Glasramen

Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 15

Pagina:
Pagina:
Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 15

Pagina:
Pagina:

Vlakke lichtkoepel

Een vlakke lichtkoepel heeft een stijlvolle, strakke uitstraling en is geschikt voor elke ruimte met een plat dak. Deze platte koepel gemaakt van glas zorgt voor meer lichtinval, waardoor je heerlijk kan genieten van natuurlijk daglicht in je woning. Bekijk alle vlakke lichtkoepels hierboven of lees verder om meer te ontdekken over deze ‘platdakramen’.

Wat is een vlakke lichtkoepel?

Laten we beginnen met de belangrijke vraag: wat is een vlakke lichtkoepel? Een vlakke lichtkoepel is een lichtkoepel gemaakt van glas die volledig vlak (of plat) is. Er zit dus geen bolvorming in.

De vorm van de lichtkoepel zelf is vierkant of rechthoekig en leverbaar met opstand of zonder. In dat geval plaats je de koepel eenvoudig op de bestaande opstand.

Je vervangt hiermee een platdakraam zonder dat hier dakwerkzaamheden aan te pas hoeven te komen.

Vlakke lichtkoepels van glas vs. ander materiaal

Een veel voorkomend misverstand is dat een lichtkoepel van glas is. De meeste bolvormige lichtkoepels zijn niet vervaardigd uit glas, maar uit acrylaat of polycarbonaat. Zo ook onze acrylaat lichtkoepels en polycarbonaat lichtkoepels.

Wij hebben met een vlakke lichtkoepel van glas nu ook de mogelijkheid om een glasvariant van een lichtkoepel aan te schaffen.

Nu denk je wellicht: een koepel is toch bolvormig? Klopt. Maar deze variant is volledig vlak, waardoor hij niet ver boven het dak uitsteekt en het dus strakker oogt. Dit is voor mensen vaak dé reden om een vlakke lichtkoepel van glas te kiezen.

Maar, zo’n vlakke koepel heeft nog meer voordelen

Andere voordelen van een vlakke lichtkoepel zijn:

 • De lange levensduur
 • Het doorval veilige element
 • Weinig aanpassingen voor een groot resultaat
 • Hoge isolatiewaarde

Twee nadelen zijn dat het gewicht van een glazen lichtkoepel, ten opzichte van ander materiaal, substantieel hoger is en dat geldt ook voor de aanschafprijs.

Weinig aanpassingen voor een groot resultaat

Een vlakke lichtkoepel kan los gekocht worden en met kleine aanpassingen aan de bestaande opstand eenvoudig gemonteerd worden. Er hoeven dus geen grote aanpassingen aan het dak gedaan te worden om deze platdakramen te realiseren.

Hoe zit dat dan met de isolatie van een vlakke lichtkoepel?

De grote afmetingen maken een groot deel van de vlakke lichtkoepels een flink formaat glasraam. Hoe groter de lichtkoepel is, hoe meer warmte erdoor kan ontsnappen uit je woning.

Met een vlakke lichtkoepel van glas bereik je een uitstekende isolatiewaarde van 1,0 W/m2K. Er zal dus niet enorm veel warmte ontsnappen, waardoor het gewoon heerlijk op temperatuur blijft in je woning en je energierekening niet door het dak zal schieten.

Afmetingen vlakke lichtkoepels

Onze lichtkoepels voor platte daken komen in een vierkante vorm en een rechthoekige vorm. Ze zijn verkrijgbaar in de volgende afmetingen.

Vierkant:

 • 60x60cm
 • 70x70cm
 • 80x80cm
 • 90x90cm
 • 100x100cm
 • 120x120cm

 

Rechthoekig:

 • 60x90cm
 • 70x100cm
 • 70x130cm
 • 80x130cm
 • 80x180cm
 • 90x120cm
 • 100x130cm
 • 100x150cm
 • 100x200cm

 

Veel keuze dus. Wil je meer lichtinval? Kies dan voor grotere afmetingen. Is een kleine koepel voldoende? Dan kan je de kleinere afmetingen overwegen.

Extra opstand AVP

Een extra dakopstand AVP maakt het mogelijk om diverse platdakramen hoger ten opzichte van het dakvlak te positioneren, zoals bijvoorbeeld bij omgekeerde daken, terras- of groene daken. De opstand is vervaardigd uit een onderhoudsarm PVC-meerkamerprofiel (gerecycled PVC) dat in het profiel is geïsoleerd. De hoogte van de extra opstand AVP is 15cm.

Die hoogte van 15cm laat de lichtkoepels voor platte daken nog steeds niet ogen alsof er een gek blok op je dak staat. Dit is fijn, want zo verlies je niet het grootste voordeel van een vlakke lichtkoepel: de strakke uitstraling.

Vlakke lichtkoepel veranda, huis, noem maar op

Een vlakke lichtkoepel is natuurlijk niet alleen geschikt voor op je huis. Zo kan je bijvoorbeeld ook een vlakke lichtkoepel veranda plaatsen.

Het is daarvoor mogelijk een AVP opstand of extra geïsoleerde opstand bij te bestellen om een geheel nieuwe situatie te realiseren. Een normale AVP opstand kan toegepast worden in combinatie met het platte raam voor bijvoorbeeld een veranda of terrasoverkapping.

Is een isolatie dus een must? Dan zit je met een glasraam goed. Echter is een combinatie met een extra geïsoleerde AVP opstand dan een betere.

Vlakke lichtkoepel kopen

Een vlakke lichtkoepel kopen, doe je natuurlijk bij Daglichtdirect.nl. Wij zijn gespecialiseerd in daglichtoplossingen. Je kan bij ons niet alleen terecht voor (vlakke) lichtkoepels, we hebben ook diverse golfplaten en kanaalplaten in ons assortiment.

Meer weten over deze producten of over wat wij voor jou kunnen betekenen? Maak dan gebruik van de chatbox recht onderin het scherm of bel naar 013-2340101