Polycarbonaat lichtkoepel

Bij het kiezen van een lichtkoepel is een van de meest voorkomende vragen, welk materiaal moet ik kiezen? In dit artikel wordt verder ingegaan op de eigenschappen en kenmerken van polycarbonaat lichtkoepels. 

Klik hier om direct de polycarbonaat lichtkoepels te bekijken. Voor meer informatie over de lichtkoepels lees je dit artikel verder.

Het materiaal polycarbonaat

Polycarbonaat is is een materiaal dat bekend staat om de hoge slagvastheid. Polycarbonaat is vrijwel niet kapot te krijgen. Polycarbonaat vlakke platen worden tijdens de productie met lucht geblazen tot de gewenste bolling bereikt is, waardoor een polycarbonaat lichtkoepel ontstaat. 

De polycarbonaat dakkoepels van DaglichtDirect.nl zijn er in de kleuren glashelder en opaal. Glasheldere lichtkoepels zorgen voor optimale lichtdoorlaat en zijn volledig doorzichtig. Zodoende kan perfect door de polycarbonaat lichtkoepel heen gekeken worden. Er zijn ook situaties waar inkijk minder gewenst is. Denk hierbij aan privacy gevoelige ruimtes. Ook de minder felle inschijn van de zon is een veelgebruikt argument voor de keuze voor de kleur opaal. Opaal is ook wel bekend onder de naam melkwit.

Bij meerwandige dakkoepels is alleen de buitenschaal van polycarbonaat. De binnenschalen zijn van het goedkopere materiaal acrylaat. Hierdoor blijft de prijs lager en als de buitenste schaal zeer slagvast is dan gebeurd er met de binnenschalen ook niets. Als de polycarbonaat lichtkoepel in opale kleur wordt uitgevoerd dan is alleen bij een enkelwandige polycarbonaat lichtkoepel de polycarbonaat schaal opaal uitgevoerd. Bij meerwandige lichtkoepels is de buitenste polycarbonaat schaal helder uitgevoerd. De volgende acrylaat schaal is opaal uitgevoerd, waardoor de volledige lichtkoepel opaal gekenmerkt wordt. 

De kwaliteiten van polycarbonaat lichtkoepels

Polycarbonaat lichtkoepels hebben een zeer hoge lichtdoorlaat. Waardoor het gebruik van kunstlicht gedurende de dag in onderliggende ruimte geminimaliseerd wordt. Dit is goed voor het milieu, de energierekening en niet te vergeten de gezondheid. Daglicht heeft onvoorstelbaar veel gezondheidsvoordelen. Zowel in glasheldere als opale uitvoering is de lichtopbrengst uitermate hoog.

Polycarbonaat is tot wel 250 keer sterker dan glas van dezelfde dikte. Een polycarbonaat dakkoepel wordt ook wel een pantserkoepel genoemd. Zodoende zou theoretisch gezien met een hamer op de koepel geslagen worden zonder deze te laten breken of scheuren. 

Polycarbonaat lichtkoepels hebben een zeer goede prijs kwaliteitsverhouding. Zo is voor dezelfde lichtopbrengst een polycarbonaat lichtkoepel veel voorderliger dan een glasraam. Is kans op inslag van buitenaf nihil en is een voordeligere variant gewenst. Bekijk dan de acrylaat lichtkoepels van DaglichtDirect.nl.

Toepassing van polycarbonaat lichtkoepels

Polycarbonaat dakkoepels worden op het platte dak geplaatst. Dit kan op een zelf gemaakte opstand, maar het advies is om dit op opstanden van DaglichtDirect.nl te doen. Hiermee wordt de kwaliteit van de lichtkoepel gewaarborgd. De opstand en lichtkoepels van DaglichtDirect.nl sluiten perfect op elkaar aan, waardoor de kans op schade bij montage beperkt wordt tot een minimum.

Is isolatie niet van belang zoals in bijvoorbeeld terrasoverkappingen, carports of tuinhuizen dan wordt vaak een enkelwandige polycarbonaat lichtkoepel gebruikt. Is isolatie juist van groot belang dan kan de dakoepel voor het platte dak in drie, vier of zelfs vijfwandige uitvoering geleverd worden voor optimale isolatie. Voor meerwandige lichtkoepels adviseren we ook om deze te combineren met een extra geïsoleerde AVP opstand ook wel de ISO ++ opstand genoemd. 

Qua afmeting is er enorm veel keuze in lichtkoepels. In vierkante, ronde of rechthoekige vorm in dagmaten van 40x40 tot aan 180x280cm. 

 

Na het lezen van dit artikel nog vragen over polycarbonaat lichtkoepels? Neem contact op met de klantenservice via de mail, telefoon of chat.

Pak je korting