Zijn polycarbonaat kanaalplaten UV bestendig?

Niet alle polycarbonaat kanaalplaten die op de markt verkrijgbaar zijn, zijn exact hetzelfde. Er zijn verschillende soort polycarbonaat kanaalplaten. Waardoor het altijd belangrijk is om appels met appels te vergelijken en geen appels met peren. De ene kanaalplaat is per vierkante meter minder zwaar en dus minder stevig. Een andere kanaalplaat heeft 3, 4, 5 of zelfs 9 wanden. Dit geldt ook voor andere kenmerken van de 16mm kanaalplaten. 

Zijn er nu al direct vragen? Neem contact op met de klantenservice die graag helpt met alle vragen over 16mm kanaalplaten..     

Zijn de kanaalplaten bij DaglichtDirect UV bestendig

Ja, echter is het zo dat de polycarbonaat 16mm kanaalplaten bij ons enkelwandig UV bestendig. Dit is een keuze om de kanaalplaten zo voordelig als mogelijk te houden. Het is ook zeker mogelijk om dubbelwandig UV bestendige kanaalplaten te krijgen. Maar de zon schijnt, maar van één kant en dat is de bovenkant. Belangrijk is om de UV zijde naar de zonkant toe te laten wijzen. Bij DaglichtDirect hanteren we verschillende kleuren folie over de kanaalplaten. De blauwe kant is de UV zijde en de witte kant is de niet UV zijde.

Welk type 16mm kanaalplaat heeft DaglichtDirect?

DaglichtDirect heeft 5 wandige X structuur platen. Een X structuur zorgt voor extra stevigheid door de driehoeken die gecreeërd worden. Tevens zorgen de meerdere wanden voor meer kamers met stilstaande lucht, waardoor de kanaalplaten een goede isolatie hebben. DaglichtDirect heeft daarbij kanaalplaten die 2,1 kg per m² zijn. Kortom een uitstekende plaat met een nog betere prijs kwaliteitsverhouding. 

Kan ik losse profielen kopen voor de polycarbonaat kanaalplaten?

Bij DaglichtDirect is het ook mogelijk om losse profielen te kopen. Wij werken met klemsetprofielen. Dit betekent dat de 16mm platen in de profielen geklemd worden. Voor meer informatie kun je kijken naar onze polycarbonaat kanaalplaat dakpakketten. Daarin staat alles netjes uitgelegd. Maar het is dus zeker mogelijk om naast losse polycarbonaat 16mm kanaalplaten of volledige polycarbonaat kanaalplaat dakpakketten ook gewoon losse profielen te bestellen voor een polycarbonaat kanaalplaat.

 

 

Pak je korting