Lichtkoepel 100x200

Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 16

Pagina:
Pagina:
Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 16

Pagina:
Pagina:

Lichtkoepel 100x200 

In deze categorie zijn alle lichtkoepels van 100x200cm te vinden. De rechthoekige lichtkoepel 100x200 is één van de meest verkochte rechthoekige lichtkoepels binnen het assortiment van DaglichtDirect.nl

Hoe goed isoleert een lichtkoepel 100x200

De isolatiewaarde van de 200x100 lichtkoepel is afhankelijk van de gekozen uitvoering van de dakkoepel. Een lichtkoepel 100x200 heeft een dusdanig formaat dat wanneer er gekozen wordt voor een te minimaal isolerende uitvoering er veel warmte verloren gaat. Tevens werkt dit ook de andere kant op en warmt de ruimte in de warmere tijden van het jaar sneller op.

De minst goed isolerende uitvoering is de enkelwandige lichtkoepel 200x100. Deze enkelwandige uitvoering wordt uitsluitend toegepast op terrasoverkappingen en veranda’s. Ook is een carport een geschikte toepassing. Als een enkelwandige lichtkoepel in een binnen situatie wordt gebruikt, zal dit onnodig veel energie kosten met zich meebrengen. Tevens zal er condensvorming ontstaan door het grote verschil tussen de binnen en buiten temperatuur.

Vanaf een dubbelwandige lichtkoepel is het geschikt voor binnenruimtes. Waarbij DaglichtDirect adviseert om eerder voor een driewandige of vierwandige lichtkoepel te gaan. Met de huidige energienormen is een dubbelwandige lichtkoepel vrij minimaal qua isolatie.

Moet de lichtkoepel 100x200 op een opstand geplaatst worden?

Lichtkoepels dienen altijd op een opstand geplaatst te worden. Dit komt doordat als een lichtkoepel direct op het platte dak geplaatst wordt, we de waterdichtheid niet kunnen waarborgen. Bij een flinke regenbui kan het water er dan onderdoor lopen. Of denk aan een sneeuwbui in de winter waarbij een koepel dan direct onder komt te liggen.

Een opstand kan zelf gemaakt worden van hout. In het artikel ‘Hoe maak ik zelf een opstand’, wordt hier dieper op ingegaan. Ons advies is om altijd voor een bijbehorende AVP opstand te gaan. Het voordeel is dat het altijd één op één gaat passen en dat de garantie niet komt te vervallen.

Het advies is om een enkelwandige en dubbelwandige lichtkoepel 100x200 te plaatsen op een standaard AVP opstand 100x200 E16 en alle meerwandige koepels te plaatsen op een extra geïsoleerde AVP opstand 100x200 BF16.

Is één 200x100 lichtkoepel beter dan twee van 100x100?

Dit zijn vragen die DaglichtDirect regelmatig krijgt. Hier adviseren we de klant altijd zo goed mogelijk in, maar het blijft een persoonlijke keuze. Het is vaak afhankelijk van het type ruimte en waar de lichtinval gewenst is. Is het een vrij lange ruimte en dient het licht in alle hoeken te komen, is het wellicht verstandiger om voor twee 100x100 lichtkoepels te gaan. Het licht wordt dan over de gehele ruimte verspreid.

Is het een ruimte waar het licht centraal binnen moet vallen, is het wellicht verstandiger om een grote 200x100 lichtkoepel te plaatsen in het midden van de ruimte. In samenspraak met de klant komt DaglichtDirect altijd met de beste oplossing op de proppen. Is 100x200 toch niet het geschikte formaat? Dan hebben we ook nog andere rechthoekige formaten in ons assortiment:

Particulier of zakelijk 100x200 lichtkoepel kopen?

DaglichtDirect staat voor iedereen klaar. Alle prijzen op de site zijn ook niet voor niets inclusief BTW. We zijn blij met alle orders, van kleine orders voor een particulier tot grotere projecten voor de zakelijke klant. Zakelijke klanten hebben bij DaglichtDirect wel altijd een voordeel ten opzichte van de particulieren. Door in te loggen in onze zakelijke omgeving krijgt de zakelijke klant op iedere bestelling een vaste korting.

Pak je korting