Lichtkoepel rechthoekig

Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 477

Pagina:
Pagina:
Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 477

Pagina:
Pagina:

Lichtkoepel rechthoekig

De rechthoekige lichtkoepels zijn verkrijgbaar in talloze afmetingen. De meest voorkomende rechthoekige lichtkoepels staan standaard op de webshop van DaglichtDirect.nl. Voor andere, unieke dagmaten kan je een aanvraag doen bij de klantenservice. 

Grote voorraad rechthoekige lichtkoepels

DaglichtDirect werkt met een grote eigen voorraad rechthoekige lichtkoepels, waardoor wij snelle levertijden kunnen realiseren. Ook de wat uitzonderlijke maten worden doorgaans binnen 2 werkweken geleverd. 

De meest standaard uitvoeringen rechthoekige lichtkoepels, zoals 70x100, 80x130 en 100x200 zijn in grote aantallen voorradig. 

Lichtkoepel rechthoekig in acrylaat en polycarbonaat

Lichtkoepels worden vervaardigd uit de kunststoffen acrylaat en/of polycarbonaat. Waarbij acrylaat rechthoekige lichtkoepel de meest verkochte uitvoering is. Dit komt door de goede prijs-kwaliteitverhouding van acrylaat. Acrylaat is 25 keer sterker dan glas van dezelfde dikte. Doordat een lichtkoepel vaak het hoogste punt op het dak is, is het materiaal acrylaat voldoende om lang van de lichtkoepel te genieten.

Voor meer zekerheid of bij grote kans op inslag van buitenaf , is het beter om te kiezen voor het materiaal polycarbonaat . Polycarbonaat is namelijk 250 keer sterker dan glas van dezelfde dikte. Een polycarbonaat rechthoekige lichtkoepel wordt daarom ook wel een pantserkoepel genoemd.

Welke kleur rechthoekige lichtkoepel is het beste?

Zowel de acrylaat als polycarbonaat lichtkoepels zijn verkrijgbaar in de kleuren helder / glashelder en opaal / melkwit. 

Het verschil tussen glashelder en opaal is dat je door een glasheldere lichtkoepel heen kunt kijken. Deze lichtkoepels hebben dan ook de hoogste lichtopbrengst. In tegenstelling tot een opalen lichtkoepel, waar je niet doorheen kunt kijken. De opalen kleur haalt net de scherpte wat van het licht af en zorgt ervoor dat de lichtopbrengst iets lager is. Desondanks is de lichtopbrengst erg hoog. Opalen lichtkoepels worden vaak gebruikt in ruimtes waar privacy belangrijk is. Bijvoorbeeld een toilet of badkamer. Of als het niet wenselijk is dat het licht te scherp binnen schijnt, zoals een kantoor of computerkamer.

Lichtkoepel rechthoekig of vierkant kiezen?

Of de keuze voor een lichtkoepel rechthoekig de juiste is, hangt sterk af van de situatie en persoonlijke voorkeur. Gekozen kan worden voor 2 vierkante lichtkoepels van 80x80 die het licht links en rechts in een ruimte verdelen of voor een grotere lichtkoepel 80x180 in het midden van een ruimte. 

DaglichtDirect kan in de keuze voor de juiste koepel voor de situatie door de ervaring en expertise altijd een goed advies uitbrengen, waarbij de keuze altijd van de klant is.

Pak je korting