De 10 voordelen van daglicht 

Daglicht heeft enorm veel voordelen ten opzichte van kunstlicht. Geen of nauwelijks licht is zelfs nog erger. In dit artikel worden de 10 belangrijkste voordelen van daglicht op een rijtje gezet. Voldoende daglicht voor mens en dier kan gerealiseerd worden met lichtkoepels en lichtplaten. 

Bekijk hier direct de lichtkoepels en lichtplaten van DaglichtDirect.nl 

De top 10!

  1. Het eerste voordeel is dat daglicht veel goedkoper is dan kunstlicht. De energiekosten worden aanzienlijk verlaagd en dit wordt gevoeld in de portemonnee.

  2. Daglicht heeft een positieve invloed op je algehele gezondheid. Je voelt je fitter, vitaler en alerter. Ook te lezen in het volgende artikel.

  3. Daglicht bevordert de veiligheid. Naast een hogere concentratie zorgt een beter zicht voor minder ongelukken.

  4. Daglicht bevat een groter en intenser kleurenspectrum. Alle objecten in de woning of werkplek komen beter tot uiting en zijn beter zichtbaar.

  5. Het gebruik van daglicht is beter voor het milieu. Lampen hebben een langere levensduur en er wordt minder energie gebruikt.

  6. Voldoende daglicht gedurende de dag verhoogd de slaapkwaliteit. Gedurende de dag verandert het licht. Door voldoende daglicht werkt je biologische klok optimaal. Tegen de avond wordt het stofje melatonine aangemaakt. Een natuurlijke inslaper.

  7. Hogere arbeidsproductiviteit door voldoende daglicht op de werkvloer. Men voelt zich prettiger bij daglicht, waardoor de arbeidsprestaties worden verhoogd. Hier wordt uitgebreid op ingegaan in het artikel 'Gelukkige werknemers zijn productiever'.

  8. Het welzijn van dieren in veestallen ligt aanzienlijk hoger als er voldoende daglicht de stal kan betreden.

  9. Leerresultaten zijn tot wel 15% hoger wanneer voldoende daglicht binnen komt. Dit komt door een betere concentratie, focus en minder vermoeidheid. Te lezen in het volgende artikel over betere studieresultaten door daglicht.

  10. Naast alle voordelen voor het menselijk lichaam en de prestaties hiervan zijn daglichtproducten ook esthetisch gezien prachtige toevoegingen aan je woning, gebouw of veestal. 
 

Vast erg enthousiast geworden over onze producten! Twijfel je nog ergens over of zijn er vragen neem direct contact met ons op! 

Pak je korting