De kracht van Daglicht

Daglicht heeft veel voordelen voor de mens. Daglicht bevat het volledige kleuren spectrum en geeft elk uur van de dag een ander signaal af aan ons lichaam. Een kwaliteit van daglicht waar kunstlicht niet aan kan tippen. Daarnaast is het daglicht een gratis bron, waar kunstlicht uiteraard hogere kosten met zich mee brengt. Met name met de stijgende prijzen is dit een belangrijk argument om een lichtkoepel toe te passen.

Bekijk de lichtkoepels van DaglichtDirect en installeer natuurlijk licht in jouw dak.

Te weinig licht

Veel ruimtes ontvangen gedurende de dag te weinig licht of dit daglicht of kunstlicht is. Onvoldoende licht kan meer en grotere gevolgen hebben dan je zou denken. De kans op een ongeluk, groot of klein, wordt aanzienlijk verhoogd. Ook heeft het invloed op je dag en nacht ritme. Een verstoord dag en nacht ritme heeft invloed op je energielevel. Dit heeft vervolgens weer een negatieve uitwerking op je concentratie, alertheid en prestaties op werk of school. In het artikel 'Het belang van Daglicht' wordt hier dieper op ingegaan. 

Het licht meten

Om te controleren of jouw woon of werkruimte wel goed scoort op het gebied van licht, zijn er luxmeters. Op smartphones zijn deze luxmeters eenvoudig en gratis te downloaden. Erg leuk om te bekijken hoe jouw ruimte scoort. Door toepassing van lichtkoepels in het platte dak kan deze score aanzienlijk verhoogd worden. 

Over het algemeen wordt op werk en woonruimtes maximaal 500 lux gehaald. Een lagere score is eigenlijk niet voldoende. In ruimtes waar gewerkt wordt of fijne handelingen uitgevoerd worden is het erg belangrijk dat er voldoende licht in de ruimte is. De kans op fouten en ongelukken wordt hierdoor aanzienlijk verlaagd. Een lichtkoepel kan hier een absolute oplossing voor zijn. Het voordeel van een lichtkoepel is is dat deze boven in het dak zit en zo veel meer licht opbrengt dan raampartijen die in verticale stand staan. Direct onder een lichtkoepel wordt tot wel 20.000 lux bereikt. Deze hoge score heeft een positeieve invloed op iedereen aanwezig in de ruimte. Kortom genoeg reden om een lichtkoepel toe te passen in het platte dak. 

Ook de DaglichtDirect lichtplaten kunnen toegepast worden om hogere lux scores te halen. Door lichtplaten toegepast boven bijvoorbeeld werkruimtes, garages of carports kan veiliger en preciezer gewerkt worden. 

 

Nog vragen of de daglicht producten van DaglichtDirect.nl? Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact op met de klantenservice. 

Pak je korting