Lichtkoepel 160x160

Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 16

Pagina:
Pagina:
Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 16

Pagina:
Pagina:

Lichtkoepel 160x160

Een lichtkoepel van 160x160 is een grote vierkante lichtkoepel die een overvloed aan natuurlijk licht binnenbrengt in jouw ruimte met plat dak. Met een lichtkoepel 160 x 160 geniet je niet alleen van een zee van licht, maar creëer je ook een aangenamere sfeer in de ruimte. De lichtkoepel 160x160 is al zeer groot maar bij DaglichtDirect.nl hebben we ook nog een lichtkoepel 180x180 en is het mogelijk om grotere maten op aanvraag te bestellen. Daarnaast hebben we natuurlijk ook kleinere maten beschikbaar. Een goed geïsoleerde dakkoepel 160x160 kan helpen om de energiekosten te verlagen. Ontdek bij DaglichtDirect.nl de diverse mogelijkheden van een lichtkoepel in de afmeting 160x160.

Een vierkante lichtkoepel 160x160

Bij het bestellen van een lichtkoepel is de dagmaat van essentieel belang. Het is van belang om de dagmaat niet te verwarren met de daksparing van de opstand. De dagmaat is de werkelijke lichtmaat, de opening waar het daglicht daadwerkelijk door naar binnen valt. Deze maat wordt gemeten aan de binnenkant van de opstand en zo hoog mogelijk.

Als je niet in staat bent om de maat van binnenuit te meten, kun je werken met de buitenmaat. Doorgaans geldt dat de buitenmaat 16 cm groter is dan de dagmaat. Bijvoorbeeld, als de buitenmaat 176x176 is, spreken we van een lichtkoepel 160x160.

Het kan vaak voorkomen dat de gemeten dagmaat iets kleiner is, bijvoorbeeld 156x156. Dit gebeurt meestal bij dakbetredingsopstanden of ventilerende opstanden, waarbij het frame van de lichtkoepel net binnen de opstand valt. Voor extra zekerheid raden wij het aan om ook de buitenmaat te meten om zo eventuele fouten te voorkomen.

Alternatieven op de 160x160 lichtkoepels van DaglichtDirect

Ben jij erachter gekomen dat de daksparing toch niet geschikt is voor een lichtkoepel met afmeting 160x160? Dat is geen enkel probleem. Wij hebben namelijk nog vele andere afmetingen vierkante lichtkoepels. De meest populaire formaten uit ons assortiment hebben we voor je op een rijtje gezet:

Er is dus altijd wel een geschikt formaat koepel voor jouw situatie. Ook als je op zoek bent naar een rechthoekige lichtkoepel zit je bij ons helemaal goed. Twijfel je over de perfecte dagmaat? Lees dan onze blog: Welke dagmaat kies ik voor mijn lichtkoepel. Toch liever persoonlijk contact? Neem dan contact op met onze klantenservice. 

Een lichtkoepel 160x160 met ongekende slagvastheid

Indien robuustheid en veiligheid prioriteit hebben in je situatie, kies dan voor een polycarbonaat lichtkoepel. Polycarbonaat is een onovertroffen slagvast materiaal dat maar liefst 250 keer sterker is dan glas van dezelfde dikte. Een polycarbonaat lichtkoepel 160x160 is met name geschikt in situaties waar er hoge bomen in de omgeving staan of als de lichtkoepel op een dakterras wordt geplaatst.

Toch blijft een acrylaat lichtkoepel de meest verkochte optie. Acrylaat lichtkoepels bieden een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en staan bekend om hun betrouwbaarheid. Bovendien is acrylaat nog steeds 25 keer sterker dan glas van dezelfde dikte, waardoor de lichtkoepels bestand zijn tegen hagel. Een lichtkoepel acrylaat 160x160 is dus ook zeker een goede optie om te overwegen wanneer de plaats van de koepel en de omgeving geen gevaar vormt.

Een lichtkoepel 160x160 met geweldige isolatie

Isolatie is een groeiend aandachtspunt, en dit komt ook tot uiting in de vraag naar lichtkoepels bij DaglichtDirect.nl. Voorheen was een dubbelwandige koepel voldoende, maar tegenwoordig is er steeds meer vraag naar lichtkoepels met drie of vier wanden. De lichtkoepel 160x160 is ook verkrijgbaar van enkelwandig tot vierwandig.

Enkelwandige lichtkoepels zijn alleen geschikt voor toepassingen waar isolatie geen grote rol speelt. Wij raden wel aan om een enkelwandige koepel enkel te plaatsen in een ruimte waar minimaal 1 wand open is zoals bij bijvoorbeeld een overkapping, Als alle wanden gesloten zijn, is minimaal een dubbelwandige lichtkoepel nodig om condensatie te voorkomen. Hoe hoger de noodzaak voor goede isolatie, des te meer wanden er nodig zijn. Elke extra wand zorgt namelijk voor een extra laag met stilstaande lucht, wat zorgt voor extra isolatie.

Een lichtkoepel 160x160 die privacy garandeert

Lichtkoepels zijn beschikbaar in twee verschillende type kleuren. Opaal wordt doorgaans gebruikt in privacygevoelige ruimtes, zoals badkamers en slaapkamers. In deze ruimtes wil je voorkomen dat mensen gemakkelijk naar binnen kunnen kijken. Hiervoor is een lichtkoepel 160x160 opaal is zeer geschikt. Als je juist van binnen naar buiten wilt kunnen kijken en tegelijkertijd van optimale lichtinval wilt genieten, kun je kiezen voor een glasheldere lichtkoepel 160x160. Ondanks dat een opalen lichtkoepel niet transparant is, biedt deze nog steeds een hoge lichtopbrengst waardoor je ruimte nog steeds profiteert van het natuurlijke licht.

Lichtkoepel 160x160 kopen als particulier of klusbedrijf

Of je nu een particulier bent of een zakelijke klant, bij DaglichtDirect koop je jouw lichtkoepel van 160x160 altijd voordelig. Zakelijke klanten profiteren van een vaste korting zodra ze een zakelijk account aanmaken. Particulieren hebben ook de mogelijkheid om een eenmalige korting te ontvangen door zich in te schrijven voor onze nieuwsbrief. 

Pak je korting