Welke opstand moet ik kiezen?

Een opstand zorgt voor optimale lichtinval in onderliggende ruimte. Een ander voordeel is dat de lichtkoepel uitstekend aansluit op de opstand, waardoor fouten bij de montage vrijwel uitgesloten zijn en het geheel volledig waterdicht wordt gemonteerd. De opstanden van DaglichtDirect.nl hebben een minimale hoogte van 15 centimeter, waardoor bij extreme regenval en met name sneeuwval het geheel niet onder komt te liggen en dit gaat van de waterdichtheid van het geheel. DaglichtDirect.nl heeft twee verschillende materialen opstanden die hieronder zullen worden toegelicht. Van ieder zullen de voor en nadelen uiteengezet worden.

Al duidelijk welk product je kopen wilt. Bekijk dan direct alle opstanden van DaglichtDirect.nl

De AVP opstanden

DaglichtDirect.nl biedt verschillende opstanden aan. Het meest verkochte materiaal is AVP, ook wel PVC. De PVC opstanden zijn uitstekende opstanden voor alle toepassingen en grotendeels direct uit voorraad leverbaar. De meest verkochte AVP opstand is de luchtgeïsoleerde AVP opstand. Dit is de standaard opstand die uitstekend is in combinatie met een enkelwandige, dubbelwandige of wellicht nog driewandige lichtkoepel. Deze bereikt een islatiewaarde van 2,90.

Voor een beter isolatiewaarde heeft DaglichtDirect.nl de extra geïsoleerde AVP opstand in het assortiment. Ook wel de ISO ++ opstand. Deze opstand bereikt een isolatiewaarde van 0,59 en is veel beter te combineren met een drie, vier of zeswandige lichtkoepel. De hoge isolatiewaarde wordt bereikt door de 7cm dikke EPS gevulde opstand. 

PVC is een relatief kwetsbaar product op het gebied van temperatuur. Hier dient rekening mee gehouden te worden bij het monteren van de opstand. De dakopstand mag niet direct in contact komen met de vlam van een brander. Beter is om AVP opstanden in de dakbedekking in te plakken. Een ander belangrijke punt om rekening mee te houden is de dagmaat en de daksparing van een AVP opstand. De dagmaat is de binnenzijde aan de bovenkant van de opstand, dat waar echt het licht doorheen komt. Belangrijk is om te weten dat de AVP opstand 10cm naar alle kanten wegloopt voor optimale daglichttoetreding. De daksparing is zodoende dagmaat +20cm.

De Polyester opstanden

DaglichtDirect.nl biedt ook in polyester verschillende opstanden aan. De twee belangrijkste zijn de polyester H15 en de polyester E15 opstanden. Allereerst zal ingegaan worden op de H15 opstand, de meest verkochte polyester opstand. De polyester H15 opstand is 1cm schuimgeïleerd en bereikt een isolatieawarde van 2,3. De daksparing van de opstand is anders dan van de AVP opstanden. De opstand loopt iets schuiner weg en heeft een daksparing van dagmaat +25cm.

De polyester E15 opstand is twee cm schuim geïsoleerd en bereikt een isolatiewaarde van 1,3. De daksparing hiervan is juist weer hetzelfde als de daksparing van een AVP opstand. Dagmaat + 20cm is daksparing. Het belangrijkste verschil met een AVP opstand is dat de polyester opstanden een veel hogere temperatuurbestendigheid hebben dan de AVP opstanden. Deze kunnen dus veel beter tegen de hitte van een brander. Echter is het advies om de opstand nooit direct in contact te laten komen met de vlam. 

Welke soorten opstanden zijn er?

Er zijn drie soorten opstand te onderscheiden. Dit zijn de vaste opstand, de ventilerende opstand en de dakbetredingsopstand. Door op één van de productgroepen te klikken gaat u door naar een tekst specifiek gericht op die productgroep.

De ventilerende opstanden en de dakbetrdingsopstanden worden bij DaglichtDirect vaak standaard uit voorraad geleverd in de normale luchtgeïsoleerde AVP uitvoering. Een uitvoering kan echter volledig naar eigen wens geleverd worden. Dit kan door een aanvraag te doen via de mail of klantenservice, maar de ventilerende opstanden zijn gemakkelijk zelf samen te stellen op de site.

Allereerst wordt de opstand gekozen. Bijvoorbeeld een extra geïsoleerde AVP opstand 100x100, daarbij moet gekocht worden een AVP raamwerk 100x100 met handspindel. Dit is het draaiende gedeelte dat op de opstand wordt gemonteerd. Vervoglens komt daar een bedieningsstok bij om het geheel te kunnen openen. De bestelling wordt besteld in de fabriek waar alles voorgemonteerd wordt. Een customised product is eenvoudig gerealiseerd.

Plaatsing op een zelfgemaakte opstand is goed mogelijk, mocht er toch schade ontstaan aan de lichtkoepel is er geen mogelijkheid om aanspraak te maken op de fabrieksgarantie.

Voor vragen over de producten van DaglichtDirect.nl neem contact op met de klantenservice.