Lichtkoepel 150x150

Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 16

Pagina:
Pagina:
Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 16

Pagina:
Pagina:

Lichtkoepel 150x150 en alles wat je erover moet weten

De vierkante uitvoering van de lichtkoepel 150x150 is een van de meest verkochte maten. Dit formaat brengt veel daglicht en het monteren is ook niet lastig. Lees hier meer over de lichtkoepel 150x150.

Veel daglicht dankzij de lichtkoepel 150x150

Een lichtkoepel 150x150 cm zorgt voor veel lichtinval in de onderliggende ruimte. Deze uitvoering van lichtkoepels wordt vaak ook toegepast op grotere loodsen of magazijnen om gedurende de dag veel daglicht binnen te krijgen. Door het hebben van meer daglicht kan er efficiënter en veiliger gewerkt worden. Bovendien heeft daglicht ook vele gezondheidsvoordelen, waardoor een ruimte gezonder is om in te werken als er voldoende daglicht aanwezig is.

Hoe vervang je een lichtkoepel 150x150

Het vervangen van een lichtkoepel is een relatief eenvoudige klus. Het is een kwestie van de oude lichtkoepel losschroeven en eraf halen. De nieuwe lichtkoepel op de rand van de opstand leggen en vervolgens vastschroeven. Het is belangrijk om een koepel kruislings vast te schroeven en niet te strak vast te zetten. Hand vast is strak genoeg. Wanneer een koepel te strak vastzit, gaat hij scheuren rondom de bevestigingspunten. Dit komt doordat temperatuurverschillen ervoor zorgen dat de koepel gaat uitzetten en krimpen.

Ook wanneer de afmetingen niet helemaal overeenkomen met de vorige lichtkoepel kun je een lichtkoepel 150 x 150 cm laten installeren. Zodra we materiaal hebben om in te schroeven kunnen er simpelweg nieuwe gaten geboord worden. De lichtkoepel sluit alles netjes waterdicht af.

150x150 lichtkoepel in acrylaat of polycarbonaat?

Bij DaglichtDirect heb je van alle formaten en kleuren de keuze uit twee verschillende materialen. Zo kun je namelijk kiezen uit acrylaat lichtkoepels en polycarbonaat lichtkoepels. Weet je niet of je een acrylaat of polycarbonaat lichtkoepel 150x150 nodig hebt voor jouw situatie? Lees dan onze uitgebreide blog over een acrylaat of polycarbonaat lichtkoepel waarin we de verschillen uitgebreid behandelen. Met name de slagvastheid van polycarbonaat is een reden om voor dit materiaal te kiezen. Komt de 150x150 dakkoepel op een plek waar er mogelijk takken of andere materialen tegenaan kunnen komen? Dan zit je met een polycarbonaat 150x150 lichtkoepel veilig. Dit materiaal is namelijk 250 keer sterker dan glas van dezelfde dikte. Acrylaat is daarentegen slechts 25 keer sterker dan glas van dezelfde dikte.

Voor de minste kans op schade wordt dus vaak gekozen voor een lichtkoepel 150x150 van polycarbonaat. De meest voordelige manier om veel licht binnen te krijgen is echter door het kiezen van een lichtkoepel 150x150 van acrylaat.

De dagmaat van de lichtkoepel 150x150

Het voordeel van lichtkoepels is dat deze qua gewicht vele malen lichter zijn dan glas. Zelfs een lichtkoepel 150x150 wordt pas bij een meerwandige uitvoering echt zwaar. Het belangrijkste is dat het met 2 personen getild wordt door de grote afmetingen. Een lichtkoepel met een dagmaat van 150x150cm is wanneer je hem aan de buitenkant meet 166x166cm. In het artikel ‘hoe meet ik de dagmaat van een lichtkoepel’ gaan we dieper in op alle relevante maten van een lichtkoepel.

Op zoek naar een alternatief voor de 150x150 lichtkoepel? Niet getreurd. Bij DaglichtDirect hebben we verschillende afmetingen van vierkante lichtkoepels. Zo is er altijd een formaat dat aansluit bij jouw situatie. De meest populaire formaten hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet:

Particulier of zakelijk een lichtkoepel 150x150 kopen

DaglichtDirect is zo succesvol dankzij de grote groep vaste klanten. Deze klantengroep willen we uiteraard uitbreiden. Maar allereerst willen we onze vaste klanten laten weten dat wij ze waarderen. En daarom ontvangen vaste bestellers van ons altijd korting bij het aanmaken van een account. Door op de link te klikken kun je eenvoudig een zakelijk account aanmaken. Ook als particulier profiteer je van verschillende voordelen bij ons. Wij hebben onze lichtkoepels altijd scherp geprijsd. Bovendien staat onze klantenservice voor je klaar om je advies op maat te geven over de perfecte lichtkoepel. Je kunt ons bereiken via de chat of door te mail of bellen naar de klantenservice.

Pak je korting