Lichtkoepels

Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 1088

Pagina:
Pagina:
Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 1088

Pagina:
Pagina:

Lichtkoepels / dakkoepels

Daglicht Direct is dé leverancier van lichtkoepels. Op zoek naar de juiste lichtkoepel voor het project waar jij mee bezig bent? Bekijk dan ons ruime aanbod aan lichtkoepels. Ons assortiment beschikt over lichtkoepels in alle gangbare maten, materialen en isolatiewaarden, je vind bij ons dus altijd de juiste daglichtkoepel voor jouw project.

Waarom een lichtkoepel?

De voornaamste reden om een lichtkoepel of aan te schaffen is natuurlijk om meer licht in uw woning of constructie te laten schijnen. Meer daglicht vergroot het algehele woongenot. Daarnaast maakt het licht dat door de dakkoepel binnenkomt de ruimte optisch groter. Verder is er ook nog het duurzame argument. Door gebruik te maken van een lichtkoepel heb je minder kunstlicht nodig. Dat is goed voor de elektriciteitsrekening en het milieu.

Kunststof lichtkoepel: wat zijn de voordelen van kunststof in vergelijking met glas?

Bij het zoeken naar de juiste lichtinval oplossing voor het dak is er keuze uit lichtkoepels of platdakramen. Het materiaal is hierbij van groot belang.  Daarom verkopen we bij Daglicht Direct uitsluitend kunststof lichtkoepels. We maken gebruik van acrylaat en plexiglas lichtkoepels of polycarbonaat lichtkoepels. De overkoepelende naam die we voor deze koepels gebruiken, is kunststof lichtkoepels. De kunststof lichtkoepel heeft drie duidelijke voordelen ten opzichte van een platdakraam van glas:

  1. De prijs ligt vele malen lager. Een goed geïsoleerde lichtkoepel kan ten opzichte van een plat dakraam al gauw enkele honderden euro’s in prijs voordeliger zijn.
  2. Het gewicht is vele malen lichter dus veel gemakkelijker te verwerken.
  3. Sterker dan glas van dezelfde dikte.

Verschillende maten dakkoepels

Als je klaar bent om de lichtkoepels te bestellen zorg dan dat je dagmaat bij de hand hebt. De dagmaat wordt gemeten vanuit de binnenkant van de koepel. Wanneer de dagmaat moeilijk te meten is, omdat de te vervangen lichtkoepel nog op de opstand bevestigd is, dan kan de buitenmaat gemeten worden. De buitenmaat van de lichtkoepel is dagmaat + zestien centimeter.

Wil je de dagmaat meten? In dit filmpje wordt uitlegegd hoe je dat doet.

Onze meest populaire afmetingen zijn:

Lichtkoepel 100x100
Lichtkoepel 80x80
Lichtkoepel 120x120

Materialen lichtkoepels

Lichtkoepels zijn te bestellen in twee materialen. Bij Daglichtdirect heb je de keuze uit acrylaat lichtkoepels en polycarbonaat lichtkoepels. De materialen voor lichtkoepels bij DaglichDirect.nl zijn acrylaat en polycarbonaat.

Acrylaat lichtkoepel of plexiglas koepel

Een acrylaat lichtkoepel is uitermate helder en is lichter in gewicht dan glas van dezelfde dikte. Ook is acrylaat dertig keer sterker dan glas en een goedkopere optie dan een polycarbonaat koepel. Een acrylaat lichtkoepel is hetzelfde als een plexiglas lichtkoepel. Acrylaat is namelijk de algemene benaming voor het materiaal, terwijl plexiglas in principe een merknaam is. Een plexiglas dakkoepel is dus van exact hetzelfde materiaal gemaakt als een acrylaat daglichtkoepel. Vergelijk het met andere producten die bekendstaan om hun merknaam: in plaats van lamellen hebben we het ook over ‘Luxaflex’, terwijl dat eigenlijk een merknaam is.

Verder staat acrylaat ook bekend onder de technische naam PMMA. PMMA staat voor Polymethylmethacrylaat. Of je nu een acrylaat daglichtkoepel, een plexiglas lichtkoepel of een PMMA-daglichtkoepel bestelt, maakt dus niet uit: de dakkoepels met deze namen zijn precies hetzelfde.

Polycarbonaat lichtkoepel

De polycarbonaat lichtkoepel staat bekend om zijn enorm hoge slagvastheid. De lichtdoorlaat van polycarbonaat is daarbij zeer hoog. Verder is een polycarbonaat lichtkoepel vele male sterker dan glas, namelijk 250 keer. Een polycarbonaat lichtkoepel wordt ook wel een pantserkoepel genoemd en is praktisch onbreekbaar. Lees in de volgende blog meer over polycarbonaat lichtkoepels.

Opstand voor daglichtkoepels

De opstand, die tussen het dak en de dakkoepel in zit, is gemaakt van PVC of van polyester.

AVP (PVC) opstand:

  1. Is lichtgewicht en slijtvast;
  2. Volledig recyclebaar;
  3. Bestand tegen alle weersinvloeden;
  4. Zelfde grondstof als kunststof kozijnen.
  5. Hoogte van zestien centimeter;
  6. Daksparing moet twintig centimeter groter zijn dan dagmaat;
  7. Geschikt voor dak betreding.

 

Polyester opstand:

  1. Geschikt voor verschillende oplossingen;
  2. Vorst- en uv-bestendig;
  3. Dubbelwandig met een vulling van polyurethaan hardschuim;
  4. Buitenzijde is ruw uitgevoerd zodat het eenvoudig in de dakbedekking kan worden verkleefd;
  5. Standaard hoogte van vijftien centimeter.
  6. Daksparing moet 25 centimeter groter zijn dan dagmaat.

In dit filmpje kijken we naar de opstanden van polyester en AVP. 

Daglichtkoepels en isolatie

Lichtkoepels hebben één of meerdere wanden. Afhankelijk van welke isolatiewaarde vereist of gewenst is kan je de juiste variant selecteren. Hoe meer wanden een daglichtkoepel heeft, hoe beter deze isoleert. Moet de lichtkoepel op een zeer zonnige plaats geïnstalleerd worden? Of juist in een ruimte die snel afkoelt? Dan doe je er goed aan een daglichtkoepel met een groot aantal wanden te installeren.

Enkelwandige lichtkoepels; hebben een lage isolatiewaarde. En zijn daarom vooral geschikt zijn voor buiten, voor bijvoorbeeld overkappingen, terrasoverkappingen en veranda's, waar isolatie niet noodzakelijk is. (Ur-waarde 5,70) Lees in de volgende blog verder waarom je een enkelwandige lichtkoepel je hiervoor kan kiezen.

Dubbelwandige lichtkoepels; isoleren een stuk beter. Dit zijn onze meest verkochte koepels en kunnen prima worden toegepast in woonruimtes. (Ur-waarde 2,94).

Driewandige lichtkoepels; bereiken een goede isolatiewaarde ten opzichte van dubbelwandige lichtkoepels. De dubbel- en driewandige lichtkoepels worden het meest gebruikt voor woonruimtes. (Ur-waarde van 1,92) In de volgende blog gaan we dieper in op waarom een driewandige lichtkoepel nodig is.

Vierwandige lichtkoepel; heeft een nog hogere isolatiewaarde dan de driewandige variant en wordt toegepast waar zeer hoge isolatie gewenst is. (Ur-waarde van 1,43) Meer lezen over waarom een vierwandige lichtkoepels een goede keuze is? Lees dan verder in de blog.

Zeswandige lichtkoepel; is de absolute nummer één als het gaat om isoleren. De zeswandige lichtkoepel is een zogenaamde ISO-koepel en bereikt de hoogste isolatiewaarde van alle kunststof lichtkoepels (Ur-waarde 1,36).

Het verschil bij een zeswandige lichtkoepel ten opzichte van de overige is dat deze niet echt uit zes koepelschalen bestaat. Deze lichtkoepel bestaat uit twee koepelschalen met daartussen een polycarbonaat kanaalplaat. Hij is daarom alleen in Opaal leverbaar. Bij een glasheldere uitvoering zou de kanaalplaat zichtbaar zijn. 

Doordat deze lichtkoepel slechts twee koepelschalen heeft en daartussen een polycarbonaat kanaalplaat is deze qua prijs voordeliger dan de vierwandige lichtkoepel, desondanks bereikt de ISO-koepel een hogere isolatiewaarde. Bekijk hier het filmpje waarin uitleg gegeven wordt over de verschillende lichtkoepels en de isolatiewaarde. 

Lichtkoepel glashelder of opaal

De kleur van de lichtkoepel bepaalt de doorkijk van de lichtkoepel. Een glasheldere uitvoering is volledig doorzichtig. Een opalen lichtkoepel laat nog steeds enorm veel licht door, maar is niet transparant. Afhankelijk van het project is het belangrijk vast te stellen wat de wensen zijn. Een opalen lichtkoepel biedt meer privacy en laat minder fel licht door. Voor meer licht en de mogelijkheid om er doorheen te kijken is een glasheldere lichtkoepel beter. 

Op zoek naar accesoires voor je lichtkoepel? Klik dan hier. Niet op zoek naar een lichtkoepel, maar naar polycarbonaat golfplaten, polyester golfrollen of polycarbonaat kanaalplaten? Ook dat behoort tot ons assortiment. 

Lichtkoepel monteren?

Benieuwd hoe je een lichtkoepel moet monteren? Bekijk hier ons instructie filmpje

Pak je korting