Losse lichtkoepel

Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 949

Pagina:
Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 949

Pagina:

Losse Lichtkoepel 

Een losse lichtkoepel wordt gebruikt om op een bestaande opstand geplaatst te worden. De lichtkoepel kan op een AVP of polyester opstand van DaglichtDirect.nl geplaatst worden of er kan zelf een opstand gemaakt worden. Een lichtkoepel zorgt voor optimale lichtinval in het platte dak.

Dagmaat lichtkoepel

De dagmaat is de maat waarop de daglichtkoepels van DaglichtDirect besteld worden. Dit is de maat aan de bovenzijde van de binnenkant van de opstand. Indien dit moeilijk te meten is kan er ook altijd teruggerekend worden vanaf de buitenmaat. De buitenwerkse maat van de koepels is 16cm groter dan de dagmaat. Dit doordat de lichtkoepels een rand van 8cm hebben. 

Materiaal lichtkoepel 

Lichtkoepels zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Acrylaat en polycarbonaat. Waarbij acrylaat het meest verkochte materiaal is. Acrylaat is een materiaal dat uitermate veel licht doorlaat. Tevens is acrylaat voordeliger dan polycarbonaat. Polycarbonaat is een materiaal dat uitermate slagvast is. Hierdoor is er weinig risico op schade van de lichtkoepel door het in aanraking komen met bijvoorbeeld vallende objecten. Bij meerwandige dakkoepels in acrylaat zijn alle schalen in acrylaat uitgevoerd. Bij meerwandige dakkoepels in polycarbonaat is de buitenschaal in polycarbonaat uitgevoerd en de binnenste schalen zijn dan van acrylaat. Dit om de lichtkoepel niet onnodig hoger in prijs te maken. De inslag komt immers op de buitenste schaal.

Isolatiewaarde lichtkoepel

Het aantal wanden van een lichtkoepel bepaald de isolatiewaarde. Hoe meer wanden er toegevoegd worden hoe beter uiteraard de isolatiewaarde. Een enkelwandige lichtkoepel kan uitstekend toegepast worden op een overkapping of carport. Een drie, vier of zeswandige uitstekend gebruikt kan worden voor woonruimtes. 

Kleur lichtkoepel

De koepels zijn er in glashelder of opale kleur. Glasheldere lichtkoepels zijn transparant en volledig doorzichtig, waar opale koepels een beperkte doorzichtbaarheid heeft. Qua lichtopbrengst ontloopt het elkaar minimaal. De doorkijk is dus wat dat betreft doorslaggevend. 

Staat je lichtkoepel niet tussen de keuzemogelijkheden neem dan direct contact op voor maten of uitvoeringen op aanvraag.