Welke kant van de polycarbonaat platen leg ik boven?

Allereerst is het belangrijk om aan te geven dat we het in dit artikel over twee verschillende productgroepen gaan hebben. De polycarbonaat golfplaten en de polycarbonaat kanaalplaten. De polycarbonaat golfplaten zijn er in enkelwandige en driewandige uitvoering. De polycarbonaat platen zijn er in 10 en 16mm en zijn ook te verkrijgen in volledige terrasoverkapping. Hierbij zitten alle onderdelen in het pakket inbegrepen om een polycarbonaat kanaalplaat dak te realiseren. Alle polycarbonaat platen van DaglichtDirect.nl zijn enkelzijdig UV bestendig. Het is dus belangrijk om te weten welke kant van de plaat boven moet komen te liggen.

Zijn er nu direct al vragen? Neem dan contact op met de klantenservice of bekijk de montagehandleidingen per productgroep op de Lichtplaten Informatie Pagina

Enkelwandige en driewandige polycarbonaat golfplaten

De enkelwandige polycarbonaat golfplaten zijn verkrijgbaar in de golftypes 177/51 en 76/18. Ook wel bekend onder de grote golf en de kleine golf. Deze golfplaten zijn volledig transparant en hebben een dikte van 1mm. In de hoek van de plaat staat een kleine zwarte tekst geprint. Hieruit kan op twee manier afgeleid worden wat de bovenzijde van de plaat moet zijn. De eerste manier is als u de tekst op een goede manier kan lezen en dus niet op zijn kop dan is dat de bovenzijde. De tweede manier is om de tekst op de platen te bekijken. Er staat ^^ UV SIDE, de pijltjes dienen naar boven te wijzen en de tekst moet goed leesbaar zijn.

De driewandige polycarbonaat golfplaten zijn enkel verkrijgbaar in het golftype 177/51. Door de driewandige uitvoering is het niet mogelijk door de platen heen te kijken en is de lichtdoorlaat lager dan van de enkelwandige polycarbonaat golfplaten. De manier om te zien wat de bovenzijde is, is hetzelfde als bij de enkelwandige golfplaten.

Bekijk de enkelwandige polycarbonaat golfplaten en driewandige polycarbonaat golfplaten van DaglichtDirect.nl 

Polycarbonaat kanaalplaten 10mm en 16mm

De polycarbonaat kanaalplaten van DaglichtDirect.nl zijn ook enkelwandige UV bestendig en hebben dus ook een onder en bovenzijde. Afhankelijk van welke fabrikant de polycarbonaat kanaalplaten komen is vast te stellen wat de bovenzijde is. Kanaalplaten worden ook wel tunnelplaten genoemd door de luchttunnels in de platen die zorgen voor isolatie. De kanaalplaten zijn verkrijgbaar in de kleuren helder en opaal. Ook op andere diktes en afmetingen als standaard op de site staan zijn de kanaalplaten verkrijgbaar. Hiervoor dient u een aanvraag in via de chat, telefoon of mail.

De voorraad platen van DaglichtDirect.nl hebben twee kleuren folie op de kanaalplaten zitten. Blauwe folie en witte folie. De blauwe folie is altijd de UV bestendige zijde en dient aan de bovenkant gelegd te worden. Maatwerk platen worden vaak vanuit een andere leverancier geleverd. Deze hanteren een gedrukte folie met tekst en een folie die kleurloos is. De folie met de tekst erop is de UV bestendige zijde.

Bekijk de polycarbonaat kanaalplaten van DaglichtDirect.nl      

Waarom hebben de platen een UV zijde?

Voor een lange levensduur is een UV protectie op platen een must. Door het zonlicht worden materialen zoals polycarbonaat aangetast. Door de platen te beschermen wordt dit voorkomen. Let bij de montage dus ten alle tijden op of de juiste zijde boven wordt gelegd. Als dit niet het geval is dan komt de garantie op de platen helaas te vervallen. Ze zullen sneller verouderen en vergelen. Dit is zonde en kan heel gemakkelijk voorkomen worden.

 

Verder nog vragen over de polycarbonaat golfplaten of polycarbonaat kanaalplaten neem contact op met de klantenservice.

Pak je korting