Losse lichtkoepel

Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 907

Pagina:
Pagina:
Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 907

Pagina:
Pagina:

Losse lichtkoepel bij DaglichtDirect

Wanneer heb je een losse lichtkoepel nodig? Wanneer je bezig bent met een project en de bestaande losse opstand nog intact is. Dan kan je eenvoudig een nieuwe losse lichtkoepel van daglichtdirect.nl plaatsen. Toch een ander daklicht nodig? Bekijk hier ons hele assortiment lichtkoepels.

De losse lichtkoepel kan op zowel AVP als polyester opstanden geplaatst worden. Ook passen onze lichtkoepels uitstekend op een zelfgemaakte opstand. Houd er wel rekening mee dat de rand van de opstand maximaal 6cm breed is en volledig vlak. Is de opstand te breed of heeft deze een opstaand randje dan komt er te veel spanning op de losse lichtkoepel te staan. Dit kan zorgen voor onomkeerbare schade.

Zelf een opstand maken voor bij een losse lichtkoepel

Je kan ook zelf een opstand creëren op basis van de product specificaties. Houd hierbij rekening met het feit dat hout een andere uitzetting heeft dan kunststof. En als deze te strak om elkaar heen zitten er vaak scheurtjes ontstaan rondom de bevestigingspunten. Verder dient de opstand voldoende hoogte te hebben. Bij een flinke regen- of sneeuwbui is het niet de bedoeling dat de losse lichtkoepel onder komt te liggen. We kunnen de waterdichtheid dan niet garanderen.

AVP-opstand

Bij een AVP-opstand hanteren we een daksparing van +20cm ten opzichte van de dagmaat en bij polyester opstanden +20 cm of +25cm afhankelijk van welke uitvoering. Bij een zelfgemaakte opstand hoeft hier geen rekening mee gehouden te worden. Vaak wordt er gekozen voor dagmaat is daksparing en wordt een rechte opstand gerealiseerd. Het zelf maken van een opstand kan geld besparen, maar houd er rekening mee dat kans op schade groter is en dat het ook tijd kost om de opstand te maken.

Tijd is geld en een opstand van DaglichtDirect.nl biedt meer gemak en lichtopbrengst. In dit blog krijg je meer uitleg over hoe je zelf een opstand kunt maken voor je losse lichtkoepel.

Zo monteer je een losse lichtkoepel

De montage van een losse lichtkoepel is uitermate eenvoudig. Zorg dat een bestaande opstand op een regel is bevestigd als het dak geïsoleerd is. Als je een nieuwe opstand installeert, zorg er dan voor dat de losse lichtkoepel nog niet op de opstand bevestigd is tijdens de installatie. Zo voorkom je vervormingen van de kunststof koepel tijdens het inbranden van de dakbedekking.

Alle bevestigingsmaterialen worden meegeleverd met de losse lichtkoepel. Die hoeven dus niet los aangeschaft te worden. Bij ventilerende opstanden en dakbetredingsopstanden worden alle toebehoren reeds voor gemonteerd. Bij het vastzetten van de losse lichtkoepel adviseren we om deze kruislinks vast te zetten om te voorkomen dat er teveel spanning op de koepel komt te staan. Daarbij is handvast vast genoeg. Als je de koepel doordrukt, komt er wederom te veel spanning op de osse llichtkoepel te staan. Hierdoor gaat deze op den duur op de zwakste plekken, bij de bevestigingspunten, scheurtjes vertonen.

Welk materiaal kies je voor een losse lichtkoepel?

Alle losse lichtkoepels zijn verkrijgbaar in twee verschillende materialen. Acrylaat en polycarbonaat.

  1. Acrylaat is het meest populaire materiaal voor professionele installaties. Dat komt doordat acrylaat uitermate veel licht doorlaat. Acrylaat is ook een voordeliger optie dan polycarbonaat en drukt de prijs aanzienlijk bij grotere projecten.

 

  1. Polycarbonaat heeft een hogere slagvastheid dan acrylaat. Hierdoor is er weinig risico op schade aan de lichtkoepel door vallende objecten of hevige weersomstandigheden. Polycarbonaat lichtkoepels zijn met recht hufterproef te noemen. Deze losse lichtkoepel overleeft tijdens tests een klap van een sloophamer van 6 kilogram met nagenoeg geen schade.

Bij meerwandige losse dakkoepels in acrylaat zijn alle schalen in acrylaat uitgevoerd. Bij meerwandige dakkoepels in polycarbonaat is de buitenschaal van polycarbonaat en de binnenste schalen zijn dan van acrylaat. Dit om de lichtkoepel niet onnodig hoger in prijs te maken. De inslag komt immers op de buitenste schaal.

Isolatiewaarde van een losse lichtkoepel

Het aantal wanden van een losse lichtkoepel bepaald de isolatiewaarde. Hoe meer wanden er toegevoegd worden hoe beter uiteraard de isolatiewaarde. Een enkelwandige losse lichtkoepel kan uitstekend toegepast worden op een overkapping of carport. Een drie, vier of zeswandige uitstekend gebruikt kan worden voor woonruimtes. Voorheen werd de norm dubbelwandig voor woonruimtes aangehouden. DaglichtDirect zou adviseren vanaf driewandig gebruik te maken in woonruimtes.

Kleur losse lichtkoepel

De koepels zijn leverbaar in de varianten glashelder of opaal. Glasheldere losse lichtkoepels zijn transparant en volledig doorzichtig, waar opalen koepels een beperkte doorzichtbaarheid hebben. Qua lichtopbrengst ontloopt het elkaar minimaal. De doorkijk is dus wat dat betreft doorslaggevend. Opaal word vaak toegepast in privacy gevoelige ruimtes, zoals een badkamer. Tevens schijnt door opaal het licht net wat minder fel binnen.

Losse lichtkoepel onderhoud

Bewaar deze handige informatie over het onderhoud van de losse lichtkoepel goed. Door de bolle vorm van de losse lichtkoepel wordt een zelfreinigend effect gecreëerd. Hierdoor is het onderhoud minimaal. Wanneer schoonmaak toch gewenst is kan de losse lichtkoepel schoongemaakt worden met lauw water en een zachte doek. Agressieve reinigingsmiddelen en chemische stoffen kunnen de losse lichtkoepel ernstig aantasten. Op DaglichtDirect.nl zijn geschikte schoonmaakmiddelenverkrijgbaar. Lees hier meer over hoe je lichtkoepels en andere producten van DaglichtDirect.nl kunt onderhouden.

 

Staat je lichtkoepel niet tussen de keuzemogelijkheden neem dan direct contact op voor maten of uitvoeringen op aanvraag. Hier onze meest verkochte maten:

Lichtkoepel 100x100
Lichtkoepel 80x80
Lichtkoepel 120x120

Pak je korting