Waarom kiezen voor een vierwandige lichtkoepel?

Een vierwandige lichtkoepel is een koepel met optimale isolatiewaarde. De hoge isolatie zorgt ervoor dat de lichtkoepel kan worden toegepast in ruimtes hoge isolatie wordt gevraagd, zoals nieuwbouw woningen en goed geïsoleerde ruimtes. Kortom de juiste keuze wanneer isolatie een must is.

Bekijk de vierwandige lichtkoepels van DaglichtDirect.nl 

Toepassing van een vierwandige lichtkoepel

Een vierwandige lichtkoepel bereikt de hoge isolatie door de vier koepellagen met daartussen stilstaande lucht. Stilstaande lucht isoleert en hoe meer koepelschalen worden toegepast hoe hoger deze isolatie is. Door meer schalen toe te passen isoleert de koepel steeds beter. Hierdoor isoleert de vierwandige lichtkoepel veel beter dan een enkelwandige en beter dan een dubbel en driewandige koepel. Naar mate het aantal koepelschalen stijgt, stijgt ook de prijs van het product. Door de hoge isolatie wordt energie bespaard en voldoet men aan energienormen. Ruimtes waar vierwandige lichtkoepels worden toegepast zijn:

- Nieuwbouw woningen
- Geïsoleerde ruimtes
- Kantoor ruimtes

In het artikel ‘Hoe goed isoleert mijn lichtkoepel’ wordt dieper ingegaan op de isolatiewaarde.

Welke uitvoering kies ik?

Naast de keuze voor het aantal koepelschalen en daarmee de mate van isolatie zijn er nog drie belangrijke keuzes bij het kiezen van het daglichtproduct. De dagmaat is een belangrijk element. De mate van lichtinval en de juiste maat voor de gekozen toepassing worden hiermee bepaald. In het artikel ‘Hoe meet ik de dagmaat’ wordt beschreven hoe de juiste dagmaat voor jouw toepassing tot stand komt.

De laatste twee keuzes zijn die voor het materiaal van de koepel. Kies je een acrylaat of polycarbonaat lichtkoepel. Beide materialen hebben een zeer hoge lichtdoorlaat. De polycarbonaat lichtkoepel is iets duurder, maar scoort wel aanzienlijk hoger op het gebied van slagvastheid.

De kleur van de lichtkoepel bepaald de doorzichtigheid. Een glasheldere koepel is volledig doorzichtig. Waar door een opale koepel niet heen gekeken kan worden. 

 

Na het lezen van dit artikel nog vragen? Neem dan direct contact op met de klantenservice van DaglichtDirect.nl