Lichtkoepel dubbelwandig

Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 240

Pagina:
Pagina:
Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 240

Pagina:
Pagina:

Lichtkoepel dubbelwandig

Op deze pagina staan alle dubbelwandige lichtkoepels van DaglichtDirect.nl. Dubbelwandige lichtkoepels zijn de meest verkochte lichtkoepels door de goede prijs kwaliteitverhouding. Voor een relatief lage prijs wordt een gemiddelde isolatiewaarde bereikt. Voor betere isolatiewaardes kan ook nog opgeschaald worden naar drie, vier, vijf of zeswandige lichtkoepels. Logischerwijs stijgt met het toevoegen van het aantal schalen ook de prijs.

Voor meer informatie over isolatiewaardes is er het blogartikel: Hoe goed isoleert mijn lichtkoepel?

Extra daglicht met een gemiddelde isolatiewaarde

Wil je graag extra daglicht naar binnen laten schijnen in de woning zonder dat dit ten koste gaat van alle warmte binnen? Dan is een lichtkoepel dubbelwandig een geschikte optie.

Deze lichtkoepels hebben een dubbele wand, waardoor de opstijgende warmte niet direct verloren gaat. Eerlijkheid gebied te zeggen dat de isolatiewaarde van dubbelwandige lichtkoepels tegenwoordig vaak aan de lage kant is en gekozen wordt voor een driewandige of zelfs vierwandige koepel.

Waaruit bestaat een dubbelwandige lichtkoepel?

Een dubbelwandige lichtkoepel bestaat uit twee koepelschalen met daartussen stilstaande lucht. Deze stilstaande lucht isoleert.

Waarom wil je kiezen voor een lichtkoepel dubbelwandig?

Een dubbelwandige lichtkoepel heeft – zoals je hierboven al kon lezen – een gemiddelde isolatiewaarde. Namelijk een redelijke isolatiewaarde van 2,7. Dit betekent dat je een lichtkoepel dubbelwandig enige isolatie biedt.

Een ander groot voordeel van de lichtkoepel dubbelwandig van DaglichtDirect: hij heeft een aantrekkelijke prijs-kwaliteit verhouding. Door de relatief voordelige prijs is dit één van onze meest verkochte lichtkoepels. Wil je nóg meer investeren in isolatie van je woning en de daarbij horende lichtkoepels? Kijk dan vooral ook naar onze drie-wandige en vier-wandige lichtkoepels. Hoe meer wanden een lichtkoepel heeft, hoe beter hij isoleert.

Waar kan ik een dubbelwandige lichtkoepel toepassen?

Een dubbelwandige lichtkoepel is toe te passen in ruimtes die redelijk geïsoleerd zijn, denk hierbij aan een bijkeuken, hal of tuinkamer. Voor zitkamers of woonruimtes adviseren we vaak wel om in overweging te nemen om voor een drie of zelfs vierwandige lichtkoepel te gaan. Desondanks gebeurt het vaak dat om prijstechnische redenen gekozen wordt voor een dubbelwandige lichtkoepel. Tevens zijn de dubbelwandige lichtkoepels het vaakst op voorraad en kunnen snelle levertijd gegarandeerd worden.

Welke kleuren dubbelwandige lichtkoepels zijn er?

Lichtkoepels, ongeacht welke uitvoering qua isolatie, zijn verkrijgbaar in twee kleuren. Een heldere uitvoering, ook wel aangeduid als glashelder. Deze lichtkoepels zijn volledig doorzichtig en laten het meeste licht door.

De andere kleur is opaal, ook wel aangeduid als melkwit. Deze koepels laten net iets minder licht door dan de heldere variant. Het grootste verschil is echter dat er niet door een opale koepel heen gekeken kan worden. Deze koepels worden vaak toegepast op privacy gevoelige ruimtes.

Hoe werkt onze lichtkoepel dubbelwandig?

Onze lichtkoepel dubbelwandig bestaat uit twee koepelschalen met daartussen stilstaande lucht. Stilstaande lucht isoleert, waardoor een dubbelwandige lichtkoepel veel beter isoleert dan een enkelwandige lichtkoepel. Naar mate het aantal koepelschalen met daartussen stilstaande lucht worden verhoogd stijgt de isolatiewaarde. Meer schalen betekent ook een hogere prijs. Hierdoor is de dubbelwandige lichtkoepel zo populair, er wordt voor een relatief lage prijs een goede isolatie bereikt.

Ruimtes waar dubbelwandige lichtkoepels worden toegepast zijn:

  • Keuken 
  • Uitbouw woonruimte
  • Zitkamer
  • Kantoor
  • Badkamer

Lichtkoepel dubbelwandig: acrylaat of polycarbonaat?

Wanneer je weet dat je een dubbelwandige lichtkoepel nodig hebt voor de door jouw bedachte ruimte, is het tijd om te kijken naar het materiaal waar deze lichtkoepel van gemaakt is. Bij DaglichtDirect kun je kiezen uit een lichtkoepel dubbelwandig van acrylaat of van dubbelwandig polycarbonaat.

Lichtkoepel dubbelwandig acrylaat

Een lichtkoepel van acrylaat is ongeveer 25 keer sterker dan glas van dezelfde dikte. Daarbij laat het materiaal enorm veel licht door ook in opalen uitvoering.  Acrylaat is voordeliger dan polycarbonaat en daarom een veel gekozen uitvoering. 

Lichtkoepel dubbelwandig polycarbonaat

Het andere materiaal waar je uit kunt kiezen is een dubbelwandige lichtkoepel van polycarbonaat. Dit materiaal is maar liefst 250 keer sterker dan glas (!) en daarmee een waardevolle investering. Een polycarbonaat koepel wordt ook wel een pantserkoepel genoemd.

Zijn beide schalen van een dubbelwandige lichtkoepel van hetzelfde materiaal?

In het geval van een acrylaat lichtkoepel zijn zowel de binnenste schaal als de buitenste schaal gemaakt van acrylaat. Dit is een materiaal dat lager in prijs is dan polycarbonaat. Dit komt doordat acrylaat kwetsbaarder is op het gebied van inslag. Acrylaat koepels zullen sneller stuk gaan dan polycarbonaat.

Bij polycarbonaat lichtkoepels zijn beide schalen van de dubbelwandige lichtkoepel van een ander materiaal. De buitenste schaal, de schaal waar de inslag van buitenaf op komt, is van polycarbonaat. De binnenste schaal is van acrylaat. Dit om de koepel niet onnodig duur te maken. De inslag komt immers op de buitenschaal.

Alle verschillen van acrylaat en polycarbonaat eenvoudig bij elkaar. Lees het blogartikel Een acrylaat of polycarbonaat lichtkoepel?

Alle afmetingen vind je bij DaglichtDirect

Wil jij jouw woning naar een hoger niveau tillen door extra daglicht toe te voegen aan een ruimte die voorheen wat te donker was? Of misschien wil je wel je werknemers verblijden met een raam waardoor ze niet opgesloten lijken te zitten in de kantoortuin. Enfin, wat je reden ook is om te kiezen voor een dubbelwandige lichtkoepel, je kunt terecht met je vraag bij DaglichtDirect.

Wij hebben namelijk een groot aanbod van materialen én afmetingen. Of je nu op zoek bent naar een normale lichtkoepel dubbelwandig of één die het hele dak beslaat: je vindt het op onze website. Zo vind je bij ons:

  • Lichtkoepel dubbelwandig 100x100
  • Lichtkoepel 120 x 120 dubbelwandig
  • Lichtkoepel 100 x 200 dubbelwandig

Over DaglichtDirect

Waarom moet je nu voor een lichtkoepel dubbelwandig bij DaglichtDirect zijn en niet bij de concurrent? Dat is een terechte vraag. Met de inflatie en stijgende energieprijzen is het logisch dat je verschillende leveranciers met elkaar vergelijkt. Wat zo bijzonder aan DaglichtDirect is dat wij echt gespecialiseerd zijn in daglichtoplosssingen. Wij delen ons expertise graag met de klant. Daarom staan we klaar om welke vraag dan ook te beantwoorden.

Dat doen wij op de website, maar ook tijdens persoonlijke gesprekken met de specialisten van onze klantenservice. Daarnaast streven we ook naar producten van de hoogste kwaliteit. We snappen dat het aanleggen van zo’n dubbelwandige lichtkoepel een investering is en willen daarom dat de producten precies zijn zoals je ervan verwacht had. Zo kun jij direct genieten van extra daglicht en de warmte die in huis blijft.

 

Pak je korting