De kracht van Daglicht

Daglicht heeft veel voordelen voor de mens. Daglicht bevat het volledige kleuren spectrum en geeft elk uur van de dag een ander signaal af aan ons lichaam. Een kwaliteit van daglicht waar kunstlicht niet aan kan tippen. Daarnaast is het daglicht een gratis bron, waar kunstlicht uiteraard hogere kosten met zich mee brengt. 

Bekijk de lichtkoepels van DaglichtDirect en installeer natuurlijk licht in jouw dak.

Te weinig licht

Veel ruimtes ontvangen gedurende de dag te weinig licht of dit daglicht of kunstlicht is. Onvoldoende licht kan meer en grotere gevolgen hebben dan je zou denken. De kans op een ongeluk, groot of klein, wordt aanzienlijk verhoogd. Ook heeft het invloed op je dag en nacht ritme wat er weer voor zorgt dat het energielevel wordt beïnvloed wat gevolgen heeft voor de concentratie, alertheid en prestaties. In het artikel 'Het belang van Daglicht' wordt hier dieper op ingegaan. 

Het licht meten

Om te controleren of jouw woon of werkruimte wel goed scoort op het gebied van licht, zijn er luxmeters. Op smartphones zijn deze luxmeters te downloaden. Erg leuk om te bekijken hoe jouw ruimte scoort. Het licht kun je meten met behulp van een luxmeter. Deze meters zijn op alle smartphones te downloaden. Erg leuk om eens te kijken hoe goed jouw kantoor of woonruimte scoort. Door toepassing van lichtkoepels in het platte dak kan deze score aanzienlijk verhoogd worden. 

Over het algemeen wordt op werk en woonruimtes maximaal 500 lux gehaald. Een lagere score is eigenlijk niet voldoende. In ruimtes waar gewerkt wordt of fijne handelingen uitgevoerd moeten worden is het erg belangrijk dat het licht genoeg in de ruimte is. De kans op fouten en ongelukken wordt hierdoor aanzienlijk verlaagd. 

In vergelijking met een gemiddelde ruimte, waar 500 lux wordt behaald, scoort een DaglichtDirect lichtkoepel beduidend hoger. Direct onder een lichtkoepel wordt tot wel 20.000 lux bereikt. Deze hoge score heeft een positeieve invloed op iedereen aanwezig in de ruimte. Kortom genoeg reden om een lichtkoepel toe te passen in het platte dak. 

Ook de DaglichtDirect lichtplaten kunnen toegepast worden om hogere lux scores te halen. Voor lichtplaten toegepast boven bijvoorbeeld werkruimtes, garages of carports kan veiliger en preciezer gewerkt worden. 

 

Nog vragen of de daglicht producten van DaglichtDirect.nl? Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact op met de klantenservice.