Hoeveel kost een lichtkoepel?

Dit is een hele algemene vraag die we regelmatig krijgen. Hoeveel kost een lichtkoepel? Of hoeveel kost een lichtkoepel 100x100? Daarop kunnen we geen passend antwoord geven, omdat er veel factoren zijn die bepalen hoe de prijs zal uitvallen.
Dit zullen we bij DaglichtDirect altijd aan de hand van enkele vragen doen. De eerste vraag zal de maat van de lichtkoepel zijn.

Wat is de dagmaat van een lichtkoepel?

Dit is de maat waarop besteld wordt en is bepalend voor de prijs van de lichtkoepel. De dagmaat is de maat waar daadwerkelijk het licht door naar binnen valt. De binnenzijde van de bovenkant van de opstand.

In het artikel ‘Hoe meet ik de dagmaat van een lichtkoepel?’ wordt hier dieper op ingegaan. De volgende vraag is dan vaak hoe goed moet de lichtkoepel isoleren?

Welke isolatiewaarde hoort bij mijn lichtkoepel?

De isolatiewaarde wordt bepaald door het aantal schalen van de lichtkoepel. Hoe meer schalen er toegevoegd worden hoe hoger de prijs van de lichtkoepel zal uitvallen.

In het artikel ‘Hoe goed isoleert mijn lichtkoepel?’ wordt dieper ingegaan op de isolatiewaardes. De volgende vraag die bepaald hoe de prijs uitvalt is Welk materiaal lichtkoepel wilt u bestellen?

Een acrylaat of polycarbonaat lichtkoepel bestellen.

Het materiaal bepaald hierna nog welke prijs de lichtkoepel zal hebben. Acrylaat is een goedkoper materiaal, maar is minder sterk dan het materiaal polycarbonaat. Polycarbonaat is dus een veiligere keuze.

In het artikel ‘Een acrylaat of polycarbonaat lichtkoepel’ wordt dieper op de verschillen ingegaan. De laatste vraag voor de koepel is nog welke kleur deze moet hebben. Glashelder of opaal.

Een glasheldere lichtkoepel of opalen lichtkoepel bestellen.

Deze keuze heeft verder geen invloed op de prijs van de lichtkoepel. Wel is het een wezenlijk verschil of een koepel helder is en volledig doorzichtig of opaal en niet doorzichtig. Opaal wordt ook wel melkwit genoemd.

Naast een lichtkoepel kan de prijs ook nog beïnvloed worden door de opstand.

Welke opstand kies ik bij mijn lichtkoepel?

Is het alleen nodig om de losse lichtkoepel te vervangen heeft deze vraag uiteraard geen invloed op de prijs van de koepel. Echter is in een nieuwe situatie het advies om altijd een opstand bij te bestellen. Hiervoor heeft DaglichtDirect AVP opstanden en Polyester opstanden in het assortiment. Waarbij de AVP opstanden verreweg het meeste verkocht worden door de uitstekende prijs kwaliteitsverhouding.

In het artikel ‘Welke opstand moet ik kiezen?’ wordt ingezoomd op de verschillende tussen de opstanden.

 

Na het lezen van dit artikel toch nog vragen over de opbouw van de prijs en de kosten van een lichtkoepel. Neem dan contact  op met de klantenservice.

Pak je korting