Lichtkoepel 80x80

Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 16

Pagina:
Pagina:
Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 16

Pagina:
Pagina:

Lichtkoepel 80x80 cm

Wil je extra daglicht naar binnen laten in je woning? Dan is een lichtkoepel een goede investering. Je geniet op een dag van meer zonlicht en natuurlijk licht. Iets wat goed is voor je humeur én je gezondheid. Heb je een kleinere ruimte? Bekijk dan onze lichtkoepel 80x80 cm.

Is 80x80 het juiste formaat?

In de zoektocht naar een geschikte lichtkoepel is de eerste vraag die je jezelf moet stellen: welk formaat lichtkoepel heb ik nodig? Aan de hand van deze blog vertellen we hoe je de dagmaat meet. 

Als het goed is weet jij nu of een 80x80 lichtkoepel geschikt is voor jouw situatie. Tot de conclusie gekomen dat dat niet het geval is? Neem dan eens een kijkje bij andere formaten vierkante lichtkoepels uit ons assortiment:

Wil je een lichtkoepel met dakopstand? Dan moet je naar de daksparing kijken. Dat is de dagmaat + de afmetingen van de dakopstand. Die is – afhankelijk van welk materiaal je kiest – zo’n 20 tot 25 centimeter groter dan de dagmaat. Dit wordt ook wel een sparingmaat genoemd.

Welk materiaal voor jouw 80x80 koepel

Bij DaglichtDirect heb je de keuze uit meerdere materialen met elk zijn unieke eigenschappen. Kies je voor een lichtkoepel 80x80 cm van polycarbonaat of acrylaat?

80x80 lichtkoepel van polycarbonaat

Een sterke lichtkoepel (wel 250x sterker dan glas) die haast onbreekbaar is, laat veel licht door en gaat lang mee. Wil je meer weten over polycarbonaat lichtkoepels? Lees dan ons blog: wat is polycarbonaat?

80x80 lichtkoepel van acrylaat

Een acrylaat lichtkoepel van 80x80 cm die ook veel licht doorlaat. Dit materiaal wordt in de volksmond ook wel plexiglas genoemd en is zo’n 30x sterker dan glas. Dit materiaal is daarnaast ook goedkoper dan polycarbonaat. Vriendelijk voor de portemonnee, dus.

Gekleurde of transparante 80x80 dakkoepel?

Je weet nu dat je de keuze hebt uit verschillende materialen. Dan heb je ook nog de keuze voor verschillende kleuren van jouw nieuwe 80x80 lichtkoepel. Bij DaglichtDirect heb je de keuze uit onderstaande varianten:

Lichtkoepel 80x80 helder

Een heldere lichtkoepel is – zoals de naam al doet vermoeden – helder van kleur. Hij is transparant, laat veel natuurlijk licht door en je kunt heerlijk naar buiten kijken vanuit je eigen woning. Dit betekent echter ook dat je van buitenaf het huis in kunt kijken. Ideaal voor ruimtes waar je geen inkijk hebt. 

Lichtkoepel 80x80 opaal

Een opalen lichtkoepel laat nog wel veel licht door, maar is niet volledig doorzichtig. Deze lichtkoepel van 80x80 cm geeft je net wat meer privacy en zorgt voor bescherming tegen felle zonnestralen. Ideaal als je last hebt van inkijk.

Isolatiewaarde van jouw 80x80 lichtkoepel

Behalve dat een lichtkoepel zorgt voor extra natuurlijk licht, heeft een koepel ook een isolerende werking. Dit wordt aangeduid met het aantal koepellagen. Bij DaglichtDirect heb je de keuze uit verschillende varianten van de 80x80 dakkoepels, ongeacht het materiaal of de kleurkeuze.

Enkel, dubbel of meer-wandig? Dit zegt het over de isolatie

Dat de lichtkoepel van 80x80 cm veel licht in huis brengt, moet niet ten koste gaan van de isolatie. Zeker nu de energieprijzen door het dak gaan, is het belangrijk dat je huis volledig geïsoleerd is. Daar houden we bij de levering en plaatsing van de lichtkoepels uiteraard rekening mee. Het is dan ook een goed idee om je in te lezen over de verschillende isolatiewaardes van de lichtkoepels die wij aanbieden met de dagmaat 80x80 cm.

Je hebt bij DaglichtDirect de keuze uit: enkelwandig, dubbelwandig, driewandig, vierwandig of zeswandig. Hoe meer wanden zo’n lichtkoepel heeft, hoe beter deze geïsoleerd is. Elke extra wand zorgt namelijk voor stilstaande lucht, wat zorgt voor een isolerende werking. Hoe meer lagen, hoe beter de isolatie. Wanneer een ruimte snel afkoelt of waar de zon snel vrij spel heeft, is het belangrijk dat de lichtkoepel van 80x80 cm goed geïsoleerd is. Dan zit jij in de winter niet in de kou en blijft het in hartje zomer lekker koel in huis.

Enkelwandig – Deze lichtkoepel heeft een erg lage isolatiewaarde en is daardoor alleen geschikt voor buiten waar isolatie geen noodzaak heeft. Denk bijvoorbeeld aan een lichtkoepel in een terrasoverkapping. In dit blog lees je waar je een enkelwandige lichtkoepel nog meer voor kunt gebruiken.

Dubbelwandig – Deze lichtkoepels hebben nog steeds een lagere isolatiewaarde, maar zijn wel geschikt voor in een woning. De laatste jaren is de dubbelwandige lichtkoepel de standaard variant geworden. 

Meer-wandig – Op daglichtdirect.nl vind je driewandige lichtkoepels, vierwandige lichtkoepels of zelfs zeswandige lichtkoepels. Vooral de laatste lichtkoepels hebben een maximale isolerende werking. Deze zijn op aanvraag beschikbaar.

Particulier of zakelijk een lichtkoepel 80x80 kopen bij DaglichtDirect?

Misschien heb je op dit moment wel een ander tabblad open staan met de concurrent. Waarom is het dan toch verstandig om je lichtkoepel 80x80 bij DaglichtDirect te bestellen? We zetten een aantal belangrijke redenen hier voor je op een rij.

  • Onze klantenservice is uitstekend bereikbaar;
  • Wij helpen je graag bij het bepalen van de juiste afmetingen van je nieuwe lichtkoepel;
  • We leveren alleen maar kwaliteitsproducten waar we 100% achter staan;
  • Al onze lichtkoepels worden in Nederland gefabriceerd;
  • We hebben altijd lichtkoepels van de dagmaat 80x80 op voorraad (je hoeft dus niet lang te wachten);
  • We hanteren scherpe prijzen;
  • Je kunt op onze website veilig betalen (zo zijn we aangesloten bij Thuiswinkelwaarborg én Multisafepay).

Misschien dat je nu wel alle andere tabbladen wil sluiten…

Pak je korting