Lichtkoepel 100x100

Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 16

Pagina:
Pagina:
Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 16

Pagina:
Pagina:

Lichtkoepel 100x100 cm

Onderschat de grootte van een lichtkoepel 100x100 cm niet. Een vierkante meter aan extra natuurlijk licht in je plafond kan een bijzonder effect hebben op de rest van je woning. Zo hoef je minder vaak de lampen in je aanbouw aan te zetten – iets waar je direct energie (en geld) mee bespaart.

Op deze pagina zetten we de lichtkoepel 100x100 in het zonnetje. Maar we hebben ook speciale pagina’s voor een lichtkoepel 120x120 en lichtkoepel 80x80 cm.

Dit is met afstand de meest verkochte lichtkoepel

Een lichtkoepel 100x100 cm is geen daklicht dat je zomaar aanschaft. Je geeft je woning namelijk een compleet andere uitstraling. Maar het doorlaten van meer licht is niet de enige reden waarom men kiest voor een lichtkoepel van 100x100. Een ventilerende lichtkoepel zorgt namelijk ook voor toevoer van frisse lucht en de afvoer van vieze luchtjes. Ideaal voor in de badkamer of keuken.

Extra frisse lucht

Je ontvangt extra frisse lucht wanneer je kiest voor een lichtkoepel met ingebouwde ventilatie. Deze kun je eenvoudig opendraaien zodat je kunt genieten van een koel briesje in de zomer. Ideaal voor bijvoorbeeld kantoorruimten waar geen ramen geïnstalleerd zijn. Hoe groter de lichtkoepel is, hoe meer koude lucht je binnenkrijgt.

Veilig het dak op

Wanneer je op zoek bent naar een lichtkoepel 100x100 voor een plat dak, ben je bij DaglichtDirect aan het juiste adres. Hier vind je speciale lichtkoepels voor platte daken op bijvoorbeeld een aanbouw. Kies in dit geval voor een daklicht van 100x100 dat ook open kan. Bijvoorbeeld deze lichtkoepel met dak betreding. Doordat de lichtkoepel een meter breed en lang is, pas je hier eenvoudig door wanneer je het dak op moet voor een controle of vluchtroute. Wel zo handig!

Waarom wil je een lichtkoepel 100x100 bij DaglichtDirect bestellen?

Het is logisch dat je eerst meerdere leveranciers van lichtkoepels van 100x100 cm met elkaar wil vergelijken. Fijn dat je op de website van DaglichtDirect bent gekomen! Je vraagt je misschien af waarom je je nieuwe lichtkoepel 100x100 hier wil bestellen.

Dat wil je omdat:

  • onze klantenservice goed bereikbaar is;
  • wij je adviseren welke afmetingen je moet kiezen voor je nieuwe lichtkoepel;
  • we alleen maar kwaliteitsproducten in ons assortiment hebben waar we 100% achter staan;
  • al onze lichtkoepels in Nederland worden gefabriceerd;
  • we de lichtkoepels 100x100 altijd op voorraad hebben;
  • we alleen aantrekkelijke prijzen hebben;
  • je op onze website veilig kunt betalen (zo zijn we aangesloten bij Thuiswinkelwaarborg én Multisafepay).

Lees meer over Daglichtdirect

Lichtkoepel 100x100 met opstand

Je vraagt je misschien af of je jouw lichtkoepel 100x100 met een opstand moet bestellen, of dat je aan een losse lichtkoepel van dit formaat genoeg hebt. Een dakopstand is in principe een los product dat je bij je lichtkoepel kunt bestellen, maar omdat we je het graag makkelijker maken – het vinden van de juiste afmetingen en soort lichtkoepel is al moeilijk genoeg – kun je op daglichtdirect.nl het complete pakket aanschaffen.

Je hebt een lichtkoepel 100x100 met opstand nodig wanneer je oude opstand ook aan vervanging toe is óf wanneer je voor het eerst een lichtkoepel laat installeren. Zonder opstand, kan het water zich bij de lichtkoepel ophopen en dit kan wateroverlast veroorzaken. Zo’n opstand is verantwoordelijk voor de afwatering. Je kunt ook zelf een opstand fabriceren van hout, maar dan moet je geen twee linkerhanden hebben…

De afmetingen met een opstand

Officieel gezien reken je de afmeting van een lichtkoepel met de dagmaat. Dat is de afstand aan de binnenkant van de lichtkoepel. De daksparing is de dagmaat + de afmetingen van de opstand. Die afmetingen verschillen per materiaal – en dat kan best verwarrend zijn.

Om het je makkelijk te maken, hoef je bij onze webshop alleen de dagmaat in te voeren. In dit geval is dat bij deze lichtkoepel 100x100 cm. Daarna geef je aan welk materiaal je voor de opstand wil hebben. De uiteindelijke afmeting van de daksparing rekenen wij vervolgens voor je uit. Wel zo makkelijk, vind je ook niet?

 
 

Lichtkoepel 100x100 dubbelwandig of toch een andere isolatiewaarde? 

Een lichtkoepel 100x100 is verkrijgbaar met verschillende isolatiewaarden. Van weinig tot niet geïsoleerd, tot zoveel mogelijk geïsoleerd. Welke voor jou het meest geschikt is, is afhankelijk van de ruimte waar de lichtkoepel moet komen én je budget. Een lichtkoepel 100x100 met zeswandige isolatie is immers prijziger dan een lichtkoepel 100x100 met enkelwandige isolatie.

Voor de aanbouw in de tuin

Wil je een lichtkoepel 100x100 laten plaatsen in de overkapping in de tuin? Dan is een enkelwandige lichtkoepel daar uiterst voor geschikt. In de tuin is het vasthouden van de warmte helemaal niet belangrijk. Ook fijn: deze enkelwandige koepels zijn geschikt voor elk budget.

Voor in huis

In je woning heb je in principe al genoeg aan een dubbelwandige lichtkoepel van 100x100 cm. Maar hoe meer wanden de lichtkoepel heeft, hoe beter deze de warmte binnenhoudt en de kou buiten de deur houdt. En in deze tijd – waar de energieprijzen door het dak gaan – is dat geen overbodige luxe. Wanneer jouw bankrekening het toe laat, zullen we je dan ook adviseren om een zeswandige lichtkoepel aan te schaffen.

Meer weten over de isolatiewaarden van de verschillende typen lichtkoepels? Ontdek onze blogs: