Waarom kies ik voor een ventilerende lichtkoepel?

Een lichtkoepel zorgt voor optimale lichtinval in onderliggende ruimtes. Naast voldoende lichtinval is de juiste ventilatie vaak ook belangrijk. Een vaste opstand kan niet ventileren. Gelukkig heeft DaglichtDirect.nl ook ventilerende opstanden. Deze kunnen toegepast worden wanneer ventilatie door de lichtkoepel gewenst is. 

Bestel je ventilerende opstand met lichtkoepel direct bij DaglichtDirect.nl

Ventileren boven vochtige ruimtes

Vochtige ruimtes, zoals een keuken of badkamer vragen om goede ventilatie. Voor frisse lucht en het verdrijven van luchtjes, maar minstens zo belangrijk om de vocht af te drijven. De kunststoffen acrylaat en polycarbonaat zijn beide damp diffuus. Dit betekent dat vocht, in vochtige periodes, door het kunststof heen kan trekken. In drogere periodes kan het vocht vervolgens ook weer uit de lichtkoepel verdwijnen. In ruimtes als een keuken, waar dagelijks gekookt wordt en een badkamer, waar dagelijks gedoucht wordt kan het vocht niet uit de lichtkoepel trekken, dit omdat deze zich altijd in een vochtige omgeving bevind. Vocht tussen verschillende koepelschalen zorgt voor een beperking van de lichtdoorlaat en kan met de tijd ten koste van de kwaliteit van de lichtkoepel gaan.

Een ventilerende opstand kan met behulp van een spindel of elektromotor geopend worden. Zo kan de ruimte tijdens of net na de vochtige periode opengezet worden, zodat het vocht niet de kans krijgt in de koepel te trekken. Hierdoor kan langer genoten worden van het daglicht product. 

Ventilatie voor schone lucht

Naast voordelen voor het product heeft een goede ventilatie ook vele voordelen voor de personen die in de ruimtes verblijven. Door een ruimte goed te ventileren kunnen vervuilde lucht of vervelende geurtjes de ruimte verlaten en plaatsmaken voor frisse en schone lucht.

Schimmels en bacteriën krijgen niet de juiste omgeving om zich te kunnen nestelen en verspreiden. Wat er voor zorgt dat er een gezondere situatie ontstaat. Geen hoofdpijn, last van ademhaling of overige gezondheidsnadelen.  

Hoe werkt een ventilerende lichtkoepel?

Een ventilerende lichtkoepel bestaat uit een opstand met raamwerk en handspindel. Dit raamwerk zit op de opstand gemonteerd. Op het raamwerk wordt een lichtkoepel gemonteerd. In vergelijking met een ‘normale’ opstand met lichtkoepel zit er een raamwerk tussen. Aan het raamwerk zit een handspindel of elektromotor gemonteerd. De handspindel kan bediend worden met een bedieningsstok. Deze wordt in de handspindel gestoken en vervolgens kan het raamwerk opengedraaid worden. Bij de elektromotor gaat dit automatisch en wordt de lichtkoepel automatisch geopend.

Het is ook mogelijk om een bestaande situatie ventilerend te maken. Dit kan door een los ventilatieraam te bestellen op de site en deze tussen de lichtkoepel en de opstand te plaatsen. Boven een vochtige ruimte of een ruimte die je regelmatig wenst te ventileren is een ventilatie opstand een uitstekend alternatief voor een vaste opstand.

 

Voor meer informatie en vragen over ventilerende lichtkoepels neem je contact op met de klantenservice van DaglichtDirect.nl