Waarom kiezen voor een enkelwandige lichtkoepel?

Een enkelwandige lichtkoepel biedt een minimale isolatiewaarde. Hierdoor worden enkelwandige lichtkoepels over het algemeen gebruikt in buiten toepassingen. Voor woon en verblijfruimtes wordt geadviseerd om meerwandige lichtkoepels te gebruiken. Door een enkelwandige lichtkoepel gaat teveel warmte verloren. 

Bekijk de enkelwandige lichtkoepels van DaglichtDirect.nl

Toepassing van een enkelwandige lichtkoepel

Een enkelwandige lichtkoepel wordt gebruikt in buitenruimtes met een plat dak, waar isolatie niet of nauwelijks van belang is. Hierbij moet gedacht worden aan: 

Grote variatie

Het uiterlijk van een lichtkoepel wordt bepaald door 4 keuzes te maken, het aantal wanden is slechts één van deze keuzes. De eerste keuze bij een lichtkoepel is normaliter de dagmaat, hoe groot is het gewenste lichtoppervlak. Een andere keuze is die voor het materiaal. In het artikel 'Een acrylaat of polycarbonaat lichtkoepel' wordt hier dieper op ingegaan. De laatste keuze is er voor de kleur, glashelder of opaal. Opaal wordt ook wel melkwit genoemd.

Voor een enkelwandige lichtkoepel is een AVP opstand een uitstekende match. Een polyester opstand heeft een hogere isolatiewaarde en is daarmee duurder. De hogere isolatie is niet nodig in combinatie met een enkelwandige koepel. 

 

Vragen over lichtkoepels? Bel, mail of chat en kom in contact met de daglicht experts.