Lichtkoepel enkelwandig

Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 238

Pagina:
Pagina:
Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 238

Pagina:
Pagina:

Lichtkoepel enkelwandig

Ontdek het assortiment enkelwandige lichtkoepels bij DaglichtDirect.nl en verrijk je ruimtes met natuurlijk licht terwijl je energie bespaart. Ben je op zoek naar een efficiënte manier om meer daglicht binnen te laten zonder concessies te doen aan isolatie? Dan zijn enkelwandige lichtkoepels, ook bekend als enkelvoudige dakkoepels of 1-wandige koepel, de perfecte keuze voor jouw project. Hier zullen we je alles vertellen wat je moet weten over deze veelzijdige daglichtoplossingen.

Wat zijn enkelwandige lichtkoepels?

Enkelwandige lichtkoepels, ook wel eens enkelvoudige dakkoepels genoemd, zijn ontworpen om een overvloed aan natuurlijk licht in gebouwen te brengen en tegelijkertijd bescherming bieden tegen weersinvloeden. Deze lichtkoepels bestaan uit één koepelschaal en zijn geschikt voor ruimtes waar isolatie geen belangrijke rol speelt, zoals carports, overkappingen en tuinkamers. Bij DaglichtDirect vind je zowel vierkante lichtkoepels als ronde lichtkoepels. Ze zijn ideaal voor situaties waarin een hoge mate van thermische isolatie niet cruciaal is. Een lichtkoepel plat dak heb je in vele verschillende dagmaten.

Isolatiewaarde van enkelwandige lichtkoepels

Enkelwandige lichtkoepels bieden geen topklasse isolatie. De isolatiewaarde bedraagt 5,40 W/m²K Deze koepels zijn bij uitstek geschikt voor ruimtes waar de isolatievereisten niet zo hoog zijn als bij woonruimtes. Als je echter hogere isolatie-eisen hebt, is het de moeite waard om onze meerlaagse lichtkoepels te overwegen voor een betere isolatie.

Condensatie en temperatuurverschillen bij lichtkoepel enkelwandig

Bij enkelwandige lichtkoepels moet je rekening houden met het fenomeen van condensatie. Doordat de binnen- en buitentemperaturen verschillen, kun je condensvorming op het oppervlak van de koepel krijgen. Dit is een natuurlijk gevolg van temperatuurverschillen en vochtigheidniveaus. Om dit te minimaliseren, is goede ventilatie essentieel. Als je voor ruimtes met hoge vochtigheidsniveaus en grote temperatuurverschillen zoals badkamers en keukens een lichtkoepel overweegt, kunnen meerlaagse lichtkoepels met verbeterde isolatie en anti-condensatie mogelijkheden een betere keuze zijn. Bij DaglichtDirect heb je de keuze uit:

Logischerwijs geldt hier: hoe meer koepellagen, hoe kleiner de kans op condensvorming. 

Voordelen van enkelwandige lichtkoepels

Een lichtkoepel enkelwandig heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen benoemen we hier kort.

Natuurlijk licht

Enkelwandige lichtkoepels laten overvloedig natuurlijk licht binnen, waardoor je ruimtes helder en aantrekkelijk worden en je minder kunstlicht nodig hebt.

Energiebesparing

Hoewel enkelwandige lichtkoepels een gemiddelde isolatiewaarde hebben, helpen ze nog steeds energie te besparen door het verminderen van de behoefte aan kunstmatige verlichting.

Betaalbare optie

Deze enkelvoudige koepels bieden een kosteneffectieve manier om daglicht binnen te halen en kunnen geschikt zijn voor ruimtes waar isolatievereisten niet extreem hoog zijn.

Wanneer zijn enkelwandige lichtkoepels geschikt?

Een lichtkoepel met enkele koepellaag is perfect voor ruimtes waar isolatie geen grote rol speelt. Denk hierbij aan garages, carports en tuinkamers. Als je op zoek bent naar daglichtoplossingen voor woonruimtes zoals zitkamers of kantoren, overweeg dan onze meerwandige dakkoepels met betere isolatie-waardes.

Van welk materiaal zijn enkelwandige lichtkoepels gemaakt?

Bij DaglichtDirect kun je kiezen tussen enkelwandige lichtkoepels van acrylaat en polycarbonaat. Acrylaat is lichter dan glas en 25 keer sterker dan glas van dezelfde dikte. Het biedt een goede duurzaamheid en lichtdoorlatendheid. Het andere materiaal is polycarbonaat, dat zelfs 250 keer sterker is dan glas van dezelfde dikte. Dit materiaal biedt uitstekende weerstand tegen impact en is perfect voor situaties waar extra stevigheid vereist of gewenst is. Denk bijvoorbeeld aan een koepel onder een boom waarvan zo nu en dan een tak afbreekt en op de koepel terechtkomt.

Acrylaat biedt duurzaamheid en lichtdoorlatendheid, terwijl polycarbonaat extra stevigheid en weerstand tegen impact biedt. Kies op basis van je behoeften en budget. Bij DaglichtDirect ben je op het juiste adres voor de voordeligste koepel en bieden we je de beste service.

Opaal of glashelder: privacy en lichtdoorlaat

Bij de keuze voor enkelwandige lichtkoepels heb je de optie om te kiezen tussen opaal (melkwit) en glashelder. Vaak wordt een lichtkoepel helder verward met een lichtkoepel acrylaat. Dit is een foute benaming aangezien een acrylaat koepel zowel in opaal en helder wordt gemaakt. Hetzelfde geldt voor een polycarbonaat koepel. Acrylaat en polycarbonaat zijn enkel de materialen waarvan de bolling van de dakkoepel gemaakt wordt. Een opale lichtkoepel laat iets minder licht door dan de heldere variant, maar biedt meer privacy omdat je hier niet doorheen kan kijken. Als je maximale lichtinval wenst en privacy minder belangrijk is, dan is een transparante lichtkoepel de beste keuze. Deze variant zorgt voor maximale lichtdoorlaat en laat je ruimte baden in natuurlijk daglicht. 

Onderhoud en reiniging van enkelwandige lichtkoepels

Het onderhouden van enkelwandige lichtkoepels is eenvoudig. Reinig de oppervlakken met milde zeep en water om de helderheid van het glas of polycarbonaat te behouden. Zorg ook voor een goede waterafvoer zodat de koepel niet constant in het water staat. Dit kan op termijn namelijk zorgen voor lekkages.

Transformeer je ruimtes met overvloedig daglicht met de hoge kwaliteit lichtkoepels van DaglichtDirect. Ontdek ons assortiment en neem contact op voor advies op maat en een snelle levering.

Pak je korting