Zijn gelukkige werknemers productiever en welke invloed heeft daglicht hierop?

Een vraag waar iedere werkgever en werknemer eigenlijk het antwoord wel op weet. Natuurlijk zijn gelukkige werknemers productiever. Maar welke externe factoren hebben hier nou invloed op? In dit artikel wordt voornamelijk bekeken welke invloed daglicht hierop heeft? De toepassing van lichtkoepels in het dak kan hierbij helpen.   

Nu al nieuwsgierig geworden? Bekijk de lichtkoepels van DaglichtDirect.nl

Gezonde omgeving, gezonde prestaties

Een slechte luchtkwaliteit, slechte ventilatie, kapotte of knipperende verlichting of een te donker magazijn. Zomaar een greep uit lijst met factoren die van invloed kunnen zijn op de arbeidsproductiviteit. Een hogere productiviteit is de wens van iedere ambitieuze werknemer en werkgever. Toch worden door de werkgever niet altijd de optimale voorwaarden geschept. Wat DaglichtDirect betreft een gemiste kans.

Een onaangename omgeving of omgevingsfactor kan zorgen voor een slecht humeur, persoonlijke irritatie of zelfs onderlinge irritaties wat de productiviteit en sfeer op de werkvloer niet ten goede komt. Een goede sfeer en samenwerking is van evident belang om de productiviteit zo hoog mogelijk te houden.

Goede ventilatie en daglichtinval

Wellicht komt de term ‘sick building syndroom’ bekend voor? Door onvoldoende frisse lucht wordt de hoeveelheid schadelijke en irriterende stoffen in de lucht te groot. Hierdoor kun je last krijgen van de ademhaling, hoofdpijn of droge ogen. Een goede ventilatie kan een hoop van deze klachten verhelpen. Het open zetten van een raam of het opendraaien van een ventilerende lichtkoepel zorgt voor een betere luchtkwaliteit en kan bijdragen aan een aangenamere temperatuur.

Te donkere ruimtes kunnen zorgen voor ongelukken op de werkvloer. Dit kan verschillen van een kleine struikelpartij tot flinke bedrijfsongevallen. Door het plaatsen van lichtkoepels wordt er overdag gezorgd voor voldoende lichtinval. Dit kan in de donkere periode van het jaar of in de avonden aangevuld worden met kunstlicht. In kantoren kunnen kleinere koepels als een 70x70 of 100x100 geplaatst worden, waar boven magazijnen grotere lichtkoepels toegepast kunnen worden van 100x200 of zelfs nog groter.

Een slecht binnenklimaat kan zorgen voor extra stress bij de werknemers. De overmatige stress kan leiden tot een burn-out. Kortom de omgevingsfactoren hebben wel degelijk invloed op het welbevinden van de werknemers.

Verbeteren werkomgeving

Al het bovenstaande zorgt voor kortstondig tot langdurig ziekteverzuim. Dit alles komt de productiviteit en de jaarcijfers van geen enkel bedrijf ten goede. Voldoende daglicht en ventilatie op de werkvloer kan gerealiseerd worden met de daglichtproducten van DaglichtDirect. Met de ventilerende lichtkoepels kan naast voldoende daglicht ook een goede luchtkwaliteit gerealiseerd worden. Deze aanpassingen leveren gegarandeerd een hogere productiviteit, gezondheid en tevredenheid op bij de werknemers. Uiteraard is bovenstaande ook van toepassing op scholen en universiteiten, dit wordt nogmaals benadrukt in het artikel 'Betere studieresultaten met behulp van lichtkoepels'. 

Vragen over het artikel of de producten van DaglichtDirect.nl? Neem dan contact op met de klantenservice.