Betere schoolresultaten met behulp van lichtkoepels

Lichtkoepels zorgen door de daglichtinval voor prachtig licht in de onderliggende ruimte en biedt tal van gezondheidsvoordelen. Maar wat als het nou ook betekent dat de studieresultaten van jezelf en je kind aanzienlijk verhoogd worden. Dan is de keuze toch snel gemaakt? 

Bekijk direct het aanbod lichtkoepels van DaglichtDirect.

Daglicht en concentratie

Voldoende lichtinval in klaslokalen zorgt voor een betere concentratie bij leerlingen en het geeft de leerlingen een behaaglijker gevoel. Onbewust laat het daglicht de leerlingen beter voelen en kunnen zich zo beter op de materie concentreren. Concentratie staat in direct verband met minder irritatie, een goede sfeer en minder afleiding van hetgeen op dat moment onderwezen wordt.

Daglicht zit daarnaast vol met verschillende stofjes die de concentratie bevorderen. Zo bevat daglicht onder meer serotonine, een gebrek aan dit stofje kan leiden tot een vermoeid gevoel. Dit heeft vanzelfsprekend een negatief effect op de concentratie. Met behulp van een acrylaat of polycarbonaat lichtkoepel kan lichtinval in het platte dak gerealiseerd worden.

Duurzaamheid door daglichtkoepels

Betere leer en studieresultaten én bijdragen aan een duurzaam gebouw. Door het gebruik van daglicht kan het gebruik van elektriciteit geminimaliseerd worden. Op zonnige dagen kan het gebruik van kunstlicht zelfs helemaal teruggedraaid worden naar 0! Het voordeel van daglicht is dat het kleurenspectrum van daglicht véél groter is dan dat van kunstlicht. Dit zorgt voor een hogere alertheid en focus, zodat de leerlingen zich beter kunnen focussen op hun taken en betere resultaten behaald worden.

Goede daglichtinval kan de studieresultaten tot wel 15% verhogen!

Gezonder door daglicht

Er is een positieve correlatie tussen de hoeveelheid daglicht en de kwaliteit van de nachtrust. De voordelen van een goede nachtrust zijn talrijk! Een goede nachtrust zorgt ervoor dat het geheugen wordt bevorderd door het fenomeen: consolidatie. Gedurende de slaap wordt alle informatie van de dag verwerkt en wordt dit in de hersenen opgeslagen. De inspanning van de leerlingen is overdag niet voor niks geweest als de informatie goed opgeslagen wordt.

Leerlingen die goed slapen zijn daarnaast minder vatbaar voor ziekte. Het immuunsysteem functioneert beter bij een goede hoeveelheid slaap. Minder ziekteverzuim zorgt ervoor dat de leerlingen niks hoeven te missen en zo niet achter de feiten aan lopen. Dit geldt uiteraard niet alleen voor studenten, maar ook voor werkenden. De productiviteit en concentratie op de werkvloer worden evenals de studieresultaten positief beïnvloed. In het artikel 'Gelukkige werknemers zijn productiever' wordt beschreven hoe het daglicht bijdraagt aan het geluk en de productiviteit van de werknemers. 

Daglichtinval, met behulp van dakkoepels, kan van essentieel belang voor de voorbereiding op een goede toekomst van onze kinderen.

 

Na het lezen van dit artikel nog vragen? Neem dan direct contact op met de klantenservice via de chat, telefoon of mail! 

Pak je korting