Waarom kies ik voor een terrasoverkapping met kanaalplaten?

Een terrasoverkapping van DaglichtDirect.nl zorgt op een betaalbare manier voor een natuurlijke overgang van binnen naar buiten. Uitstekend geschikt om gedurende het voor en najaar langer buiten te kunnen zitten. DaglichtDirect levert standaard dakpakketten die naar wens op maat gemaakt kunnen worden. Ook levert DaglichtDirect maatwerk overkapping waarvoor contact met de klantenservice opgenomen kan worden. 

Bekijk de polycarbonaat kanaalplaat dakpakketten van DaglichtDirect.nl

Wat zit er in de dakpakketten? 


De dakpakketten bevatten enkel de bovenbouw. Voor de houten onderconstructie dient zelf zorg gedragen te worden. De bovenbouw bestaat uit polycarbonaat kanaalplaten van 98cm verkrijgbaar op verschillende lengtematen. De dakpakketten worden gerealiseerd met klemsetprofielen. Klemsetprofielen werken als volgt. Eerst wordt een vlak rubber op de draagbalk gelegd. Daarop komt aan weerszijde een kanaalplaat te liggen. Boven op de kanaalplaten komt een aluminium strip met aan beide kanten een bovenrubber. Met schroeven wordt de aluminium lijst op de platen gedrukt. De schroef gaat door de lijst, maar niet door de kanaaplaat heen. De lijst klemt de platen vast. Zodoende heet het een klemsetprofiel. De volledige inhoud zal hieronder weergeven worden:

 1. Polycarbonaat kanaalplaten 98cm
 2. Muurprofiel inclusief rubber
 3. Tussenprofielen inclusief rubbers, schroeven en uitschijfplaatje
 4. Randprofielen inclusief rubbers, schroeven, uitschijfplaatje en vulstuk
 5. U profielen 
 6. Gesloten en open tape voor onder en bovenzijde afplakken van de polycarbonaat kanaalplaten
 7. Tube kit

Waar moet rekening mee gehouden worden bij het polycarbonaat dakpakket?


Verschillende zaken zijn erg belangrijk en zullen hieronder puntsgewijs weergeven worden:

 1. Afschot van minimaal 15cm per strekkende meter. Polycarbonaat kanaalplaten zijn dampdiffuus. Wanneer een te vlak afschot wordt gebruikt dan blijft vocht op de platen liggen en dit zal naar verloop van tijd in de tunnelplaten trekken. Daarbij wordt vuiigheid met het juiste afschot gemakkelijker van de overkapping afgespoeld.
 2. Breedte van de balken dient minimaal 6cm te zijn. Doordat de profielen 5,5 centimeter breed zijn is het gewoon het mooiste als deze van onderaf niet zichtbaar zijn. 
 3. Hart op hart afstand van 100cm. De polycarbonaat kanaalplaten hebben een breedte van 98cm. Aan weerszijde wordt 1cm speelruimte gehouden. De hart op hart afstand van de onderconstructie dient dus 100cm te zijn.
 4. De kanaalplaten hebben een UV zijde. De blauwgekleurde folie is de UV zijde deze dient bij de montage naar boven gericht te zijn. Zo heeft het zonlicht geen invloed op de kwaliteit van de overkapping.

 

Na het lezen van dit artikel nog vragen over de dakpakketten van DaglichtDirect.nl? Bel, mail of chat en kom in contact met de daglicht experts. 

Pak je korting