Polyester golfplaten en golfplaten op rol

Polyester is een veel verkocht materiaal voor lichtdoorlatende golfplaten en golfrollen. Door de glasvezeldeeltjes zijn de golfplaten sterk en zeer bestendig tegen invloeden van buitenaf. De glasvezeldeeltjes zorgen er echter ook voor dat de platen niet transparant zijn, daarom wordt gesproken van een lichtdoorlatende golfplaat. Desondanks is de lichtdoorlaat zeer hoog. Op de webshop kan het zijn dat er bij kleur glashelder wordt aangegeven. Dit kan soms verwarrend zijn, maar hiermee wordt de hoge lichtdoorlaat bedoeld. 

Bekijk de polyester golfplaten en polyester golfrollen van DaglichtDirect.nl

De montage van polyester platen

Polyester golfplaten zijn uitermate bestendig en reageren in tegenstelling tot sommige andere kunststof golfplaten veel minder op temperatuurwisselingen. Hierdoor zijn ze ook verkrijgbaar op grote lengtes op rol. Andere kunststoffen zullen op zulke grote oppervlakte gaan scheuren, doordat de spanning niet kan 'ontsnappen' uit de plaat. Bij polyester is dat niet het geval. 

Dit maakt ook het bevestigen van de polyester platen gemakkelijker. Bij het bevestigen hoeven de platen niet voorgeboord te worden en kunnen ze direct op de juiste plek bevestigd worden. Het is vaak wel gemakkelijk om de platen voor te boren. Met name als de waterdichte doppen erbij besteld worden. Met name bij een polyester golfplaat op rol is het van belang dat deze goed vastgezet wordt. Zodra de wind eronder komt zou het kunnen zijn dat die de gehele constructie los trekt. Dat kan nooit de bedoeling zijn. Voor meer informatie over de maximale gordinsgafstand, aantal bevestigingspunten en de eisen van de onderconstructie heeft DaglichtDirect.nl montagehandleidingen voor alle materialen ontwikkeld.

Op de lichtplaten informatie pagina staat een montagehandleiding voor polyester golfplaten en golfrollen. 

De opslag van polyester 

Als de polyester golfplaten of golfrollen niet direct op het dak verwerkt worden is juiste opslag belangrijk. Om de kwaliteit van de platen te waarborgen is het belangrijk dat de platen op een donkere koele plek opgeslagen worden buiten het bereik van direct zonlicht en de regen. Ondanks dat polyester een uitstekende temperatuurbestendigheid heeft zullen de platen er niet mooier op worden. Worden de polyester platen gebruikt als overkapping is het niet gewenst dat deze in direct contact komt met een barbeque of terrasverwarmer. Ook direct contact met chemische stoffen dient ten alle tijden vermeden te worden. 

Het onderhoud van polyester golfplaten

Polyester golfplaten zijn niet volledig transparant, maar hebben wél een zeer hoge lichtdoorlaat. Slecht onderhoud betekent dat de kwaliteit van de platen achteruit gaat en de lichtdoorlaat negatief wordt beïnvloed. Het advies is plaatsing onder een minimale hellingshoek van 10°. Het hemelwater zorgt onder deze hoek voor een zelfreinigend effect. Worden de platen toch vies? Reinig de platen dan niet met te heet water, een schuurspons of agressief schoonmaakmiddel. DaglichtDirect heeft een zacht schoonmaakmiddel in het assortiment wat wordt geadviseerd te gebruiken bij het onderhoud. 

Bekijk het onderhoudsproduct van DaglichtDirect.nl

De uitvoeringen polyester

Polyester zijn glasvezelversterkte platen. De glasvezeldeeltjes zijn zichtbaar en zorgen ervoor dat de plaat niet transparant is. Ondanks de glasvezeldeeltjes is de lichtopbrengst van een polyester golfplaat of golfrol uitermate hoog. De polyester golfplaten zijn er in de golftypen 177/51, 76/18 en 130/30. De golfrollen zijn enkel verkrijgbaar in golftype 76/18.

De lengtematen van de golfplaten zijn 122, 153, 183, 214, 244, 275, 305, 336, 366, 396, 428 en 550 centimeter. De polyester golfplaten op rol tot 30 meter met een uitval van 100, 125, 150, 200, 250, 300, 350 en 400 centimeter.

De toepassingen

Polyester golfplaten en rollen worden vaak gebruikt in overkappingen, carports, fietsenstallingen en (romney) loodsen. In de agrarische sector worden de polyester platen ook vaak toegepast als lichtdoorlatende dakbedekking, doordat de platen ammoniakbestendig zijn.

 

Vragen over polyester producten van DaglichtDirect? Bel, mail of chat en kom in contact met de daglicht experts.