Het onderhouden van daglichtproducten

Een daglichtproduct wordt aangeschaft voor de lichtinval. Door juiste plaatsing en onderhoud kan zo lang mogelijk van de daglichtproducten van DaglichtDirect.nl genoten worden. In dit artikel wordt per productgroep beschreven hoe deze het beste onderhouden kunnen worden.

Bekijk nu direct al onze daglichtproducten op de webshop. 

Kanaalplaten onderhouden

Kanaalplaten worden gebruikt voor lichtdoorlatende overkappingen en worden vaak in aluminium profielen geplaatst. DaglichtDirect heeft standaard dakpakketten waar alle benodigdproducten in één keer aangekocht kunnen worden. Om er voor te zorgen dat je nog lang van de overkapping kunt genieten is het belangrijk dat deze geplaatst wordt met een minimale hellingshoek van 10°. Vanaf deze helling is een zelfreinigende effect van kracht. Het regenwater zorgt voor het schoonspoelen van de platen.

Een mogelijkheid waardoor de lichtdoorlaat van de kanaaplaten kan verminderen is doordat polycarbonaat damp diffuus is. Er kan in vochtige periode vocht in de kanalen terecht komen. Wanneer de kanaalplaten niet met het juiste tape zijn afgetapet kunnen de platen naar mate de tijd verstrijkt gaan verkleuren. Langdurig vocht in de platen zorgt voor verkleuring en mogelijke mos vorming. Door de juiste tape te gebruiken kan dit voorkomen worden. Hiervoor gebruikt DaglichtDirect speciale Anti Dust Tape. Dit zijn twee verschillende tapes. Eén rol gesloten tape die aan de bovenzijde van de kanaaplaten wordt geplaatst, zodat er geen water de kanalen in kan. En één rol semi-open tape die aan de onderzijde van de platen wordt geplaatst, zodat het water met behulp van de zwaartekracht uit de platen kan trekken.

Bekijk het assortiment kanaalplaten van DaglichtDirect.nl

Lichtdoorlatende golfplaten onderhouden

Om zo lang mogelijk van de lichtdoorlatende golfplaten te kunnen genieten is een juiste montage evident. Op de Lichtplaten Informatie Pagina zijn montagehandleidingen per productgroep geplaatst. Belangrijk is een minimale hellingshoek van 10° te gebruiken. Hiermee wordt een zelfreinigend effect gerealiseerd. Het regenwater blijft niet op de golfplaten liggen en de vuiligheid wordt van de golfplaten afgespoeld. Om veel voorkomende fouten te voorkomen is een artikel geschreven waarin de fouten worden uitgelicht en toegelicht hoe het voorkomen kan worden. 

Bekijk het assortiment golfplaten van DaglichtDirect.nl  

Lichtkoepels onderhouden

Lichtkoepels zijn zeer makkelijk te onderhouden, mits ze op de juiste manier zijn gemonteerd. Door de bolle vorm van een lichtkoepel wordt een zelfreinigend effect gerealiseerd. Het hemelwater doet zijn werk en zeg nou eerlijk daar hebben we in Nederland genoeg van. Om veel voorkomende klachten met koepels verder te voorkomen is het volgende artikel geschreven.

Bekijk het assortiment lichtkoepels van DaglichtDirect.nl 

Novoclear schoonmaakmiddel

Extra schoonmaken is vaak niet nodig, maar de praktijk wijst echter uit dat door allerlei externe factoren het soms toch gewenst is om het daglichtproduct schoon te maken.

Gebruik hiervoor nooit agressieve reinigingsmiddelen. Deze kunnen het product ernstig beschadigen en de lichtdoorlaat juist verminderen. Gebruik voor het schoonmaken een zacht schoonmaakmiddel en zachte doek. Vermijd schuursponzen of harde borstels. De beste keuze is om het schoonmaakmiddel dat DaglichtDirect verkoopt te gebruiken. Het Novoclear schoonmaakmiddel is speciaal ontwikkeld voor het behoud van transparantie van daglichtproducten.

 

Voor vragen staat de klantenservice altijd voor u klaar. Neem contact op via de telefoon, chat, mail of lees de veelgestelde vragen.