Vlakke lichtkoepels

Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 37

Pagina:
Pagina:
Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 37

Pagina:
Pagina:

Vlakke lichtkoepel

Een vlakke lichtkoepel heeft een stijlvolle, strakke uitstraling en is geschikt voor elke ruimte met een plat dak. Platdakramen zijn gemaakt van glas en zorgen voor lichtinval, waardoor heerlijk genoten kan worden van natuurlijk daglicht in dewoning. Bekijk alle vlakke lichtkoepels hierboven of lees verder om meer te ontdekken over deze ‘platdakramen’.

Wat is een vlakke lichtkoepel?

Laten we beginnen met de belangrijke vraag: wat is een vlakke lichtkoepel? Een vlakke lichtkoepel is een lichtkoepel gemaakt van glas die volledig vlak (of plat) is. Er zit dus geen bolvorming in.

Vaak wordt een vlakke lichtkoepel gezien als mooier dan een bolvormige lichtkoepel en met de mooiste strakke vormen kunnen we niet anders zeggen dat een platdakraam prachtig is.

Vlakke lichtkoepels van glas ten opzichte van kunstof dakkoepels

Een veel voorkomend misverstand is dat een lichtkoepel van glas is. De meeste bolvormige lichtkoepels zijn niet vervaardigd uit glas, maar uit acrylaat of polycarbonaat. Zo ook onze acrylaat lichtkoepels en polycarbonaat lichtkoepels.

Wij hebben met een vlakke lichtkoepel van glas ook de mogelijkheid om een glasvariant van een lichtkoepel aan te schaffen.

Een koepel is bolvormig en steekt door de bolling net wat hoger boven het dak uit. Een vlakke lichtkoepel is lager en oogt dus strakker. Dit is voor mensen vaak dé reden om een vlakke lichtkoepel van glas te kiezen.

Nog meer voordelen van een vlakke lichtkoepel

Andere voordelen van een vlakke lichtkoepel zijn:

  • De lange levensduur
  • Het doorval veilige element
  • Hoge isolatiewaarde

Twee nadelen zijn dat het gewicht van een glazen lichtkoepel, ten opzichte van ander materiaal, substantieel hoger is en dat geldt ook voor de aanschafprijs.

Hoe zit dat dan met de isolatie van een vlakke lichtkoepel?

Met een vlakke lichtkoepel van glas bereik je een uitstekende isolatiewaarde van 1,0 W/m²K. Er zijn zelfs ramen, de Lightwing3, die een isolatiewaarde van 0,7 W/m²K bereiken. 

Dit zorgt voor minimale stookkosten in de wintermaanden en beperkte warmtetoetreding in de zomermaanden.

Afmetingen vlakke lichtkoepels

Onze lichtkoepels voor platte daken komen in een vierkante vorm en een rechthoekige vorm. Standaard hebben we 13 afmetingen op voorraad. Overige maten zijn op aanvraag verkrijgbaar en zullen een langere levertijd hebben.

Waar kan een vlakke lichtkoepel geplaatst worden?

Een vlakke lichtkoepel is natuurlijk niet alleen geschikt voor op een geïsoleerd huis. Zo kan je bijvoorbeeld ook een vlakke lichtkoepel veranda plaatsen.

Het is daarvoor mogelijk een AVP opstand of extra geïsoleerde opstand bij te bestellen om een geheel nieuwe situatie te realiseren. Een normale AVP opstand kan toegepast worden in combinatie met het platte raam voor bijvoorbeeld een veranda of terrasoverkapping.

Is een isolatie dus een must? Dan zit je met een glasraam goed. Echter is een combinatie met een extra geïsoleerde AVP opstand dan een betere.

Vlakke lichtkoepel kopen

Een vlakke lichtkoepel kopen, doe je natuurlijk bij Daglichtdirect.nl. Wij zijn gespecialiseerd in daglichtoplossingen. Je kan bij ons niet alleen terecht voor (vlakke) lichtkoepels, we hebben ook diverse golfplaten en kanaalplaten in ons assortiment.

Meer weten over deze producten of over wat wij voor jou kunnen betekenen? Maak dan gebruik van de chatbox recht onderin het scherm of bel naar 013-2340101.

 

Pak je korting