Lichtkoepel ventilerend

Lichtkoepel ventilerend

Vanaf € 72,50 € 59,92

Een ventilerende AVP opstand met lichtkoepel in de dagmaat, aantal koepellagen, het materiaal en kleur naar keuze. 

De daksparing van de AVP opstand is 20cm groter dan de dagmaat van de lichtkoepel.

Alle rechthoekige varianten met solo spindel hebben een scharnieren op de korte zijde. Alle varianten met tandemspindel hebben de scharnieren op de lange zijde. 

Mocht u een ventilerende lichtkoepel met een extra geïsoleerde opstand of een andere uitvoering willen neemt u contact op met de klantenservice voor een aanbieding op maat.

 

Lichtkoepel ventilerend

Deze categorie maakt het mogelijk om gemakkelijk een lichtkoepel met ventilerende opstand en bedieningsstok te bestellen. Dit betreft drie unieke producten die voor het gemak samen in één categorie geplaatst zijn. Dit omdat deze vaak samen besteld worden. De drie verschillende producten zijn.

1. De lichtkoepel
2. De opstand met raamwerk en spindel die het mogelijk maken om te ventileren.
3. De bedieningsstok, waarmee de spindel en daarmee de lichtkoepel opengedraaid kan worden.

Dagmaat lichtkoepel ventilerend

Allereerst dient de dagmaat van de lichtkoepel met ventilerende opstand gekozen te worden. Naast de afbeelding van de ventilerende unit staat ook een schematische weergave hoe de dagmaat het beste opgemeten kan worden. De lichtkoepel en de ventilerende opstand hebben dezelfde dagmaat. De daksparing is echter 20cm groter, doordat de opstand schuin afloopt voor optimale lichtinval.

De isolatie van de ventilerende lichtkoepel

Ondanks dat de lichtkoepel geopend kan worden is isolatie vaak een belangrijk punt. De lichtkoepel staat ten slotte niet altijd open. Is isolatie niet van belang wordt er gekozen voor een enkelwandige lichtkoepel gekozen. Naar mate het aantal koepellagen oploopt wordt ook de isolatiewaarde van de lichtkoepel verhoogd. Hoe meer koepellagen hoe hoger de isolatie.

Het materiaal van de ventilerende lichtkoepel

De keuze van het materiaal bepaalde de slagvastheid van de lichtkoepel. 

Acrylaat is goedkoper in aanschaf dan polycarbonaat en is goed bestand tegen normale inslag van buitenaf. Mocht er grotere kans zijn op inslag van buitenaf is een polycarbonaat lichtkoepel een betere keuze. 

Wanneer een meerwandige lichtkoepel wordt gekozen wijkt enkel de buitenschaal af bij de keuze voor polycarbonaat. De overige koepelschalen zijn acrylaat. Bij een acrylaat lichtkoepel zijn dus alle schalen in acrylaat uitgevoerd. Bij een polycarbonaat lichtkoepel is de buitenschaal van polycarbonaat en zijn alle andere schalen in acrylaat uitgevoerd. Lees in deze blog meer over de ventilerende lichtkoepel.

De kleur van de lichtkoepel

De kleur van de lichtkoepel bepaald met name de doorkijk van de lichtkoepel. De lichtopbrengst van zowel een glasheldere als opale lichtkoepel is enorm hoog. Door glashelder kan echter perfect heen gekeken worden, waar dit niet mogelijk is door een opale lichtkoepel. Opaal wordt ook wel melkwit genoemd. 

De ventilerende opstand

De ventilerende opstand is in AVP uitgevoerd en is luchtgeïsoleerd. Op de opstand zit een AVP raamwerk gemonteerd. Aan de binnenzijde van het raamwerk zit een handspindel bevestigd. Door een bedieningsstok in de spindel te steken en vervolgens de bedieningsstok te draaien wordt de lichtkoepel geopend. Lees in deze blog verder hoe een ventilerende opstand werkt.

 

Na het doorlopen van de stappen zijn de juiste producten klaar om in de winkelmand geplaatst te worden en kunnen deze worden besteld.

 

Het product met de langste levertijd is leidend voor de levertijd.

Levertijd 3 - 10 werkdagen. 

Pak je korting