Een extra geïsoleerde AVP opstand

Een extra geïsoleerde AVP opstand zorgt voor optimale isolatie direct op het dak. In combinatie met een driewandige, vierwandige of zelfs vijfwandige lichtkoepel wordt een uitstekende isolatie bereikt. In steeds meer gevallen is dit noodzakelijk en ook een uitstekende investering voor de toekomst. 

Voor vragen over de extra geïsoleerde opstand kunt u dit artikel verder lezen of contact opnemen met de klantenservice.

De extra geïsoleerde opstand voor dakkoepels

Een extra geïsoleerde AVP opstand heeft een witte kleur en biedt een zeer goede isolatie isolatie. De opstand is gevuld met schuim en bereikt een isolatiewaarde van 0,88. In het artikel 'Hoe goed isoleert mijn lichtkoepel' wordt dieper ingegaan op de verschillende isolatiewaardes van zowel de lichtkoepels als de opstanden. De algemene regel is hoe dichter bij de 0 hoe beter de isolatiewaarde is. 

Een extra geïsoleerde dakopstand ook wel een ISO ++ opstand genoemd, heeft een witte kleur. De opstand loopt schuin naar beneden af, dit zorgt ervoor dat er optimale lichtinval in de ruimte beneden is. Belangrijk bij het bestellen van een lichtkoepel en opstand is dat de dagmaat gemeten wordt. In het artikelen 'opmeten van de dagmaat' wordt dieper ingegaan hoe dit het beste gedaan kan worden om fouten te voorkomen. De extra geïsoleerde AVP opstand kan ook in combinatie met een ventilatieraam of dakbetredingsraam geleverd worden. Dit zijn producten op aanvraag en hebben doorgaans een langere levertijd. 

De montage van een extra geïsoleerde dakopstand

De ISO++ opstand is uitsluitend geschikt voor plaatsing op een plat dak. De plaatsing kan op de balken of zelfs op de isolatielaag daar bovenop. Het handigste is om de opstand vast te schroeven wanneer deze op zijn plaatst staan. Dit om te voorkomen dat hij verschuift bij het inplakken. Houd er rekening mee dat PVC opstanden een relatief lage temperatuurbestendigheid hebben en zodoende niet direct in aanraking mogen komen met de vlam van een brander.

De lichtkoepel kan vervolgens eenvoudig op de opstand gemonteerd worden. Door de voorgeboorde gaten in de lichtkoepel wordt op de onderliggende opstand vastgeschroefd. De schroeven worden handvast vastgedraaid en niet door en door met een elektrische machine. Dan komt er teveel spanning op de lichtkoepel te staan wat voor scheurtjes rondom de bevestigingspunten kan zorgen. De bevestigingsmaterialen worden bijgeleverd en aan de binnenzijde van de lichtkoepel zit reeds een afdichtingsband voorgemonteerd. Voor de volledige montage bekijk dan de montagefolders op de lichtkoepel informatie pagina.

Waarom een extra geïsoleerde AVP opstand?

De naam van deze opstand zegt het al: Extra geïsoleerde AVP opstand of ISO ++ opstand, dit zijn de allerbest isolerende opstanden op de markt. Tegen een zeer scherpe prijs kan een opstand aangeschaft worden die optimale isolatie biedt. Er is niets zo zonde om veel geld uit te geven aan een vierwandige lichtkoepel om die vervolgens op een beperkt isolerende opstand te plaatsen. Daarbij zijn de opstanden zo ontwikkeld dat de bijgeleverde lichtkoepel uitstekend aansluit. De kans op schade is zodoende tot een minimum beperkt. Enkel menselijke fouten kunnen hier nog wat aan afdoen. 

Voor vragen over de producten van DaglichtDirect.nl neem contact op met de klantenservice.

Pak je korting