Lichtkoepel driewandig

Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 240

Pagina:
Pagina:
Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 240

Pagina:
Pagina:

Lichtkoepel driewandig

In deze categorie zijn alle driewandige lichtkoepels van DaglichtDirect te vinden. Een veel verkochte uitvoering lichtkoepel door de groeiende vraag naar geïsoleerde lichtkoepels. Driewandige lichtkoepels zijn uitstekend geschikt voor woonruimtes en overige geïsoleerde binnenruimtes.

De isolatiewaarde van een driewandige lichtkoepel

Uiteraard isoleert een driewandige lichtkoepel beter dan een enkelwandige lichtkoepel of dubbelwandige lichtkoepel. Dit komt doordat er 3 koepelschalen gebruikt worden met daartussen stilstaande lucht. De stilstaande lucht heeft een isolerende functie en zorgt dat deze 3 wandige koepel uitstekend geschikt is voor ruimtes waar een hoge isolatie gewenst is. 

De hogere prijs van de driewandige lichtkoepel wordt met de tijd terugverdient. Enerzijds door de lichtopbrengst, waardoor er minder kunstlicht nodig is om tot een verlichte ruimte te komen. Anderzijds doordat er geen warmte verloren gaat uit de onderliggende ruimte en er minder gestookt hoeft te worden. Is de isolatiewaarde van een 3 wandige lichtkoepel niet voldoende? Neem dan eens een kijkje bij onze 4 wandige lichtkoepels.

Welk materiaal 3 wandige lichtkoepel is het beste?

Er zijn twee verschillende materialen waar lichtkoepels uit vervaardigd worden. Acrylaat en polycarbonaat. Waarbij de acrylaat lichtkoepel de meest verkochte uitvoering is. Polycarbonaat lichtkoepels zijn daarentegen veel sterker en in sommige gevallen dus een veiligere keuze.

Bij een driewandige lichtkoepel van acrylaat zijn alle drie de koepelschalen van acrylaat. Bij een driewandige lichtkoepel van polycarbonaat is de buitenste schaal van polycarbonaat en zijn de binnenste schalen van acrylaat. Op aanvraag is het ook mogelijk de overige schalen in polycarbonaat uit te voeren. Echter komt bij alle koepels en dus ook bij de driewandige koepels die inslag over het algemeen op de buitenste schaal. Het is dus vaak onnodig prijzig om de overige schalen in polycarbonaat uit te voeren.

Een driewandige lichtkoepel in verschillende kleuren

Een 3 wandige dakkoepel is verkrijgbaar in twee verschillende kleuren. Dit geldt voor zowel de acrylaat driewandige koepel en de polycarbonaat driewandige koepel. Het is dus niet het geval dat acrylaat alleen doorzichtig is. Dit kan in doorzichtig, glashelder en ondoorzichtig, opaal.

Opaal wordt ook wel melkwit genoemd en haalt net de felheid van het licht. Ook zorgt dit ervoor dat de koepel niet doorzichtig is. Dit gaat ten koste van een stukje lichtopbrengst, maar komt ten goede van de privacy. Desondanks is de lichtopbrengst van een driewandige lichtkoepel opaal erg hoog.

Glashelder zegt het eigenlijk al. Een driewandige glasheldere lichtkoepel is volledig doorzichtig en laat het meeste licht binnen. Het mogelijke nadeel is wel dat je hier ook van buitenaf eenvoudig doorheen kijkt en je dus minder privacy hebt.

Zelfreinigende driewandige lichtkoepels

Alle lichtkoepels zijn in principe zelfreinigend. Door de bolle vorm van de lichtkoepel spoelt vuiligheid eenvoudig van de lichtkoepel af. Dit is een enorm voordeel ten opzichte van een vlakke lichtoplossing. 

Mocht het schoonmaken van een lichtkoepel toch gewenst zijn, dan is het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen en schuursponzen uit den boze. Maak de koepel in plaats daarvan met wat water en zeep schoon met een zachte doek. Gebruik hiervoor nooit kokend water! Een te hoge temperatuur kan voor onherroepelijke schade zorgen. 

Driewandige lichtkoepel kopen bij Daglichtdirect

Overtuigd van de voordelen van een 3 wandige lichtkoepel? Dan is DaglichtDirect de juiste plek om jouw koepel aan te schaffen. Toch nog wat vragen over de aanschaf van een driewandige lichtkoepel? Geen enkel probleem. Neem contact op met onze klantenservice en wij geven graag advies op maat. Wij hanteren altijd snelle levertijden en denken graag met je mee om jouw project zo vlot mogelijk te laten verlopen. 

Pak je korting