Lichtkoepels

Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 1065

Pagina:
Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 1065

Pagina:

Lichtkoepels

DaglichtDirect is de leverancier van lichtkoepels. Wil je graag een lichtkoepel kopen? Bekijk dan ons ruime aanbod in lichtkoepels. Wij hebben lichtkoepels in alle gangbare maten, materialen en isolatiewaarden.

Waarom een lichtkoepel?

De voornaamste reden om een lichtkoepel aan te schaffen is natuurlijk om meer licht in uw woning of constructie te laten schijnen. Meer daglicht vergroot het algehele woongenot. Daarnaast maakt het licht dat door de lichtkoepel binnenkomt de ruimte optisch groter. Verder is er ook nog het duurzame argument. Door gebruik te maken van een lichtkoepel heb je minder kunstlicht nodig. Dat is goed voor de elektriciteitsrekening en het milieu.

Verschillende maten lichtkoepels

De dagmaat van de lichtkoepels is het belangrijkste bij het bestellen van lichtkoepels. Wanneer de dagmaat moeilijk te meten is, omdat de te vervangen lichtkoepel nog op de opstand geplaatst, dan kan de buitenmaat gemeten worden. De buitenmaat van de lichtkoepel is dagmaat + 16 centimeter.

Materialen lichtkoepels

Lichtkoepels zijn te bestellen in twee materialen. De materialen voor lichtkoepels bij DaglichDirect.nl zijn acrylaat en polycarbonaat.

Een acrylaat lichtkoepel is uitermate helder en lichter in gewicht dan glas van dezelfde dikte. Tevens is acrylaat sterker dan glas en goedkopere optie dan polycarbonaat.

De polycarbonaat lichtkoepel staat bekend om zijn enorm hoge slagvastheid. De lichtdoorlaat van polycarbonaat is daarbij zeer hoog.

Lichtkoepels en isolatie

Lichtkoepels hebben een of meerdere wanden. Elke variant wordt toegepast in verschillende toepassingen. Afhankelijk van welke isolatiewaarde vereist of gewenst is.

Enkelwandige lichtkoepel

Enkelwandige lichtkoepels hebben een lage isolatiewaarde. Dat betekent dat ze vooral geschikt zijn voor buiten, waar isolatie niet noodzakelijk is. (Ur Waarde 5,70.)

Dubbelwandige lichtkoepel

De dubbelwandige lichtkoepel isoleert al een stuk beter en is geschikt voor bijvoorbeeld de woonruimte. (Ur Waarde 2,94.)

Driewandige lichtkoepel

De driewandige lichtoepel is de lichtkoepel als isolatie je prioriteit heeft. Ideaal voor woonruimtes (Ur Waarde 1,92.)

Vierwandige lichtkoepel

Deze lichtkoepel heeft een nog hogere isolatiewaarde en wordt toegepast waar zeer hoge isolatie gewenst is. Namelijk een Ur Waarde (W/m2K) van 1,43.

Zeswandige lichtkoepel

De absolute nummer 1 als het gaat om isoleren. De zeswandige lichtkoepel is een zogenaamde ISO koepel en bereikt de hoogte isolatiewaarde van 1,36.

Lichtkoepel glashelder of opaal

De kleur van de lichtkoepel bepaalt de doorkijk van de lichtkoepel. Een glasheldere uitvoering is volledig helder, waardoor je er zonder problemen doorheen kan kijken. Een opale lichtkoepel laat nog steeds enorm veel licht door, maar is niet transparant. Er kan dus niet doorheen gekeken worden. Kiezen voor een opale lichtkoepel doe je bijvoorbeeld in verband met privacy of om te zorgen dat het licht minder fel naar binnen valt. Qua warmte of lichtdoorlaat is het verschil tussen glashelder en opaal minimaal. De opale lichtkoepels scoren op die twee vlakken net wat minder goed dan de glasheldere lichtkoepels.

Lichtkoepels en opstanden

Lichtkoepels worden geplaatst op AVP of polyester opstanden. Een AVP opstand is veruit de meest verkochte variant. Deze kan in de dakbedekking ingeplakt worden en heeft een daksparing van + 20 centimeter. Dit betekent dat de opstand 10 centimeter aan alle kanten schuin wegloopt voor optimale daglicht toetreding. Een rechte opstand zorgt ervoor dat het licht zich minder goed door de onderliggende ruimte kan verspreiden. Een polyester opstand kan ingebrand worden in de dakbedekking en heeft een hogere bestendigheid en isolatie dan de AVP opstand. De daksparing van een polyester opstanden is + 25 centimeter.

Op zoek naar accesoires bij de lichtkoepel? Klik dan hier. Niet op zoek naar een lichtkoepel, maar naar polycarbonaat golfplaten, polyester golfrollen of polycarbonaat kanaalplaten? Ook dat behoort tot ons assortiment.