Lichtkoepel 80x80

Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 16

Pagina:
Pagina:
Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 16

Pagina:
Pagina:

Lichtkoepel 80x80 cm

Wil je extra daglicht naar binnen laten in je woning? Dan is een lichtkoepel een goede investering. Je geniet op een dag van meer zonlicht en natuurlijk licht. Iets wat goed is voor je humeur én je gezondheid. Heb je een kleinere ruimte? Bekijk dan onze lichtkoepel 80x80 cm.

Op deze pagina zetten we de lichtkoepel 80x80 in het zonnetje. Maar we hebben ook speciale pagina’s voor een lichtkoepel 120x120 en lichtkoepel 100x100 cm.

Hoe bepaal je welke afmetingen je nodig hebt?

Hoe weet je nu dat je exact een lichtkoepel 80x80 cm nodig hebt in jouw woning? Goede vraag! Bij DaglichtDirect rekenen we met een dagmaat van 80x80 cm. De dagmaat is de maat van de binnenkant van de lichtkoepel. Dit is ook de maat van de bovenkant van de opstand. Zo’n dakopstand is een verhoogde dakrand bij een plat dak. Deze is bedoeld om het regenwater tegen te houden.

Wil je een losse lichtkoepel aanschaffen? Dan hoef je alleen naar de dagmaat te kijken. Die is bij deze lichtkoepels 80x80 cm.

Daksparing

Wil je een lichtkoepel met dakopstand? Dan moet je naar de daksparing kijken. Dat is de dagmaat + de afmetingen van de dakopstand. Die is – afhankelijk van welk materiaal je kiest – zo’n 20 tot 25 centimeter groter dan de dagmaat. Dit wordt ook wel een sparingmaat genoemd.

Als laatste kun je ook meten met een buitenmaat van de lichtkoepel. Dat is de dagmaat + 16 cm. In dit geval is de buitenmaat dus 96x96 cm.

Waarom wil je een lichtkoepel 80x80 bij DaglichtDirect bestellen?

Misschien heb je op dit moment wel een ander tabblad open staan met de concurrent. Waarom is het dan toch verstandig om je lichtkoepel 80x80 bij DaglichtDirect te bestellen? We zetten een aantal belangrijke redenen hier voor je op een rij.

  • Onze klantenservice is uitstekend bereikbaar;
  • Wij helpen je graag bij het bepalen van de juiste afmetingen van je nieuwe lichtkoepel;
  • We leveren alleen maar kwaliteitsproducten waar we 100% achter staan;
  • Al onze lichtkoepels worden in Nederland gefabriceerd;
  • We hebben altijd lichtkoepels van de dagmaat 80x80 op voorraad (je hoeft dus niet lang te wachten);
  • We hanteren scherpe prijzen;
  • Je kunt op onze website veilig betalen (zo zijn we aangesloten bij Thuiswinkelwaarborg én Multisafepay).

Misschien dat je nu wel alle andere tabbladen wil sluiten…

Lees meer over Daglichtdirect

Welk materiaal heeft je voorkeur?

Bij DaglichtDirect heb je de keuze uit meerdere materialen met elk zijn unieke eigenschappen. Kies je voor een lichtkoepel 80x80 cm van polycarbonaat of acrylaat?

Polycarbonaat – Een sterke lichtkoepel (wel 250x sterker dan glas) die haast onbreekbaar is, laat veel licht door en gaat lang mee. Wil je meer weten over polycarbonaat? Lees dan ons blog: wat is polycarbonaat?

Acrylaat – Een lichte lichtkoepel van 80x80 cm die ook veel licht doorlaat. Dit materiaal wordt in de volksmond ook wel plexiglas genoemd en is zo’n 30x sterker dan glas. Dit materiaal is daarnaast ook goedkoper dan polycarbonaat. Vriendelijk voor de portemonnee, dus.

Gekleurd of liever transparant?

Het maken van een keuze uit een lichtkoepel 80x80 is niet makkelijk. Je moet namelijk óók kiezen tussen een heldere of opalen lichtkoepel.

Lichtkoepel 80x80 helder

Een heldere lichtkoepel is – zoals de naam al doet vermoeden – helder van kleur. Hij is transparant, laat veel natuurlijk licht door en je kunt heerlijk naar buiten kijken vanuit je eigen woning.

Lichtkoepel 80x80 opaal

Een opalen lichtkoepel laat nog wel veel licht door, maar is niet volledig doorzichtig. Deze lichtkoepel van 80x80 cm geeft je net wat meer privacy en zorgt voor bescherming tegen felle zonnestralen.

Welke lichtkoepel 80x80 heeft op dit moment jouw voorkeur?

Enkel, dubbel of meer-wandig? Dit zegt het over de isolatie

Dat de lichtkoepel van 80x80 cm veel licht in huis brengt, moet niet ten koste gaan van de isolatie. Zeker nu de energieprijzen door het dak gaan, is het belangrijk dat je huis volledig geïsoleerd is. Daar houden we bij de levering en plaatsing van de lichtkoepels uiteraard rekening mee. Het is dan ook een goed idee om je in te lezen over de verschillende isolatiewaardes van de lichtkoepels die wij aanbieden met de dagmaat 80x80 cm.

Je kunt kiezen uit: enkelwandig, dubbelwandig, driewandig, vierwandig of zeswandig. Hoe meer wanden zo’n lichtkoepel heeft, hoe beter deze geïsoleerd is. Wanneer een ruimte snel afkoelt of waar de zon snel vrij spel heeft, is het belangrijk dat de lichtkoepel van 80x80 cm goed geïsoleerd is. Dan zit jij in de winter niet in de kou en blijft het in hartje zomer lekker koel in huis.

Enkelwandig – Deze lichtkoepel heeft een erg lage isolatiewaarde en is daardoor alleen geschikt voor buiten waar isolatie geen noodzaak heeft. Denk bijvoorbeeld aan een lichtkoepel in een terrasoverkapping. In dit blog lees je waar je een enkelwandige lichtkoepel nog meer voor kunt gebruiken.

Dubbelwandig – Deze lichtkoepels hebben nog steeds een lagere isolatiewaarde, maar zijn wel geschikt voor in een woning. Hier lees je meer over dubbelwandige lichtkoepels van 80x80.

Meer-wandig – Op daglichtdirect.nl vind je lichtkoepels van 80x80 cm met driewandige, vierwandige of zeswandige isolatie. Vooral de laatste lichtkoepels zijn erg isolerend en kun je uitstekend in je woning laten plaatsen voor meer licht in huis.