Een overkapping met daglichtinval

De daglichtproducten van DaglichtDirect.nl kunnen op verschillende manieren lichtinval in het dak realiseren. In dit artikel zal per productgroep aangeggeven worden hoe de overkapping gerealiseerd kan worden. 

Vragen over de producten die aan bod komen in dit artikel? Bekijk de veelgestelde vragen van DaglichtDirect.

Een overkapping met kanaalplaten

Een populaire overkapping is een overkapping met kanaalplaten. Deze wordt vaak tegen de achterzijde van het huis gemonteerd en zorgt hiermee voor een goede overgang van binnen naar buiten. Er kan zo met name in de zomermaanden langer buiten gezeten worden. De overkapping kan volledig besteld worden, waarbij in één keer alle materialen aangekocht worden. De kanaalplaten, aluminium profielen, afdichtingsrubbers en zelfs de anti dust tape worden geleverd aan huis. Voor de houten onderconstructie dient zelf zorg gedragen te worden, deze wordt niet meegeleverd. Op de Lichtplaten Informatie Pagina is de montagefolder te vinden.

Bekijk alle kanaalplaat overkappingen van DaglichtDirect.nl 

Een overkapping met golfplaten

Met transparante golfplaten kunnen lichtdoorlatende overkappingen gerealiseerd worden zoals, het dak van een tuinhuis, schuur, carport, fietsenstalling of als lichtelement in een veestal. Door te kiezen voor een transparante golfplaat is er optimale lichtinval. DaglichtDirect.nl heeft verschillende materialen in het assortiment met ieder hun unieke eigenschappen. Voor meer informatie kunt u de lichtplaten informatie pagina bezoeken. Hierop staan alle product eigenschappen en montagefolders van onze golfplaten.

Een overkapping met lichtkoepels

Een hele andere manier van lichtinval creëren is met behulp van lichtkoepels. Een lichtkoepel is een hele andere productgroep en wordt in tegenstelling tot bovenstaande producten op een plat dak gemonteerd. Een lichtkoepel zorgt net als de lichtplaten voor lichtinval via het dak. Dit kan zijn via het dak van een overkapping, veranda, carport of uitbouw van een woning. Bij de montage en behandeling van lichtkoepels worden regelmatig fouten gemaakt die voorkomen kunnen worden. Lees hier hoe de veel voorkomende klachten over lichtkoepels voorkomen kunnen worden.

 

Na het lezen van dit artikel nog vragen? Neem contact op met de klantenservice van DaglichtDirect. 

Pak je korting