Losse opstand

Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 174

Pagina:
Pagina:
Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 174

Pagina:
Pagina:

Lichtkoepel opstand AVP en Polyester

De lichtkoepel opstand of dakopstand wordt op het platte dak gemonteerd. Op deze opstand wordt de lichtkoepel geplaatst. DaglichtDirect levert opstanden in verschillende materialen. 

AVP Opstand

Een AVP opstand is de meest verkochte uitvoering dakopstand. AVP is een andere benaming voor PVC. De AVP opstand wordt zodoende ook wel aangeduid als PVC opstand. Doordat de dakopstand uitgevoerd is in dit materiaal kan de opstand alleen ingeplakt worden in de dakbedekking. AVP opstanden zijn luchtgeïsoleerd en in witte kleur uitgevoerd. Belangrijk is om met de volgende maten rekening te houden.

De dagmaat, dit is de maat aan de binnenkant aan de bovenzijde van de opstand. Hierop wordt de lichtkoepel en de opstand besteld. De dagmaat van de lichtkoepel en de opstand is exact hetzelfde.

De daksparing, dit is de maat aan de onderzijde van de opstand. Dit is het gat in het dak. Voor een AVP opstand is dit dagmaat + 20 centimeter. 

Rand opstand, dit is de bovenrand van de opstand. Deze is belangrijk om aan te houden als er zelf een opstand gemaakt worden. De rand van de opstand is 6cm breed en volledig vlak uitgevoerd. 

Polyester opstand 

Polyester opstanden zijn een minder verkochte uitvoering. De polyester opstanden zijn temperatuurbestendiger dan de AVP opstanden. Deze kunnen met een brander in de dakbedekking gebrand worden. Daarbij haalt de polyester dakopstand een hogere isolatiewaarde, doordat de opstanden schuimgeïsoleerd zijn. Door deze kwaliteiten zijn de opstanden qua prijs hoger geprijsd dan de AVP dakopstanden. De polyester opstanden hebben een geprofileerde buitenzijde voor optimale hechting met de dakbedekking, de opstanden zijn in witte kleur uitgevoerd. 

Opstand met ventilatie

Om een dakopstand te laten ventileren wordt er een raamwerk op de opstand geplaatst met daaraan een handspindel. De handspindel kan geopend worden met behulp van een bedieningsstok. Veel afmetingen van de ventilerende opstanden zijn standaard leverbaar met een AVP opstand. Ook kunnen bestaande opstanden ventilerend gemaakt worden door een los raamwerk op een bestaande opstand te plaatsen. Voor een combinatie met een polyester opstand neemt u contact op met de klantenservice voor een aanbieding op maat.

Opstand met dakbetreding

Om een opstand te kunnen gebruiken als dakbetreding wordt er een raamwerk met een klink en gasdrukveren op de opstand geplaatst. Het raamwerk wordt geopend door de klink te draaien en zodoende de gasdrukveren hun werk te laten doen om het geheel bijna 90 graden te openen. 

De dakbetredingsopstand of ook wel vluchtluik is verkrijgbaar in een beperkt aantal afmetingen. Als de opstand te klein is dan is er geen mogelijkheid om erdoorheen te komen en is de kans op schade te klein. Een te grote daktoetreding kan alleen in combinatie met aluminium, omdat het AVP raamwerk niet krachtig genoeg is om het gewicht omhoog te krijgen. Zodoende blijft er een beperkt assortiment dakbetredingsoptanden over. Lees hier meer over hoe een dakbeteringsopstand werkt.

Voor een dakbetreding in combinatie met een polyester opstand of met een aluminium raamwerk neemt u contact op met de klantenservice voor een aanbieding op maat.

Let op: lichtkoepels moeten los bij de opstanden bijbesteld worden.

Pak je korting