Waarom kies ik voor een lichtkoepel met dakbetreding?

Een lichtkoepel in vaste vorm zorgt enkel voor daglichtinval in de ruimte. Echter kan het soms ook wenselijk zijn om het dak op te kunnen. Gelukkig heeft DaglichtDirect.nl hiervoor lichtkoepels met een dakbetredingsopstand. Deze kunnen toegepast worden wanneer er een situatie is waar dakbetreding mogelijk gewenst is. 

Bestel je lichtkoepel met dakbetreding direct bij DaglichtDirect.nl

Dakbetreding waarvoor kan het nodig zijn?

Er zijn eigenlijk drie belangrijke redenen waarvoor mensen een dakbetredingsopstand kiezen. Hieronder zullen deze uiteengezet worden:

1. Periodiek onderhoud van het dak. Wanneer het platte dak moeilijk te bereiken is en het is wenselijk om 2 keer per jaar de zonnepanelen te wassen of de bladeren van het dak te halen is het gemakkelijk dat dit door de lichtkoepel heen kan. Er hoeft niet twee keer of meerdere keren per jaar een stijger opgebouwd te worden of met een trap een hoog dak op geklommen te worden. 

2. Betreding van het dakterras. Wanneer er een dakterras is kan dit uitstekend afgesloten worden met een lichtkoepel met dakbetreding. De dakbetredingsopstand wordt geopend en er kan zo met een dienblad vol drankjes het dakterras opgestapt worden. Hiervoor leent een dakbetredingsopstand zich uitstekend.

3. Noodsituaties. Het kan zijn dat in bepaalde noodsituaties een evacuatie via het dak nodig is. Een lichtkoepel met dakbetreding kan hierbij erg handig zijn. 

Hoe werkt een dakbetredingsopstand?

Een dakbetredingsopstand bestaat uit verschillende onderdelen. Allereerst is er een opstand. Deze hebben wij standaard op voorraad in een beperkt aantal afmetingen met een AVP opstand, maar op aanvraag zijn de opstanden te verkijgen met ook de extra geïsoleerde opstand of AVP opstand. Ook zijn ze in andere afmetingen verkrijgbaar. Hiervoor doet u een aanvraag op de mail of via de chatfunctie op de site.

Op de opstand zit een raamwerk gemonteerd dat met behulp van een klink en gasdrukveren geopend kan worden tot bijna 90 graden. Op deze manier kan er door de lichtkoepel naar buiten geklommen worden. Op het raamwerk wordt de lichtkoepel gemonteerd. Het advies van DaglichtDirect.nl is om in combinatie met een dakbetredingsopstand altijd een polycarbonaat lichtkoepel te gebruiken. Dit omdat er bij het openen van de dakbetreding de mogelijkheid is dat de lichtkoepel ergens tegenaan slaat. Dit zal bij acrylaat voor onherroepelijke schade zorgen.

 

Voor meer informatie en vragen over ventilerende lichtkoepels neem je contact op met de klantenservice van DaglichtDirect.nl

 

Pak je korting