinden op deze pagina.

Waarom is een lichtkoepel 50x50 populair?

Ons advies is om een lichtkoepel van 50x50 altijd op een - bij ons te bestellen - opstand te plaatsen. Deze AVP opstanden hebben een dagmaat van 50x50 met een daksparing van 70x70. Dit zorgt voor optimale lichtinval in onderliggende ruimte. Echter is het zo dat veel mensen ook zelf een opstand maken. Eenvoudig met wat houten balken, zodat de lichtkoepel net hoger dan het dak ligt om ervoor te zorgen dat de dakkoepel niet onder komt te liggen bij matige sneeuwval.

50x50 lichtkoepel met lage of hoge isolatiewaarde?

Een zeer belangrijk onderdeel van de lichtkoepel 50x50 is de isolatiewaarde. Elke situatie vraagt om een andere isolatiewaarde. Waar vroeger vaak klakkeloos een dubbelwandige lichtkoepel werd besteld, wordt daar tegenwoordig veel meer over nagedacht. Een overkapping daar komt een enkelwandige lichtkoepel op. Op een tuinkamer of bijkeuken een dubbelwandige lichtkoepel. Maar op een woonruimte is het tegenwoordig al de norm om voor een driewandige lichtkoepel te kiezen. De huidige gasprijzen zorgen er zelfs voor dat veel mensen kiezen voor een vierwandige lichtkoepel of vijfwandige koepel.

Eerst zullen we verder ingaan op de opstanden. Iedere isolatiewaarde koepel heeft een goed bijpassende opstand. Daarover nu meer.

Welke opstand kies ik bij mijn lichtkoepel 50x50?

DaglichtDirect heeft in het assortiment veel verschillende uitvoeringen opstanden. De materialen PVC en polyester zijn hierin te onderscheiden. Echter is er binnen de materialen ook enorm veel variatie. Ruim 90% van de verkochte 50x50 opstanden zijn PVC opstanden. Voor PVC gebruiken we over het algemeen de term AVP.

Voor een enkelwandige en dubbelwandige 50x50 lichtkoepel zeggen we dat een normale AVP opstand met een isolatiewaarde van 2,50 Ur W/m²K goed is. Hoe lager het getal hoe beter de isolatiewaarde. De driewandige lichtkoepel heeft een isolatiewaarde van 1,7. Dat is al een stuk beter dan de gewone AVP opstand. Zodoende geven we aan dat het beter is om dan over te stappen op de extra geïsoleerde AVP opstand. Deze heeft een isolatiewaarde van Ur 0,88. De best isolerende opstand op de markt. Deze is geschikt in combinatie met een drie, vier of vijfwandige 50x50 dakkoepel.

Welke kleuren 50x50 dakkoepels zijn er?

Er zijn 2 kleuren lichtkoepels te onderscheiden. Een glasheldere en een opale. Door een glasheldere lichtkoepel kan strak heen gekeken worden. Door opaal is dat niet mogelijk. We gebruiken vaak als voorbeeld dat u door een opale lichtkoepel een vogel wel over kunt zien vliegen, maar u kunt niet onderscheiden of dit een duif of een merel is geweest. Bij een heldere lichtkoepel kan dit wel.

De opale koepels halen tevens de felheid iets van het zonlicht af. Echter is het teveel om te zeggen dat er nu geen warmte meer door de 50x50 lichtkoepel heen komt. Dat is van onder andere de isolatiewaarde afhankelijk en natuurlijk de buiten temperatuur.

Alternatieven op de lichtkoepel 50x50

Is een lichtkoepel van 50 x 50 toch niet het juiste formaat? Geen probleem, want bij DaglichtDirect vind je een uitgebreid aanbod van andere formaten koepels. De meest populaire maten uit ons assortiment zijn:

Zit de geschikte maat hier niet tussen? Neem dan een kijkje bij de minder populaire maten zoals 110x100, 130x130, 140x140, 160x160 of 180x180.

Zakelijk een lichtkoepel 50x50 bestellen

DaglichtDirect heeft voor alle zakelijke klanten voordelen. Een vaste accountmanager die altijd voor u klaar staat en alle lichtkoepels in de webshop bestellen tegen een vaste korting. Tevens is het in de accountomgeving gemakkelijk om vorige facturen in te zien en adresgegevens na een verhuizing eenvoudig te wijzigen.

Pak je korting