PVC golfplaten en damwandplaten 

PVC is een materiaal dat vaak wordt toegepast door het mooie uiterlijk van de platen. De golfplaten kenmerken zich door de blauwe gloed. Vroeger waren PVC platen relatief erg goedkoop. Bij DaglichtDirect.nl zijn de polyester platen in prijs voordelig. Ook zijn door de jaren heen de polycarbonaat prijzen steeds dichter richting de PVC prijzen toegekropen, de keuze voor goede prijs-kwaliteit golfplaten valt dus steeds vaker op andere materialen. 

PVC staat voor polyvinylchloride. PVC is een ammoniakbestendige kunststof, waardoor ze vaak gebruikt worden in de agrarische sector. 

Bekijk het assortiment PVC golfplaten van DaglichtDirect.nl

De montage van PVC platen

Bij de montage dient rekening gehouden te worden met de kwetsbaarheid van het materiaal PVC. PVC bevat relatief veel weekmakers, waardoor de platen onder invloed van veranderingen in temperatuur gaan werken. Dit wil zeggen iets inkrimpen en uitzetten. Bij een te hoge temperatuur kunnen de platen gaan vervormen of verkleuren. Bij de montage dient het materiaal bij de bevestigingspunten daarom ruim voorgeboord te worden. Verder is het van belang dat de onderconstructie een lichte onderkleur heeft, zodat de temperatuur niet de kans krijgt om er hoog op te lopen. De PVC platen hebben ten opzichte van de andere materialen een lage temperatuurbestendigheid.

Op de Lichtplaten Informatie Pagina staat een montagehandleiding voor PVC platen.

De opslag van PVC

Naast de juiste verwerking en montage van de PVC platen is de opslag een belangrijk aandachtspunt. Door de lage temperatuurbestendigheid mogen de PVC golfplaten niet in direct zonlicht opgeslagen worden. Met name wanneer meerdere platen gestapeld. In een stapel PVC platen kan de temperatuur enorm oplopen met onherstelbare schade tot gevolg. Ook dient rekening gehouden te worden met de ondergrond als deze donker kan de temperatuur hoog oplopen en voor beschadigingen zorgen.

Het is van belang dat de platen op een droge plek worden opgeslagen buiten het bereik van direct zonlicht of een warmtebron.  

Het onderhoud van de golfplaten

De PVC platen worden vaak gekocht voor de hoge transparantie en het mooie uiterlijk. Om dit zo lang mogelijk te houden is het onderhoud een belangrijk punt. Bij plaatsing onder de juiste hellingshoek wordt een zelfreinigend effect gerealiseerd. Is het toch gewenst de platen te reinigen doe dit dan niet met te warm water, schuurspons of agressief onderhoudsmiddel. Dit zal ten koste gaan van het uiterlijk en de lichtdoorlaat van de plaat.

Bekijk hier het Novoclear schoonmaakmiddel van DaglichtDirect.nl 

De uitvoeringen 

PVC platen zijn hoog transparant en hebben een blauwachtige gloed over de platen. De PVC platen zijn er in golftype 177/51 en 76/18 en in damwandtype 70/16. Het verschil is dat golfplaten over ronde vormen beschikken en de damwandplaten hoekige vormen hebben. 

De lengtematen van de golfplaten zijn 122, 153, 183, 214, 244, 275, 305, 336, 366 en 396 centimeter. De lengtematen van de damwandplaten zijn 100, 150, 200, 250, 300, 350 en 400 centimeter.

De toepassingen

PVC platen worden vaak toegepast in overkappingen, carports, fietsenstallingen, tuinhuizen en bergingen. Door de ammoniakbestendigheid van PVC golfplaten worden ze ook vaak toegepast in de agrarische sector. Dit kan als volledige dakbedekking zijn of als lichtelementen in het bestaande vezelcementdak.

 

Voor vragen over PVC platen van DaglichtDirect neem je contact op met de klantenservice. 

Pak je korting