Waarom kies ik voor een enkelwandige lichtkoepel?

Een enkelwandige dakkoepel biedt minimale isolatiewaarde voor het platte dak. Hierdoor worden enkelwandige lichtkoepels over het algemeen gebruikt in buiten toepassingen. Voor woon en verblijfruimtes wordt geadviseerd om meerwandige lichtkoepels te gebruiken. Door een enkelwandige lichtkoepel gaat teveel warmte verloren. Bovendien onstaat er condensvorming wanneer het verschil in temperatuur tussen buiten en binnen te groot is. 

Bekijk de enkelwandige lichtkoepels van DaglichtDirect.nl

Toepassing van een enkelwandige lichtkoepel

Een enkelwandige lichtkoepel wordt gebruikt in buitenruimtes met een plat dak, waar isolatie niet of nauwelijks van belang is. Hierbij moet gedacht worden aan: 

Grote variatie

Het uiterlijk van een lichtkoepel wordt bepaald door 4 keuzes te maken, het aantal wanden is slechts één van deze keuzes. Na het kiezen voor een enkelwandige lichtkoepel weten we nog niet genoeg om de juiste lichtkoepel te leveren. 

De eerste keuze bij een lichtkoepel is normaliter de dagmaat, hoe groot is het gewenste lichtoppervlak. Hier is de mogelijkheid om een vierkante, rechthoekige of ronde dakkoepel te kiezen. In kleine tot hele grote afmetingen. Zo zijn er lichtkoepels van 50x50 centimeter, maar ook zelfs van 100x280 of zelfs groter. 

Een andere keuze is die voor het materiaal van de dakkoepel. In het artikel 'Een acrylaat of polycarbonaat lichtkoepel'  wordt hier dieper op ingegaan. De laatste keuze is er voor de kleur glashelder of opaal. Opaal wordt ook wel melkwit genoemd.

Voor een enkelwandige lichtkoepel is een standaard luchtgeïsoleerde AVP opstand een uitstekende match. Een extra geïsoleerde AVP opstand heeft een hogere isolatiewaarde en is daarmee duurder. De hogere isolatie is niet nodig in combinatie met een enkelwandige koepel. Het is dus zonde meer geld uit te geven aan deze duurdere opstand, wanneer isolatie geen rol speelt. 

 

Vragen over lichtkoepels? Bel, mail of chat en kom in contact met de daglicht experts. 

Pak je korting