Lichtkoepel 100x100

Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 16

Pagina:
Pagina:
Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 16

Pagina:
Pagina:

Lichtkoepel 100x100 cm

Onderschat de grootte van een lichtkoepel 100x100 cm niet. Een vierkante meter aan extra natuurlijk licht in je plafond heeft een bijzonder effect op de rest van je woning. Zo hoef je minder vaak de lampen in je aanbouw aan te zetten – iets waar je direct energie (en geld) mee bespaart. Op deze pagina zetten we de lichtkoepel 100x100 in het zonnetje. Maar we hebben ook speciale pagina’s voor een lichtkoepel 120x120 en lichtkoepel 80x80 cm.

Voordelen van een 100x100 lichtkoepel

Een lichtkoepel 100x100 cm is geen daklicht dat je zomaar aanschaft. Je geeft je woning namelijk een compleet andere uitstraling. Maar het doorlaten van meer licht is niet de enige reden waarom men kiest voor een koepel van 100x100. Een ventilerende lichtkoepel zorgt namelijk ook voor toevoer van frisse lucht en de afvoer van vieze luchtjes. Ideaal voor in de badkamer of keuken. Wij lichten de belangrijkste voordelen van een 100x100 dakkoepel toe:

Extra frisse lucht in huis

Wanneer je kiest voor een lichtkoepel met ingebouwde ventilatie profiteer je in huis van extra frisse lucht. Deze lichtkoepel draai je eenvoudig open zodat je kunt genieten van een koel briesje in de zomer. Ideaal voor bijvoorbeeld kantoorruimten waar geen ramen geïnstalleerd zijn. Hoe groter de dagmaat van de koepel is, hoe meer frisse lucht je binnenkrijgt.

Veilig het dak op

Wanneer je op zoek bent naar een lichtkoepel 100x100 voor een plat dak, ben je bij DaglichtDirect aan het juiste adres. Hier vind je speciale lichtkoepels voor platte daken op bijvoorbeeld een aanbouw. Kies in dit geval voor een daklicht van 100x100 dat ook open kan. Bijvoorbeeld deze lichtkoepel met dak betreding. Doordat de lichtkoepel een meter breed en lang is, pas je hier eenvoudig door wanneer je het dak op moet voor een controle of vluchtroute. Wel zo handig!

Waarom een lichtkoepel 100x100 bij DaglichtDirect bestellen?

Het is logisch dat je eerst meerdere leveranciers van lichtkoepels van 100x100 cm met elkaar wil vergelijken. Fijn dat je op de website van DaglichtDirect bent gekomen! Je vraagt je misschien af waarom je je nieuwe lichtkoepel 100x100 hier moet bestellen.

Dat wil je omdat:

  • onze klantenservice goed bereikbaar is;
  • wij je adviseren welke afmetingen je moet kiezen voor je nieuwe lichtkoepel;
  • we alleen maar kwaliteitsproducten in ons assortiment hebben waar we 100% achter staan;
  • al onze lichtkoepels in Nederland worden gefabriceerd;
  • we de lichtkoepels 100x100 altijd op voorraad hebben;
  • we alleen aantrekkelijke prijzen hebben;
  • je op onze website veilig kunt betalen (zo zijn we aangesloten bij Thuiswinkelwaarborg én Multisafepay).

Lees meer over Daglichtdirect

Lichtkoepel 100x100 met opstand

Je vraagt je misschien af of je jouw lichtkoepel 100x100 met een opstand moet bestellen, of dat je aan een losse lichtkoepel van dit formaat genoeg hebt. Een dakopstand is in principe een los product dat je bij je lichtkoepel kunt bestellen, maar omdat we je het graag makkelijker maken – het vinden van de juiste afmetingen en soort lichtkoepel is al moeilijk genoeg – kun je op daglichtdirect.nl het complete pakket aanschaffen.

Je hebt een lichtkoepel 100x100 met opstand nodig wanneer je oude opstand aan vervanging toe is óf wanneer je voor het eerst een lichtkoepel laat installeren. Zonder opstand hoopt het water zich bij de lichtkoepel op, wat na verloop van tijd kan zorgen voor wateroverlast. Zo’n opstand is verantwoordelijk voor de afwatering. Het is ook mogelijk om zelf een opstand te fabriceren van hout, maar dan moet je geen twee linkerhanden hebben… Wij adviseren dan ook om óók de opstand te bestellen.

De afmetingen met een opstand

Officieel gezien reken je de afmeting van een lichtkoepel met de dagmaat. Dat is de afstand aan de binnenkant van de lichtkoepel. De daksparing is de dagmaat + de afmetingen van de opstand. Die afmetingen verschillen per materiaal – en dat is soms best verwarrend.

Om het je makkelijk te maken, hoef je bij onze webshop alleen de dagmaat in te voeren. In dit geval is dat bij deze lichtkoepel 100x100 cm. Daarna geef je aan welk materiaal je voor de opstand wil hebben. De uiteindelijke afmeting van de daksparing rekenen wij vervolgens voor je uit. Wel zo makkelijk, vind je ook niet?

Alternatieven op de 100x100 lichtkoepels

De perfecte maat voor jouw nieuwe lichtkoepel hangt volledig af van de dagmaat. Om je te helpen hebben we een blog geschreven over hoe je de dagmaat meet van een lichtkoepel. Zo voorkom je dat er fouten gemaakt worden in de bestelling. Kom jij erachter dat je toch geen 100x100 koepel nodig hebt, maar een ander formaat? Neem dan eens een kijkje bij onze overige formaten vierkante lichtkoepels:

Twijfel jij toch nog over het juiste formaat? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met één van onze koepel specialisten om advies op maat te krijgen. Wij helpen je graag bij het maken van een keuze.

Lichtkoepel 100x100 dubbelwandig of een andere isolatiewaarde? 

Een lichtkoepel heeft invloed op de isolatie van een ruimte. Het is dan ook verstandig om voor installatie na te denken over welke isolatiewaarde jouw lichtkoepel moet hebben. Je wilt er niet in de winter achter komen dat de isolatiewaarde niet hoog genoeg is. Ook wil je, in verband met het budget, niet kiezen voor een koepel met een onnodig hoge isolatiewaarde. Bij Daglichtdirect willen wij altijd de perfecte 100x100 lichtkoepel leveren. Bij ons vind je dan ook lichtkoepels van 100x100 met verschillende isolatiewaarden. Van weinig tot niet geïsoleerd, tot maximaal geïsoleerd. Welke voor jou het meest geschikt is, is afhankelijk van de ruimte waar de lichtkoepel moet komen én je budget. Een lichtkoepel 100x100 met zeswandige isolatie is immers prijziger dan een lichtkoepel 100x100 met enkelwandige isolatie. Het is dan ook niet gek dat de lichtkoepel 100x100 dubbelwandig ons meest verkochte model is van dit formaat. Toch betekent dit niet dat je deze altijd nodig hebt. Een tweetal voorbeelden:

100x100 koepel voor de aanbouw in de tuin

Wil je een lichtkoepel 100x100 laten plaatsen in de overkapping in de tuin? Dan is een enkelwandige lichtkoepel daar uiterst geschikt voor. In de tuin is het vasthouden van de warmte helemaal niet belangrijk. Een dubbelwandige lichtkoepel of driewandige lichtkoepel is daarom vaak onnodig. Ook fijn: deze enkelwandige koepels zijn geschikt voor elk budget.

100x100 dakkoepel voor in huis

In je woning heb je in principe al genoeg aan een dubbelwandige lichtkoepel van 100x100 cm. Maar hoe meer wanden de lichtkoepel heeft, hoe beter deze de warmte binnenhoudt en de kou buiten de deur houdt. En in deze tijd – waar de energieprijzen door het dak gaan – is dat geen overbodige luxe. Wanneer jouw bankrekening het toelaat, adviseren wij dan ook om een zeswandige lichtkoepel te kopen.

Meer weten over de isolatiewaarden van de verschillende typen lichtkoepels? Ontdek onze blogs:

Pak je korting