Waarom kiezen voor een driewandige lichtkoepel?

Een driewandige koepel bereikt een hoge isolatiewaarde. Door de hoge isolatiewaarde kan de lichtkoepel toegepast worden boven verwarmde ruimtes waar isolatie van groot belang is. Een nog betere isolatie wordt bereikt met een vierwandige of zeswandige lichtkoepel.

Bekijk de driewandige lichtkoepels van DaglichtDirect.nl 

Toepassing van een driewandige lichtkoepel

Een driewandige lichtkoepel heeft drie koepellagen met daartussen stilstaande lucht. Deze stilstaande lucht isoleert. Door meer schalen toe te passen isoleert de koepel steeds beter. Hierdoor isoleert de driewandige lichtkoepel veel beter dan een enkelwandige en beter dan een dubbelwandige koepel. Uiteraard stijgt de prijs met het aantal schalen, maar de stookkosten zullen hierdoor aanzienlijk verminderd worden. De koepel verdient zich op den duur terug. Ruimtes waar driewandige lichtkoepels worden toegepast zijn:

  • Geïsoleerde ruimtes
  • Woonruimtes
  • Verblijfsruimtes
  • Kantoorruimtes.

In het artikel ‘Hoe goed isoleert mijn lichtkoepel’ wordt dieper ingegaan op de isolatiewaarde.

Welke uitvoering kies ik?

De keuze voor een lichtkoepel wordt niet enkel bepaald door het aantal koepelschalen. Dit is één van de vier criteria. De andere zijn de afmeting, ook wel dagmaat. De kleur van de lichtkoepel en het materiaal. De dagmaat is er in vele verschillende afmetingen. Voor iedere situatie is een andere dagmaat gewenst. Voor de kleur zijn 2 opties: Glashelder of opaal. Wat zoveel betekent als doorzichtig of niet. Beide lichtkoepels hebben een zeer hoge lichtopbrengst. Het materiaal is de laatste keuze, acrylaat of polycarbonaat. In het artikel ‘Een acrylaat of polycarbonaat lichtkoepel’ worden de verschillen en overeenkomsten van de materialen toegelicht.

Een driewandige lichtkoepel kan op zowel een AVP als polyester opstand geplaatst worden, waarbij in combinatie met een polyester opstand een betere isolatiewaarde wordt bereikt. Ook kan de koepel gecombineerd worden met een ventilerende opstand of dakbetredingsopstand.

 

Na het lezen van dit artikel nog vragen? Neem dan direct contact op met de klantenservice van DaglichtDirect.nl