Duurzaam door daglicht en lichtkoepels

Duurzaamheid en het milieu zijn belangrijke punten op de politieke agenda. Lichtkoepels gaan jaren mee en zijn hierdoor erg duurzaam. Tevens zorgen lichtkoepels voor een aanzienlijke energiebesparing, met name gedurende de lichte uren van de dag.

Voor vragen over daglichtproducten van DaglichtDirect.nl neem contact op met de klantenservice. 

Klimaat en milieu verbeteren met lichtkoepels

Maatschappelijk verantwoord ondernemen, klimaatmarsen, windmolenparken en het scheiden van afval. Allemaal actuele thema’s om een positieve bijdrage te leveren aan het klimaat en milieu. Iedereen denkt hier bewust of onbewust over na en probeer ongetwijfeld zijn steentje bij te dragen. Het afval wordt netjes gescheiden, een minuutje minder lang onder de douche en de verkoop van elektrische auto's blijft maar stijgen. 

Maar gedurende de lichte uren van de dag wordt binnenshuis door ons alle nog veel te veel gebruik gemaakt van kunstlicht. Onnodige als we weten dat daglicht het sterkste en meest gezonde licht is wat er maar is. Door het toepassen van een lichtkoepel met opstand wordt optimale lichtinval gerealiseerd, waardoor het gebruik van kunstlicht geminimaliseerd wordt. Dit levert in de portemonnee op en er wordt bijgedragen aan het milieu. Daarnaast is het ook nog zo dat daglicht toch écht het allermooiste licht is.

Redenen voor een lichtkoepel

Naast alle bovenstaande redenen voor een acrylaat of polycarbonaat lichtkoepel in het platte dak is het zo dat je in de ochtend een stuk aangenamer wakker wordt. Door het ochtendlicht wordt je lichaam gestimuleerd om cortisol aan te maken en wakker te worden. Je bent klaar om de dag aan te vallen.

In de avondschemering is het gehalte melatonine weer hoger wat er voor zorgt dat je slaaphormoon wordt aangewakkerd. Dit bevordert de slaapkwaliteit aanzienlijk. Bij het gebruik van enkel kunstlicht wordt dit proces verstoord, wat een negatieve invloed op de slaapkwaliteit kan hebben. In de late uren en de donkere winterdagen is ondersteuning met behulp van kunstlicht altijd een optie. Maar juist in deze tijden is het voordeel van daglicht, gedurende de lichte periodes, extra belangrijk voor de sfeer, gezondheid en het welbevinden! In het artikel 'Het belang van Daglicht' is te lezen wat daglicht met de mens doet. 

Enthousiast geworden door dit artikel? Bekijk dan de lichtkoepels en golfplaten van DaglichtDirect.nl    

Pak je korting