Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 16

Pagina:
Pagina:
Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 16

Pagina:
Pagina:

Lichtkoepel 150x150 en alles wat je erover moet weten

De vierkante uitvoering van de lichtkoepel 150x150 is één van de meest verkochte maten. Hij brengt veel daglicht en het monteren is ook niet lastig. Lees hier meer over de lichtkoepel 150x150.

Veel daglicht dankzij de lichtkoepel 150x150

Een lichtkoepel 150x150 cm zorgt voor veel lichtinval in de onderliggende ruimte. Deze uitvoering van lichtkoepels wordt vaak ook toegepast op grotere loodsen of magazijnen om gedurende de dag veel daglicht binnen te krijgen. Door het hebben van meer daglicht kan er efficiënter en veiliger gewerkt worden.

Een lichtkoepel 150x150 monteren doe je zo

Enkel een lichtkoepel monteren is een eenvoudige klus. Het is een kwestie van de oude lichtkoepel losschroeven en eraf halen. De nieuwe lichtkoepel op de rand van de opstand leggen en vervolgens vastschroeven.

ook wanneer de afmetingen niet helemaal overeenkomen met de vorige lichtkoepel kun je een lichtkoepel 150x 150 cm laten installeren. Zodra we materiaal hebben om in te schroeven kunnen er simpelweg nieuwe gaten geboord worden. De lichtkoepel sluit alles netjes waterdicht af.

Het is belangrijk om een koepel kruislinks vast te schroeven en niet te strak vast te zetten. Hand vast is strak genoeg. Wanneer een koepel te strak vastzit gaat hij scheuren rondom de bevestigingspunten. Dit komt doordat temperatuurverschillen ervoor zorgen dat de koepel gaat uitzetten en krimpen. In het artikel ‘hoe meet ik de dagmaat van een lichtkoepel’ gaan we dieper in op alle relevante maten van een lichtkoepel.

Twijfel je tussen een acrylaat of polycarbonaat lichtkoepel 150x150? Hier lees je wat je het best kunt kiezen

Eén van de meest gestelde vragen bij DaglichtDirect is: Kies ik voor een acrylaat of polycarbonaat lichtkoepel. In het artikel een acrylaat of polycarbonaat lichtkoepel  vertellen we wat nu het verschil is tussen de twee materialen.

Geen zin om een heel blog te lezen? Snappen we, daarom zetten we de grootste verschillen hier op een rij.

  • Slagvastigheid;
  • Hoeveelheid lichtinval.

Het grootste contrast tussen acrylaat en polycarbonaat is de slagvastheid. Acrylaat is 25 keer sterker dan glas van dezelfde dikte. Een lichtkoepel van polycarbonaat is 250 keer sterker dan glas van dezelfde dikte.

Voor de minste kans op schade wordt gekozen voor een lichtkoepel 150x150 van polycarbonaat. Voor de meest voordelige manier om veel licht binnen te krijgen kun je het beste kiezen voor de lichtkoepel 150x150 van acrylaat.

De dagmaat van de lichtkoepel 150x150

Het voordeel van lichtkoepels is dat deze qua gewicht vele malen lichter zijn dan glas. Zelfs een lichtkoepel 150x150 wordt pas bij een meerwandige uitvoering echt zwaar. Het belangrijkste is dat het met 2 personen getild wordt door de grote afmetingen. Een lichtkoepel met een dagmaat van 150x150cm is wanneer je hem aan de buitenkant meet 166x166cm.

Ben je nog op zoek naar andere maten lichtkoepels? We bieden namelijk nog vele andere maten lichtkoepels bij daglichtdirect. Zo ook de lichtkoepel 120x120 en de lichtkoepel 100x100.

Klusbedrijven kopen met korting de lichtkoepel 150x150

DaglichtDirect is zo succesvol dankzij de grote groep vaste klanten. Deze klantengroep willen we uiteraard uitbreiden. Maar allereerst willen we onze vaste klanten laten weten dat wij ze waarderen. En daarom ontvangen vaste bestellers van ons altijd korting bij het aanmaken van een account. Door op de link te klikken kun je eenvoudig een zakelijk account aanmaken.

Pak je korting