Welke dagmaat kies ik voor mijn lichtkoepel?

Bij het uitkiezen van de lichtkoepel die aansluit bij jouw wensen en behoeften worden verschillende keuzes gemaakt. De slagvastheid, de kleur van de koepel en de mate van isolatie. Stuk voor stuk belangrijke keuzes, maar het start allemaal bij de dagmaat. Hoe groot of klein dient de koepel te zijn. Iedere situatie vraagt om een andere lichtkoepel.

Vragen over lichtkoepels? Bel, mail of chat en kom direct in contact met de klantenservice. 

Van klein tot groot

De keuze uit verschillende dagmaten van de lichtkoepels is enorm. Er zijn vierkante, ronde en rechthoekig gevormde lichtkoepels. De ronde lichtkoepel kan een diameter hebben van 40cm tot wel 200cm en een vierkante koepel kan 40x40cm zijn maar ook 200x200cm. 

Iedere situatie vraag om een andere dakkoepel. Is er slechts een klein dak waarin lichtinval gerealiseerd moet worden, wordt er eerder gekozen voor een kleine koepel dan een koepel van 180x280cm. Uiteraard is het ook andersom het geval en wordt op bijvoorbeeld een grote loods of bedrijfspand geen 50x50 lichtkoepel geplaatst. 

Veel verkochte koepels

Veel verkochte lichtkoepels in de particuliere sector zijn de vierkante lichtkoepels tussen de afmetingen 70x70cm en 100x100cm. Waarbij een dubbelwandige lichtkoepel de meest verkochte variant is. Deze maten zijn vaak gunstig geprijsd en zijn voor particulier gebruik perfect om woon, leef en buitenruimtes te verlichten. Al zien we wel een verschuiving richting driewandige of zelfs nog beter geïsoleerde uitvoeringen.

Ook esthetisch gezien zijn deze lichtkoepels een mooie toevoeging aan de woonruimte. Het natuurlijke licht laat de volledige ruimte mooi tot uiting komen. Met lichtkoepels kun je alle kanten op. Het is bijvoorbeeld erg mooi om 2 kleinere koepels naast elkaar te plaatsen met een kleine tussen ruimte. In plaats van één 100x200cm lichtkoepel de keuze maken voor 2 lichtkoepels van 100x100cm is een veel gekozen optie en een hele mooie toevoeging aan de ruimtelijkheid van de woning.

Unieke dagmaten

Zoals eerder gezegd vraagt iedere situatie iets anders. De situatie kan er naar vragen dat een uniekere maat toegepast wordt. DaglichtDirect.nl biedt enorm veel verschillende dagmaten. Voor de maten die niet op de webshop te vinden zijn kan altijd contact opgenomen worden. Verschillende maten die niet getoond worden op de website zijn wél verkrijgbaar op aanvraag. 

Bekijk alle lichtkoepels van DaglichtDirect.

Pak je korting