Een polyester opstand lichtkoepel

Een polyester opstand zorgt voor optimale lichttoetreding in het platte dak. Polyester opstanden worden over het algemeen minder verkocht dan AVP opstanden. Polyester opstanden zijn hoger in prijs dan AVP opstanden, maar bieden bepaalde voordelen ten opzichte van AVP opstanden. 

Bekijk de polyester opstanden van DaglichtDirect.nl.

De opstand van polyester

Een polyester opstand is wit uitgevoerd en bereikt een relatief goede isolatiewaarde. De opstand is dubbelwandig uitgevoerd met daartussen schuimisolatie. De binnenkant van de opstand is volledig gevuld met schuim. Een polyester opstand is geschikt om een lichtkoepel op te monteren. Lichtkoepels zijn er in verschillende uitvoeringen. In het artikel 'Een acrylaat of polycarbonaat lichtkoepel' wordt hier dieper op ingegaan.

De dakopstand loopt schuin af naar beneden. Het gat bovenin, de dagmaat, is groter dan het gat beneden, de daksparing. Dit zodat de lichtoetreding optimaal is. De algemene regel voor een polyester opstand luidt als volgt: Dagmaat + 25 cm = daksparing. Het opmeten van de dagmaat is van evident belang voor het juist bestellen van de producten. 'Hoe meet ik de dagmaat' gaat hier verder op door. 

De montage van een polyester opstand

De opstand wordt op het platte dak gemonteerd. Dit kan op de balken, maar ook direct op de isolatielaag op het dak. De opstand kan vastgeschroefd worden op de ondergrond om te voorkomen dat de opstand verschuifd bij met inplakken of inbranden in de dakbedekking. Door de hoge bestendigheid van polyester kan deze in tegenstelling tot een AVP opstand wel ingebrand worden. 

Het monteren van een lichtkoepel op de polyester opstand is eenvoudig. De koepel wordt over de opstand geplaatst, met de bijgeleverde bevestigingsmaterialen kan de lichtkoepel op de opstand geschroefd worden. Draai de bevestigingsmaterialen hand vast aan. Te strak vastgezette lichtkoepels kunnen met de tijd gaan scheuren. Dit is een van de veel voorkomende fouten bij montage. Voor de montaghandleiding raadpleeg de lichtkoepel informatie pagina.

Waarom een polyester opstand?

Polyester opstanden zijn speciaal ontwikkeld om lichtkoepels op te monteren. Bij juiste montage en gebruik kan jarenlang genoten worden van de producten. Tevens zorgen polyester opstanden voor een zere goede isolatiewaarde, zodat dit niet ten koste gaat van de isolatie van onderliggende ruimte. Door de hoge temperatuurbestendigheid van polyester is de montage in tegenstelling tot AVP opstanden op meerdere manieren uit te voeren. 

Voor vragen over polyester opstanden neem je contact op met de klantenservice van DaglichtDirect.nl.

Pak je korting