De voordelen van polycarbonaat kanaalplaten ten opzichte van glas

Uiteraard hebben polycarbonaat kanaalplaten voor en nadelen ten opzichte van glas. Voordelen van glas zijn bijvoorbeeld dat het minder snel krast, volledig doorzichtig is en vaak een langere levensduur heeft. In dit artikel zullen we echter ingaan op alle voordelen die polycarbonaat 16mm kanaalplaten hebben ten opzichte van glas. De context van de voordelen is op het gebied van het maken en monteren van een terrasoverkapping. 

Polycarbonaat kanaalplaten zijn lichter in gewicht

De polycarbonaat kanaalplaten die DaglichtDirect in het assortiment heeft zijn 2,1 kg per vierkante meter. Een kanaalplaat van vier meter weegt nog geen 10 kilogram en is een voudig te tillen. Dit zorgt ervoor dat de montage en het transporteren van de 16mm kanaalplaten vele malen eenvoudiger maakt. 

Vuiligheid is minder goed zichtbaar op kanaalplaten

Doordat een polycarbonaat kanaalplaat niet volledig doorzichtig is zijn kleine oneffenheden niet storend. Bij een transparante glazen overkapping is alles goed zichtbaar en is schoonmaken vaak eerder noodzakelijk. Uiteraard dient polycarbonaat ook schoongehouden te worden om de levensduur te optimaliseren. Bij polycarbonaat kanaalplaten wordt vaak gekozen voor de opale kleur. Mede doordat hierdoor oneffenheden nog minder goed zichtbaar zijn. Desondanks is de lichtopbrengst erg hoog.

De prijs van polycarbonaat kanaalplaten is lager dan glas van dezelfde afmeting

Dit spreekt voor zich. Polycarbonaat 16mm platen zijn voordeliger dan glas. Het realiseren van een overkapping met tunnelplaten, zoals kanaalplaten ook wel worden genoemd is zodoende tegen een lagere prijs. Hoe groter de overkapping wordt hoe groter het verschil in prijs uiteraard. 

Polycarbonaat kanaalplaten zijn niet doorzichtig

Door de platen kan niet heen gekeken worden. Dit kan gezien worden als een voordeel van glas. Maar veel mensen waarderen hun privacy enorm en als er lekker onder de overkapping geborreld wordt is het ook fijn dat de buren niet mee kijken. Wat DaglichtDirect betreft een voordeel van de kanaalplaat overkapping.

Minder warm onder een polycarbonaat overkapping

De temperatuur loopt op een warme zomerdag minder hard op onder een polycarbonaat overkapping. Het gevoel dat je in een tuinkas zit wordt zo enigszins beperkt. Al is het natuurlijk zo dat ook wij van DaglichtDirect geen wonderen kunnen verrichten. Zodra het een langere periode erg warm is of richting het einde van de dag blijft de warmte toch onder de overkapping hangen en wordt het enorm warm.

 

Tot zover een opsomming van de voordelen van polycarbonaat kanaalplaten. Wat DaglichtDirect betreft voldoende reden om te kiezen voor een polycarbonaat kanaalplaat overkapping.

Hiervoor is speciale tape ontwikkeld. Aan de bovenzijde van de kanaalplaat wordt gesloten tape geplaatst. Deze voorkomt dat er vocht en vuiligheid in de kanalen kan trekken. Aan de onderzijde wordt gebruik gemaakt van open tape. Deze tape is voorzien van een soort openingen die geen vuil binnen laten, maar er wel voor zorgen dat het vocht uit de kanelen kan trekken. Deze tape in combinatie met het juiste afschot zorgt ervoor dat er lang genoten kan worden van de lichtdoorlatende 16mm kanaalplaten. 

Na het lezen van dit artikel alsnog vragen? Dan kunt u contact opnemen met de klantenservice.

 

 

Pak je korting